Gemeente Roermond

Horeca Roermond komend weekend uur langer open

De sluitingstijd voor de cafés in Roermond, in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart 2011, is vastgesteld op 04.00 uur. Voor de eetzaken geldt dat deze om 05.00 uur gesloten moeten zijn. Voor de cafés en eetzaken met een nachtvergunning geldt dan een sluitingstijd van 06.00 uur, zij het dat moet worden voldaan aan de voorwaarden verbonden aan de nachtvergunning (portiers, deurbeleid, cooling-down en het sfeerbeheer in de openbare ruimte).

Bij het begin van de zomertijd, in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart 2011 om 02.00 uur, gaat de klok een uur vooruit. Op dat moment is het officieel drie uur en moeten de horecagelegen¬heden in Roermond sluiten. De tijd om uit te gaan en dus de horecagelegenheid te exploiteren, wordt hierdoor feitelijk een uur korter. Voor ondernemers zou dat leiden tot een uur omzetverlies.

De burgemeester kan op grond van artikel 2:30 van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) in bijzondere gevallen afwijken van de reguliere sluitingstijd, en tijdelijk andere sluitingstijden vaststellen voor een of meerdere horecagelegenheden. De overgang van wintertijd naar zomertijd kan worden gezien als een bijzondere gelegenheid. De burgemeester heeft dan ook, na overleg met het college, daartoe besloten.

De gemeente geeft door deze incidentele verruiming van de openingstijden een handreiking aan de ondernemers in deze voor hen economisch moeilijke tijden. Het is aan de horecaondernemers zelf om te beslissen of zij van deze handreiking gebruik wensen te maken. Eerste publicatiedatum: 23-03-2011 Bijgewerkt: 23-03-2011