Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 25 maart 2011

Amsterdam Doet: Bedrijven doen mee!

Het netwerkevent voor bedrijven en maatschappelijke organisaties op vrijdag 18 maart in de Industrieele Groote Club is goed bezocht: dertig organisaties en dertig bedrijven hebben met elkaar tijdens speeddates kennisgemaakt en bekeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Het evenement werd georganiseerd in het kader van NL Doet door de Slinger Amsterdam en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

De reacties van de deelnemers waren positief: velen hadden interessante contacten opgedaan en leuke plannen gemaakt om samen te werken. Lokale zender Salto was een populaire gesprekspartner, maar ook onder meer medewerkers van de Rabobank, IBM, diverse diensten van de gemeente, Ernst & Young en Pifworld waren bereid om maatschappelijke organisaties met raad en daad bij te staan. Ook de maatschappelijke organisaties kwamen uit allerlei hoeken, onder meer het Cultureel Centrum de Badcuyp, zorginstelling Cordaan en Amsta, daklozenorganisatie de Regenboog Groep en goede doelen organisatie Gered Gereedschap waren aanwezig.

Burgemeester Van der Laan sloot de bijeenkomst af. Hij benadrukte hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de stad en hoe goed hij het vindt dat ook bedrijven naast het runnen van hun onderneming steeds meer ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door dit soort belangeloze samenwerkingen aan te gaan.

Meer informatie over de werkzaamheden van de Slinger en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam: www.deslinger.nu/amsterdam en www.vca.nu