Politie IJsselland

|     |Winterswijk - Koetsier gewond door steigerend paard       |
Een 62-jarige man uit Winterswijk raakte donderdagmiddag 24 maart gewond toen hij zijn aangespannen paard, dat was gaan steigeren, probeerde te kalmeren. Het paard en de man kwamen beide ten val en raakten gewond. Het incident vond plaats op de Beerninkweg in Winterswijk.

De hulpdiensten kregen rond 17:00 uur de melding van het ongeval. Het aangespannen paard was wat nerveus geraakt door een naderende tractor met daarachter een giertank met zodenbemester. De 62-jarige koetsier van het rijtuig was opgestapt om het dier te kalmeren. Op het moment dat de tractor langs reed, is het paard gaan steigeren. Hierbij kwam het paard ten val tegen de zodenbemester en viel uiteindelijk, losgerukt uit zijn leidsels, in de berm tegen een boom. De koetsier was meegesleurd en op de grond gevallen. De man is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en het paard was dusdanig ernstig gewond dat het ter plaatse door een dierenarts uit zijn lijden is verlost. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

2011039568

|     |'s-Heerenberg - Hond in beslag genomen na bijtincident    |
De politie heeft een hond (Mechelse herder) in beslag genomen als gevolg van een bijtincident dat woensdag 17 maart plaatsvond op de Hoge Distelweg in 's-Heerenberg. De hond is eigendom van een 64-jarige man uit 's-Heerenberg.

Het dier zou die woensdagavond een 15-jarig meisje hebben gebeten die op haar fiets op weg was naar huis. Het meisje was hierbij zodanig gewond geraakt dat zij zich heeft moeten laten behandelen in het ziekenhuis. De hond had losgelopen en was op het meisje afgerend. Vervolgens zou hij haar in haar been en heup hebben gebeten. De politie stelde een onderzoek in en heeft de hond op verzoek van de officier van justitie in beslag genomen. Het dier zal een gedragsonderzoek moeten ondergaan en pas daarna is duidelijk wat er met de hond gaat gebeuren. De 64-jarige man bezit nog een Mechelse herder. De gemeente heeft de eigenaar voor dit dier een muikorf en aanlijn gebod opgelegd.

2011035564

|     |Aalten - Baldadige jeugd zorgt voor gevaar op de weg      |
Een groep van vier jongens van 13 en 14 jaar uit Dinxperlo is gisteren door de politie op hun baldadige gedrag aangesproken. Zij hadden op de Dinxperlosestraatweg (N819) tussen Aalten en Dinxperlo verkeersborden omver gegooid.

Een motoragent zag rond 15.45 uur dat de jongens op hun fiets verschillende grote markeringsborden, die daar staan wegens wegwerkzaamheden, omver gooiden. Deze kwamen vervolgens zodanig op het wegvlak terecht dat deze een gevaar vormden voor overige weggebruikers. De agent hield de jongens staande en sprak hen aan op hun baldadigheid. Hij liet de jongens de borden zelf weer overeind zetten. Het viertal zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar hen een passende maatregel zal worden opgelegd.

2011039601

|     |Hengelo ( Gld) - Algemene verkeerscontroles               |
De politie heeft donderdag 25 maart op diverse locaties in de gemeente Bronckhorst, in het bijzonder de Rondweg (N316) in Henglo, gecontroleerd. In totaal kregen 36 bestuurders een bekeuring. Opvallend was het hoge aantal automobilisten dat geen gordel droeg.

De controles vinden regelmatig plaats om de verkeersveiligheid te verbeteren. De politie wil hiermee een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal ongelukken. Zij hoopt dat bestuurders hun rijgedrag door de controles aanpassen.

In totaal werden er donderdag 18 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast kregen 7 automobilisten een boete voor het niet handsfree bellen en werd er verder onder andere bekeurd voor het parkeren op de stoep en te gladde banden. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

2011039513

|     |Winterswijk - Verwaarloosde pony's                         |
De politie trof donderdag 24 maart in een stal aan de Kottenseweg in Winterswijk een zestal verwaarloosde pony's aan. Een van hen was er zodanig slecht aan toe, dat een dierenarts het dier uit zijn lijden heeft moeten verlossen.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een melding over mogelijke verwaarlozing van dieren. In de schuur achter een perceel aan de Kottenseweg, werden zes pony's in slechte leefomstandigheden aangetroffen. Een controleur van de AID en een dierenarts kwamen ter plaatse en deze laatste heeft een van de pony's uit zijn lijden moeten verlossen. De politie heeft de eigenaar van de dieren, een 29-jarige man uit Winterswijk, proces-verbaal toegezegd. De AID stelt een bestuursrechtelijk traject op tegen de eigenaar, waarbij strikte afspraken worden gemaakt over het verbeteren van de leefomstandigheden en verzorging van de overige dieren. De AID zal erop toezien dat deze afspraken worden nageleefd.

2011039516

|     |Doetinchem - Computers weg bij bedrijfsinbraak            |
Bij een bedrijfsinbraak aan de Transportweg in Doetinchem zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 25 maart meerdere computers gestolen.

De inbraak werd om 03:00 uur door de alarmcentrale gemeld. Er was een raam geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011039676

EINDE BERICHTEN


---

(

(

---- --