Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

25 maart 2011

Universiteit Utrecht krijgt serie postzegels

Ter ere van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht geeft TNT een serie van tien postzegels uit over de Universiteit Utrecht. Prof. dr. Gerard 't Hooft, afgebeeld op een van de zegels, nam op vrijdag 25 maart tijdens de Diesviering van de Universiteit Utrecht de eerste set in ontvangst. Vanaf maandag 28 maart zijn de zegels te koop bij alle TNT-verkooppunten en de universitaire webshop.

De tien postzegels geven een breed beeld van de Universiteit Utrecht. Naast het lustrum van de Universiteit Utrecht, staan op de postzegels ook Utrechtse jubilea van dit jaar afgebeeld op het gebied van onderwijs, onderzoek, cultuur, traditie en geschiedenis. Zo viert ook het Utrecht Science Park / De Uithof dit jaar een lustrum, namelijk het 50 jarig-bestaan. De zegels zijn ontworpen door de Utrechtse ontwerpers Kummer & Herrman, en hebben elk een waarde van 46 eurocent.

Ook in 1936 en 1986 verschenen postzegels ter gelegenheid van het lustrum van de Universiteit Utrecht.

Bijschrift afbeelding

De tien postzegels ter ere van het 375-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht met, naast het lustrum, jubilea van: studievereniging Mebiose (25 jaar), het Instituut voor Theaterwetenschap (45), het Utrecht Science Park / De Uithof (50), Gerard 't Hooft (65), de psychologieopleiding (90), de studentenvereniging Unitas (100), het Utrechts Universiteitsfonds (125), Diergeneeskunde (190), Petrus van Musschenbroek (250) en de de portrettenverzameling (325).

Meer informatie

Universitaire Webshop: http://www.uushop.nl