Gemeente Barneveld


Gratis compostdag op zaterdag 26 maart 2011 bij Milieustraat Otelaar Barneveld

Op zaterdag 26 maart 2011 kunt u tussen 13.00 en 15.00 uur gratis compost halen bij Milieustraat Otelaar aan de Otelaarseweg in Barneveld. De compost wordt geleverd door de VAR (de Veluwse Afval Recycling); de gemeente mag de compost gratis verstrekken. De Landelijke Compostdag is een initiatief dat wordt ondersteund door de VAR.

Met deze dag wordt het belang van het apart inzamelen van groente- fruit- en tuinafval (gft-afval) onder de aandacht gebracht. Inwoners van de gemeente Barneveld scheiden hun gft-afval goed van het restafaval. Het ingezamelde gft-afval gaat naar de VAR in Wilp. Daar wordt onder andere compost gemaakt van het gft-afval. Voor iedere kilo compost is 2,5 kilo gft-afval nodig. Om het belang te onderstrepen van goed gescheiden inzameling biedt de VAR gemeenten de mogelijkheid om gratis compost weg te geven.

Geen bon nodig
De gratis compost wordt alleen verstrekt op vertoon van uw milieupas en op = op. Er zijn twee manieren waarop u de compost kunt komen ophalen:
* U neemt met eigen vervoer maximaal twee zakken compost mee óf
* U mag met een eigen aanhangwagen maximaal een halve kuub compost meenemen.

U hoeft dit jaar geen bon in te vullen. De actie is alleen geldig op zaterdag 26 maart. Op deze dag opent de Milieustraat om 13.00 uur. U kunt Milieustraat Otelaar vinden aan de Otelaarseweg in Barneveld.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl