EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Persbericht

25 maart 2011

EVO-directeur Machiel van der Kuijl gekozen als vice-voorzitter Europese verladersorganisatie

Toekomstige EVO-voorman zet in op versterking European Shippers Council (ESC)

Machiel van der Kuijl (1967) is op 24 maart 2011 verkozen als vice-voorzitter van de European Shippers Council (ESC). De ESC is de Europese organisatie die opkomt voor de belangen van Europese verladers. Het ESC-ledenbestand bestaat uit nationale verladersorganisaties, die op hun beurt gebruikers van alle vervoersmodaliteiten vertegenwoordigen.

Van der Kuijl is sinds 2005 als directeur van EVO verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging die zo'n 30.000 leden telt. Op 8 juni 2011 wordt Van der Kuijl Algemeen Directeur van EVO, als opvolger van Dick van den Broek Humphreij die dan met pensioen gaat. Van den Broek Humphreij nam op 24 maart al afscheid als voorzitter van de Europese verladersorganisatie. Het voorzitterschap van de ESC komt in handen van de Fransman Denis Choumert, die tevens voorzitter van de Franse verladersorganisatie is.

'Het zijn belangrijke tijden voor de verladers in Europa: liberalisering van vervoersmarkten, mededinging, duurzaamheid, transportveiligheid en het Witboek Transport zijn Europese dossiers die de belangen van de verlader rechtstreeks raken. De ESC moet als de enige Europese verladersorganisatie blijven opkomen voor die belangen. De ongehinderde goederenstroom is bovendien cruciaal voor de Europese ambitie om de meeste concurrerende economie ter wereld te worden', aldus vice-voorzitter Machiel van Der Kuijl. De kersverse vice-praeses van de Europese verladersorganisatie wil zich de komende jaren ook inzetten voor een sterkere positie van de ESC door meer verladersorganisaties in de Europese lidstaten bij de Europese belangenbehartiging te betrekken.