Hogeschool van Utrecht


25 maart 2011
Opleidingen Personeel & Arbeid samen op één locatie P&A opleidingen Amersfoort verhuizen naar Utrechtse Uithof

De Personeel & Arbeid opleidingen van de Faculteit Maatschappij & Recht worden vanaf collegejaar 2011-2012 gevestigd op de Uithof in Utrecht. Op dit moment studeren ruim 100 deeltijd en ruim 50 voltijd studenten P&A bij HU Amersfoort, zij vervolgen vanaf september hun opleiding in Utrecht, waar de opleidingen samen gaan met de Utrechtse voltijd en deeltijdopleidingen. Door de opleidingen voortaan op één locatie te vestigen is het makkelijker om studenten flexibelere arrangementen aan te bieden en kan de bedrijfsvoering efficiënter worden ingericht.

De Amersfoorste studenten volgen in de huidige situatie al een deel van hun opleiding in Utrecht. Zo doen voltijd studenten daar keuzevakken, minoren en de pre master route. Door de verhuizing naar Utrecht kunnen zij nog meer gebruik maken van activiteiten die buiten hun basisopleiding vallen.

De ruimte die de studenten en medewerkers achterlaten in Amersfoort is van tijdelijke aard. Vanaf september krijgt HU Amersfoort zo'n 500 pabo studenten in huis van de voormalige Hogeschool Domstad. Deze studenten verhuizen juist van hun locatie in Utrecht naar HU Amersfoort.

HU Amersfoort
HU Amersfoort wil, samen met onderwijspartners en de regionale beroepsomgeving, komen tot samenwerking en verbinding gericht op de thema's Economie & Vrijetijdsmanagement, Onderwijs & Opvoeding en Zorg & Welzijn en ondernemerschap. Langs deze thema's is ook het opleidingsaanbod ingericht. HU Amersfoort sluit hiertoe diverse samenwerkingsverbanden in de regio ten behoeve van een intensieve samenwerking.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.