Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Matchmakers werven vrijwilligers

Kom 26 maart naar de informatiemarkt Keizerswaard!

Op zaterdag 26 maart nemen matchmakers van het project Buren voor Buren deel aan een informatiemarkt in winkelcentrum Keizerswaard. De markt duurt van 11.00-15.00 en biedt belangstellenden informatie over leren, werk en vrijwilligerswerk. De matchmakers zullen informatie geven over het project Buren voor Buren, maar vooral ook proberen vrijwilligers te werven.

Buren voor Buren brengt wijkbewoners met elkaar in contact zodat zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Buurtgericht samenwerken is de kern van dit nieuwe project in het kader van Zelfredzame wijken van de Deelgemeente IJsselmonde. Het is een begin van een samenwerking tussen zorg en welzijnsorganisaties in IJsselmonde. Aan dit project zijn verbonden De Stromen, Humanitas, Laurens en Zorggroep Rijnmond. Ondersteunend zijn CVD STAP en IJsselWijs.

Matchmakers
Degenen die de wijkbewoners met elkaar in contact brengen zijn de Matchmakers. Zij koppelen vraag en aanbod aan elkaar. Een voorbeeld: Een oudere mevrouw woont al jaren naar haar zin in IJsselmonde. Ze heeft behoefte aan gezellige contacten. Regelmatig leest ze over leuke activiteiten in de wijk, maar durft daar niet alleen naar toe te gaan. De Matchmakers zoeken vrijwilligers die met deze mevrouw op stap willen gaan.

Meer informatie
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of heeft u juist behoefte aan contact; ga dan naar de Matchmaker bij u in de buurt. Belangrijke voorwaarde om vrijwilliger te zijn: beschikken over goede communicatieve vaardigheden en dat u goed contacten kunt onderhouden met de buurtbewoner waar u maatje van wordt.