Rondvaart op boot Cordaan voor kinderen uit Tsjernobyl

Persbericht van Cordaan

Amsterdam - Zorgorganisatie Cordaan organiseert een boottocht door de grachten van Amsterdam voor kankerpatiëntjes uit de omgeving van Tsjernobyl. De kinderen, van 9 tot 13 jaar, stappen zaterdagmiddag bij Artis op de boot van Cordaan. De groep bestaat uit negentien kinderen en enkele begeleiders. De helft van de groep gaat varen, terwijl de andere helft een bezoek brengt aan Artis. Na twee uur gaan de groepen wisselen.

Op initiatief van de Stichting Rusland Kinderhulp verblijven de kinderen een maand in Nederland als onderdeel van hun behandelingstherapie na leukemie. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat kernreactor 4 van de kerncentrale Tsjernobyl in Oekraïne ontplofte. Het is nog steeds het zwaarste ongeval met een kerncentrale.

De problemen met de kerncentrales in Japan hebben de discussie over de veiligheid van kerncentrales nieuw leven ingeblazen. In Tsjernobyl kwamen zijn 31 mensen om het leven gekomen door de brand en de explosie. Het aantal slachtoffers dat daarna is gevallen doordat zij in aanraking zijn gekomen met radioactieve stoffen is onbekend. Jaarlijks worden nog honderden kinderen besmet.

Over Cordaan
Bij Cordaan zetten 9000 medewerkers en 2200 vrijwilligers zich dagelijks in voor 20.000 cliënten. Cordaan is werkzaam in de sectoren geestelijke gezondheidszorg, verpleging en verzorging, verstandelijk gehandicaptenzorg en thuiszorg in Amsterdam en omgeving.

www.cordaan.nl




Razende Robot Reporter