Coca-Cola verhoogt bedrag voor hulpverlening Japan tot 21,8 mio¤

25/03/2011 17:41

COCA-COLA SERVICES NV

The Coca-Cola Company kondigt vandaag de creatie aan van het Coca-Cola Japan Reconstruction Fund en verhoogt zijn totale beloofde bedrag voor hulpverlening en heropbouw over de komende drie jaar tot 2,5 miljard yen (21,8 miljoen Euro) voor de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami in Japan. Dit omvat de eerder aangekondigde donatie van 600 miljoen yen (5,2 miljoen Euro) in cash en producten.

Deze verbintenis kwam er na een tweedaags bezoek aan Tokio door Muhtar Kent, voorzitter en CEO van The Coca-Cola Company. Dhr. Kent werd tijdens dit bezoek vergezeld door directeurs Herbert A. Allen, lid van het uitvoerend comité, en James D. Robinson III, president-directeur.

"Het was onze uitdrukkelijke wens om persoonlijk naar Tokio te reizen en te begrijpen welke steun noodzakelijk is op het terrein voor de Japanse gemeenschap en voor onze activiteiten," aldus dhr. Kent. "Wat we gezien en gehoord hebben, heeft ons diep geraakt, en we zijn bijzonder onder de indruk van het harde werk en de volharding van al wie betrokken is bij de hulpverlening. Wij zijn trots op onze bijna zestig jaar lange aanwezigheid in Japan en onze hechte band met de bevolking en willen daarom alles doen wat we kunnen om een bijdrage te leveren naarmate de focus tijdens de komende weken en maanden geleidelijk aan wordt verlegd van noodhulp naar heropbouw van de infrastructuur.

"Uiteraard dienen hiervoor nog gedetailleerde analyses gemaakt worden, maar onze visie voor het Reconstruction Fund bestaat er hoofdzakelijk in te helpen met de heropbouw van scholen en andere gemeenschapsfaciliteiten voor de kinderen getroffen door deze tragedie. Dit zal gebeuren in overleg met de bevoegde instanties. We zullen het fonds ook openstellen, zodat al onze medewerkers wereldwijd een bijdrage kunnen leveren, en we zullen bovenop de beloofde 2,5 miljard yen nog eens hetzelfde bedrag schenken als onze medewerkers doen."

Tijdens zijn bezoek ontmoette dhr. Kent werknemers van Coca-Cola in Tokio en beloofde hij zijn niet-aflatende steun voor hen en de ruimere gemeenschap. Hij had ook een afspraak met dhr. Norio Sueyoshi, voorzitter van de Coca-Cola Association of Japanese bottlers, en andere bottelpartners in Japan om een duidelijk beeld te krijgen van de behoeften van de gemeenschap inzake heropbouw en om de plannen voor de voortzetting van de activiteiten door te nemen. Dhr. Kent gaf blijk van zijn diepe waardering voor de uitzonderlijke inspanningen en toewijding van de Japanse bottelaars en hun werknemers. "Deze medewerkers vormen de speerpunt van de inspanningen van onze onderneming op het vlak van noodhulp, en zorgen ervoor dat de nodige drank wordt geproduceerd en getransporteerd naar de noodlijdende regio's. Ik wens hen uitdrukkelijk te feliciteren voor de snelle resultaten die ze hebben bereikt," zei dhr. Kent.

Dhr. Sueyoshi verklaarde: "In deze ongekende omstandigheden wordt de steun van The Coca-Cola Company ten zeerste gewaardeerd. Ik ben vooral bezorgd over de impact op de getroffen kinderen. Ik ben verheugd dat het Reconstruction Fund een bijdrage zal leveren op het vlak van onderwijs en andere faciliteiten die belangrijk zijn voor de volgende generatie."

Het Coca-Cola Japan Reconstruction Fund bouwt voort op eerdere bijdragen en noodhulpinspanningen van Coca-Cola Japan en zijn twaalf bottelpartners. Deze bijdragen omvatten de dringende distributie van meer dan zeven miljoen flessen drank, zoals water, thee en sportdranken, aan nationale en lokale overheidsinstanties en andere gemeenschapsgroepen. Bovendien heeft de groep ook producten gratis ter beschikking gesteld in een groot aantal automaten.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel