Agentschap NL


Economische missie naar Vietnam met Bleker

Van 26 maart t/m 2 april 2011 vindt een economische missie naar Vietnam plaats onder leiding van de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Bleker. De focus van deze missie ligt op de sectoren: agro, water, maritiem, olie & gas, transport. ZKH Prins van Oranje en HKH Prinses Máxima der Nederlanden sluiten zich bij onderdelen van het programma aan. Daarnaast brengt de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma in dezelfde periode een bezoek aan Vietnam.

Vietnam
Vietnam is een van de snelst groeiende economieën van Azië, met een groei van 7 procent in 2010. Verwacht wordt dat deze trend zich voortzet. De economie verandert gestaag van een gecentraliseerde planeconomie naar een meer marktgerichte economie. Door nieuwe investeringen en de industriële ontwikkeling is er steeds meer behoefte aan buitenlandse producten en diensten. Daarnaast neemt de vraag naar consumenten goederen toe door de steeds sterker stijgende koopkracht en bevolkingsgroei. Deze ontwikkelingen bieden toenemende mogelijkheden voor buitenlandse ondernemers om zaken te doen.

Programma
Het programma begint in Hanoi en eindigt in Ho Chi Minh City. Aan de hand van de door de meereizende bedrijven aan te leveren profielen wordt bezien of het nuttig is bezoekprogramma's te organiseren aan andere steden/regio's waar specifieke belangen liggen. Het programma bestaat uit diverse onderdelen, waarbij in het bedrijvenprogramma de nadruk zal liggen op individuele matchmaking en netwerkactiviteiten. Naast gezamenlijke activiteiten, zal de officiële delegatie separaat een aantal programma-onderdelen volgen.

Meer info en aanmelden: www.agentschapnl.nl/missies/vietnam Bron: NL EVD Internationaal