Hogeschool Windesheim hogeschool in Almere

Veel belangstelling voor nieuwe hogeschool in Almere

Persbericht Windesheim Flevoland, 26 maart 2011

250 scholieren bezoeken open avond Windesheim Flevoland

Scholieren zijn enthousiast over de 16 hbo opleidingen van Windesheim Flevoland. 250 scholieren waren donderdagavond 21 april aanwezig om zich te laten informeren door docenten en studenten. In totaal waren er 750 bezoekers. Via Twitter konden scholieren laten weten wat ze van de open avond vonden. De leukste tweet was van Rinka. Haar winnende tweet was: Windesheim zoveel keus. Kies! Niet niets, en graag mijn nieuwe fiets #openavond Rinka is na de open avond op de city bike naar huis gegaan om volgend hogeschooljaar weer mee naar Windesheim Flevoland te fietsen.

Docenten gingen ook in gesprek met mensen die verder willen leren naast hun werk. Windesheim Flevoland biedt ook duale en deeltijdopleidingen aan. Iedereen die zich verder wil ontwikkelen of verdieping zoekt in het werk kon ook op deze open avond terecht voor meer informatie over de combinatie van werk en opleiding.

Studeren is dichterbij dan ooit!
De opleidingen zijn kleinschalig waardoor iedereen elkaar kent en bovendien zijn er veel voorzieningen voor persoonlijke begeleiding door ervaren docenten. Voor studenten betekent een hogeschool midden in Almere minder reistijd en lagere kosten. Bijkomend voordeel is dat je als aankomend student je bijbaan kunt houden en bij je eigen sportvereniging kunt blijven sporten. Windesheim Flevoland profiteert van de jarenlange onderwijservaring van de Zwolse vestiging. Windesheim in Zwolle behoort tot de beste hogescholen van het land volgens de Keuzegids HBO Voltijd 2011 en het onderzoek âBeste Studiesâ van Elsevier. Docenten hebben gewerkt in het werkveld waarvoor ze hun studenten opleiden.

Nieuwe locatie: De Landdrost
Per september zijn alle opleidingen gevestigd in De Landdrost, een nieuw gebouw gelegen tussen het Flevoziekenhuis en het stadhuis, midden in het stadshart van Almere. Horeca, winkels, de bibliotheek en het station zijn op loopafstand. De sfeer van de inrichting van de nieuwe locatie hebben aankomende studenten kunnen ervaren tijdens de open avond.