VBO-makelaars doen mee aan Open Huizen Route

Persbericht van VBO

Zaterdag 26 maart kunnen geïnteresseerden en potentiële kopers op hun gemak een kijkje nemen in een aantal bij de VBO-makelaars te koop staande woningen. Diverse VBO-makelaars openen die dag geheel vrijblijvend en zonder afspraak de deuren van een aantal Open Huizen Route woningen. Ook de kantoren zelf zijn geopend om vragen te beantwoorden over de woningmarkt, verlaagde Btw-tarieven, mogelijkheden voor starters of bijvoorbeeld energiebesparing.

De Open Huizen Route blijkt elke keer weer een mooie gelegenheid voor oriëntatie op de woningmarkt. Wat is er te koop voor welk bedrag? Directeur Hans van der Ploeg van brancheorganisatie VBO Makelaar: "De woningmarkt bevindt zich op dit moment in een wat rustiger vaarwater. Zo wordt er de komende jaren niet gemorreld aan de hypotheekrenteaftrek. De economie groeit weer. Hoewel de hypotheekrente nu langzaam stijgt, is deze nog altijd relatief laag."

Nu blijkt dat de huurprijzen behoorlijk gaan stijgen, wordt kopen steeds meer een optie. Hans van der Ploeg: "De huurprijzen zijn op dit moment niet marktconform. Er zullen de komende tijd naar verwachting dan ook aanpassingen plaatsvinden. Ook het huuraanbod vormt een probleem, zeker in het hogere huursegment. Dat maakt kopen aantrekkelijker. De prijzen zijn met zo'n 7% gedaald. Het aanbod is ruim. Er valt voldoende te kiezen. Kopers hoeven niet meer halsoverkop een beslissing te nemen, maar kunnen zich rustig laten informeren. Ze hebben een prima onderhandelingspositie. Verkopers komen inmiddels samen met ons tot een reële prijsstelling."

De mogelijkheden
Hans van der Ploeg: "De woningmarkt is continu in het nieuws. Is er nu wel of niet een starterslening? Tot wanneer is er nog verhoogde NHG tot 350.000 euro? Ik kan me voorstellen dat niet altijd duidelijk is wat nu precies de mogelijkheden zijn. En welke stimuleringsmaatregelen voor wie van toepassing zijn. De VBO-makelaars nemen graag de tijd om de mogelijkheden en kansen aan geïnteresseerden toe te lichten. Maar zij kunnen potentiële kopers uiteraard ook wijzen op de beste aankoopstrategie, of de scherpste onderhandelingen."

Funda geeft geen totaaloverzicht van de deelnemende huizen aan de Open Huizen Route. Voor het aanbod aan deelnemende huizen van VBO-makelaars, kijkt u op www.vbo.nl/openhuis. Op deze site kan men ook een bezichtigingsformulier downloaden zodat voor elke bezichtigde woning een overzicht beschikbaar is met de woningdetails.

Links:
http://www.vbo.nl/pers



Razende Robot Reporter