Nieuwe Vrienden voor Leonardo onderwijs in Huizen


Het nieuwe jaar is goed begonnen voor de Leonardoscholen in Huizen. De Vrienden stichting die de scholen ondersteunt heeft 3 nieuwe sponsoren gevonden.

HUIZEN, 20110325 -- De Leonardoscholen in Huizen, basisschool De Werf en het in het schooljaar 2011-2012 startende Leonardo College Huizermaat worden financieel ondersteund door de Stichting Vrienden van Leonardo onderwijs Gooi en omstreken (St. VLOGO), om ook voor hoogbegaafde kinderen fulltime passend onderwijs in de regio mogelijk te maken.

Leonardoscholen werken veelal met zelfgemaakte lesmodules omdat het lesmateriaal uit het reguliere onderwijs veelal niet past bij de manier waarop hoogbegaafde kinderen leren en denken. Coördinator Martine Eisma van de Leonardo basisschool is daarom erg blij met de Stichting Lakeland Foundation uit Naarden. Deze Stichting heeft € 1500 geschonken voor de ontwikkeling van een leskist over platonische lichamen.

Notariskantoor Doude van Troostwijk uit Bussum was zo vriendelijk om ouders en andere Vrienden de mogelijkheid te geven om kostenvrij een lijfrentepolis vast te leggen. Daarmee is er voor 5 jaar een garantie op geld voor de scholen bewerkstelligd.

HSV Packaging & Insulation b.v. uit Ede heeft een bedrag van € 1000 geschonken, vrij te besteden door St. VLOGO aan de basisschool.

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven, maar ook particulieren het Leonardo onderwijs in deze regio kunnen steunen. Bijvoorbeeld: een eenmalige donatie of een structurele financiële bijdrage, het sponsoren van een Leerstoel of leskist, beschikbaar stellen van apparatuur, gereedschap en/of verbruiksmaterialen, beschikbaar stellen van vakkennis door het verzorgen van gastlessen op school, beschikbaar stellen van faciliteiten op locatie van het bedrijf of de organisatie.

Bedrijven of particulieren die ook Vriend willen worden kunnen contact opnemen via de website http://Leonardogooienomstreken.nl





Stichting Vrienden Leonardo onderwijs Gooi eo