Gemeente Duiven


Gratis compost in Duiven


----------
Zoals ieder jaar wordt er weer gratis compost verstrekt. U heeft hiervoor twee mogelijkheden:
* ophalen bij AVR op zaterdag 26 maart

* ophalen bij het Afvalaanbiedstation van de gemeente Duiven op dinsdag 29 maart, woensdag 30 maart en donderdag 31 maart 2011. Ophalen bij AVR op 26 maart 2011
Op zaterdag 26 maart kunt u tussen 9.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen op de AVR locatie aan de Rivierweg 20 in Duiven. U moet dan wel zelf een schop, stevige zakken of eventueel een aanhanger mee nemen.

Ophalen bij het Afvalaanbiedstation op 29, 30 en 31 maart 2011 Alleen voor inwoners van de gemeente Duiven bestaat ook de mogelijkheid om per huishouden één zak compost van 20 liter op te halen op het Afvalaanbiedstation aan de Ploenstraat in Duiven.. Dit kan op dinsdag 29 maart, woensdag 30 maart en donderdag 31 maart. De compost kan dan tussen 9.00 en 12.00 en tussen 13.00 en 16.30 worden opgehaald.

Er zijn 600 zakken compost beschikbaar, dus OP = OP. Omdat de gemeente een beperkt aantal zakken compost heeft kunnen bestellen, geeft de gemeente niet meer dan één zak per huishouden weg.

Compost van gft-afval
AVR Duiven doet voor de vijfde keer mee met de Landelijke Compostdag. De jaarlijkse Compostdag is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen. Met het gratis uitdelen van compost bedankt AVR Compostering de bewoners voor hun inspanning om GFT- en groenafval, kortweg bioafval, gescheiden bij hun gemeente aan te leveren.

Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Het gaat om compost van groente-, fruit- en tuinafval dat afkomstig is van onder ander burgers uit Duiven. Gescheiden ingezameld gft-afval wordt verwerkt in een composteerinstallatie. Hier wordt het gft-afval direct verwerkt tot compost van goede kwaliteit.

Compost is goed voor uw tuin, omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is. Het stimuleert de groei van planten, bomen en gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.