Gemeente Maastricht

Trichter voor Mr. H.A.M.J. Paulussen

25 maart 2011

De stedelijke onderscheiding de Trichter is toegekend aan Mr. H.A.M.J. Paulussen, scheidend voorzitter van het bestuur van de Stichting Edmond Hustinx. Hij kreeg de onderscheiding gisteren uit handen van burgemeester Hoes bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Hustinxstichting en het uitreiken van de Henriëtte Hustinxprijs en de Peter Debyeprijs.

In 2002 heeft de heer Paulussen een Koninklijke onderscheiding gekregen. De heer Paulussen is oud advocaat in Maastricht en oud vicepresident van de rechtbank in Roermond waar hij tot zijn 70ste actief was (hij is nu 73 jaar).

Behalve voorzitter van het bestuur van de Hustinxstichting van 1998 tot 2011, was hij secretaris van 1972 tot 1980 en vicevoorzitter van 1990 tot 1998.

Hij heeft bestuurlijke functies nog bij de Leo XIII-stichting, de stichting Werner Mantz en de parochie Sint Pieter Beneden. Verder is hij nog actief als voorzitter van klachtencommissies bij enkele Zuid-Limburgse instellingen (onder meer voorzitter van de externe klachtencommissie van het AZM en RADAR) en als juridisch adviseur van de vereniging tot redding van de Sint Pietersberg. In het onderwijsveld en als bestuurder van de Jan van Eyckacademie heeft hij ook grote verdiensten voor Maastricht.

Bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Edmond Hustinx heeft het Stadsbestuur van Maastricht daarom besloten hem als grote waardering voor inzet en verdiensten te eren met de stedelijke onderscheiding de Trichter.