Gemeente Voorschoten

zaterdag 26 maart

Opening met vioolkwartet op zaterdag 26 maart

Opening met vioolkwartet op zaterdag 26 maart timmers.jpg

Voorschotense Kunstkring pakt opnieuw uit

Na de succesvolle confrontatie van drie heel verschillende kunstdisciplines komt de VKK de vanaf 26 maart in wat rustiger vaarwater met een expositie van Daniëlle Proper, Wim Tegelaar en Johan Timmers. Drie beeldend kunstenaars, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en u vooral hangend werk zullen tonen.

Zo komt Daniëlle Proper vooral met landschappen. Die blijven haar altijd boeien. Ze heeft getracht ze in al hun diversiteit te vangen in een geheel eigen stijl en kleur. Een nieuwe werkelijkheid, die u zelf moet ervaren. Voor Wim Tegelaar is de passie van schilderen het moduleren van vormen en kleuren tot een eveneens nieuwe realiteit. Het begint met studies in aquarel, die als basis dienen voor olieverven en creaties in klei, hout en brons. Johan Timmers tenslotte haalt zijn inspiratie ook uit de waarneembare werkelijkheid. Elke waarneming maakt bepaalde gevoelens en gedachten bij hem los, die hem in staat stellen enkele of vaak zelfs een hele reeks nieuwe beelden te scheppen.

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis aan de Voorstraat op zaterdag 26 maart om 16.00 uur geven de drie exposanten zelf uitleg over het door tentongestelde werk. Iedereen is daar van harte welkom. De opening wordt verder opgeluisterd door het MarcellaPuckFayKim vioolkwartet. Bent u dan verhinderd, kunt u de expositie nog tot en met 17 april bezoeken op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 14 tot 17 uur. Ook dan zal regelmatig één van de drie kunstenaars aanwezig zijn om u meer over zijn of haar werk te vertellen. Een ter plekke aanwezige lijst kan u precies vertellen, wanneer u wie kunt verwachten. Zo kunt u ook bij een koop gratis het verhaal achter een kunstwerk horen. Meer informatie over de exposities van de VKK vindt u ook op www.voorschotensekunstkring.nl.

Bij de foto: Johan Timmers vertoont ook ander werk, zoals dit mysterieuze object, tijdens de komende expositie van de Voorschotense Kunstkring.

* 26 maart 2011