RTL Group

Maart

Trouble shooters John en Natasja duiken in burenruzies

John Williams en Natasja Froger, trouble shooters pur sang, gaan vanaf donderdag 4 maart voor het nieuwe RTL 4-programma Bonje Met De Buren burenruzies aanpakken en oplossen. Het duo komt langs om de details aan te horen, bekijkt het probleem van alle kanten en draagt oplossingen aan. Ze gaan niet weg voordat iedereen tevreden is, ook al moeten er tijdrovende hobbels worden genomen. Soms ligt de oplossingen heel erg voor de hand, maar overzien de partijen het zelf niet meer. Soms kunnen partijen het niet oplossen omdat ze niet de juiste ingangen hebben. In andere gevallen moet gewoon de handen even flink uit de mouwen gestoken worden. Misschien is het probleem al uit de wereld met een goeie kapbeurt voor de berk, even de oprit opnieuw bestraten of wat geluidsdempend materiaal plaatsen. Met Natasja en John wordt het in de buurt weer een stuk gezelliger. Want beter een goede buur, dan een verre vriend. John en Natasja streven ernaar om alle partijen een goed gevoel te geven en koste wat het kost het probleem op te lossen.

In de eerste aflevering van Bonje Met De Buren staan John en Natasja voor de deur van Henk en Jan in Nijmegen. Twintig jaar geleden kochten deze broers samen een huis, een voormalig opvangpand voor pleegkinderen. Het huis werd in tweeën gedeeld waarmee de twee ook buren werden. Voordat het conflict begon, deelden ze alles met elkaar: ze zaten samen op voetbal, gingen samen op vakantie met het hele gezin en kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Nu wordt er al drie jaar niet meer met elkaar gesproken. Het conflict is volgens Henk veroorzaakt door een verbouwing, met name bij het plaatsen van de schutting zou het mis zijn gegaan. Volgens Jan is het conflict begonnen om een andere reden en was de schutting de druppel die de emmer deed overlopen. Is dit wel op te lossen als blijkt dat ook bij het kadaster niets is vastgelegd?

Uitzending RTL 4: wekelijks vanaf donderdag 4 maart, tussen 20:30 en
21:30 uur
Website: bonjemetburen.tv

---

Noot aan de redactie: een foto van John en Natasja is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel:
035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

Ontslagen spion Michael Westen vervolgt zoektocht in 'Burn Notice'

Burn Notice pakt het tweede seizoen weer op. Na een stop van tien maanden zijn de belevenissen van Michael Westen (Jeffrey Donovan) vanaf vrijdag 26 maart weer te volgen bij RTL 5. De actieserie Burn Notice draait om spion Michael, die onverwachts en zonder enige uitleg wordt ontslagen en persona non grata wordt verklaard. Omdat een afscheidsbonus of lovende referentie er voor spionnen niet in zit, besluit Michael met gevaar voor eigen leven op zoek te gaan naar de reden van zijn ontslag.

In het tweede seizoen is Michael nog steeds bezig zijn leven weer op de rails te krijgen. Hierbij krijgt hij opnieuw hulp van zijn ex-vriendin Fiona (Gabrielle Anwar) en oud-militair Sam (Bruce Campbell). In de laatste aflevering voor de break werd Michael door zijn nieuwe agent Victor gevraagd mee te werken aan een autokraak. Ook hielp hij een oude vriend, die ervan werd verdacht een hiphopbaas te hebben opgelicht.

RTL 5 vervolgt het tweede seizoen van Burn Notice met de aflevering Rough Seas, waarin Michael een gestolen partij farmaceutica moet opsporen. Verder komt hij via Fiona in contact met een excentrieke wapenhandelaar, die Michael in een mislukte deal betrekt.

Uitzending RTL 5: vanaf vrijdag 26 maart wekelijks tussen 21.25 en
22.20 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8406 of marije.onderwaater@rtl.nl.

Ontknoping achtste finales Europa League live bij RTL 7

Op donderdag 18 maart vindt de ontknoping plaats van de achtste finales van de UEFA Europa League. De returnwedstrijden Werder Bremen - Valencia en Anderlecht - HSV zijn daarbij live te zien bij RTL 7.

Bij het treffen tussen Valencia en Werder Bremen ligt alles nog open. In Spanje werd 1 - 1 gespeeld dus in principe is de ploeg uit de Duitse Bundesliga licht in het voordeel. Maar met elk doelpunt dat donderdag valt kan de naam van de kwartfinalist weer veranderen.

HSV, met de Nederlanders Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen in de gelederen, wist thuis met 3 - 1 te winnen van Anderecht. Maar lukt het de Belgische topploeg om met het thuisvoordeel alsnog toe te slaan, want deze uitgangspositie is zeker niet kansloos.

De wedstrijd Liverpool (met Dirk Kuyt en Ryan Babel) tegen Lille volgt hierna in een ruime samenvatting.
De Europa League-avond bij RTL 7 wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Pierre van Hooijdonk schuift bij hem aan voor de wedstrijdanalyse. Vincent Schildkamp verzorgt het commentaar bij de wedstrijd Werder Bremen - Valencia en zijn collega voor de wedstrijd Anderlecht - HSV is Leo Driessen. Marcel Maijer is bij Liverpool - Lille voor de interviews na afloop.

RTL 7, donderdag 18 maart

18:30 UEFA Europa League Voorbeschouwing

19:00 UEFA Europa League Werder Bremen - Valencia LIVE
21:00 UEFA Europa League Anderlecht - Hamburger SV LIVE
23:00 UEFA Europa League Liverpool - Lille (Samenvatting)
23:30 UEFA Europa League Samenvattingen overige 1/8 Finale

Website: rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

Kim Feenstra verrast door het bovennatuurlijke in 'Het Zesde Zintuig'

De strijd om de titel Beste Paranormaal Begaafde Nederlander Van 2010 zet zich voort. In de derde aflevering van het RTL 4-programma Het Zesde Zintuig, op donderdag 1 april, worden de zes paragnosten die nu nog in de race zijn, opnieuw voor opmerkelijke uitdagingen gesteld. Zo krijgen ze deze keer te maken met topmodel Kim Feenstra, die van de ene in de andere verbazing valt. Daarnaast worden ze geconfronteerd met een gruwelijke moordzaak.

Kim Feenstra heeft een bewogen periode achter de rug. In 2007 werd haar grote liefde Joshua Bathoorn vermoord en Kim heeft persoonlijke vragen over de dood van haar vriend. De paragnosten moeten, aan de hand van Kims eigen ontworpen tas, in eerste instantie aanvoelen met wie ze te maken hebben. Ook zit in de tas een foto van Joshua. Een aantal van de paragnosten weet de nuchter Kim enorm te verbazen en haar mond valt letterlijk open wanneer kandidaat Sjaan specifieke kenmerken weet te noemen die niemand kent.

In de redelijk onbekende moordzaak weet de jonge kandidaat Etty een exacte beschrijving van de veroordeelde te geven, alleen is deze persoon de dader of is er iets anders aan de hand? Opmerkelijk is bovendien dat de paragnosten de avond van de moord en gebeurtenissen rondom het slachtoffer omschrijven op een manier die niet exact overeenkomt met het verhaal van de politie. Wel zijn er overeenkomsten met diverse getuigenverklaringen.

Uitzending: donderdag 1 april, tussen 21:30 en 22:30 uur bij RTL 4

Website: rtl.nl/hetzesdezintuig

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van de kandidaten is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel:
035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

Het opmerkelijke leven van Frans Duijts bij RTL 4

Slechts weinig mensen hebben zon kleurrijk bestaan als Frans Duijts. Overdag werkt hij in het sloopbedrijf van zijn familie, s avonds is hij met voorsprong de populairste kroegenzanger van Nederland (Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij). En dan heeft hij thuis nog een druk gezin met drie kleine kinderen. Vanaf zondag 28 maart kan iedereen meekijken in het opmerkelijke leven van Frans, want dan start bij RTL 4 de vijfdelige realitysoap.

Zelfs hoe het allemaal met Frans begon is een bijzonder verhaal. Op zijn dertiende startte hij een drive-in show en later ging hij als een soort geluidsman met verschillende artiesten het land in. Door zingend, met smartlappen van André Hazes, de microfoon te testen, kwam al snel de vraag of hij ook wilde optreden als imitator van zijn idool. Voor hij het wist, had hij er een baan bij. Na een aantal jaren probeerde hij het ook eens met eigen repertoire. Dat wil zeggen, Frans bracht het door Pierre Kartner geschreven nummer Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij uit. Dat werd zijn definitieve doorbraak.

Inmiddels heeft Frans al vijf hits in de Single Top 100 op zijn naam staan en zijn nieuwe album Leef Je Droom komt deze week van niets binnen op de tweede plaats in de album top 100. Zo staat Frans op dit moment maar liefst met zijn drie albums en twee singles in de hitlijsten. Zijn nieuwe single, Ik Mis Je, staat op nummer vijf en Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij kwam wederom opnieuw binnen op 33. Vorig jaar kreeg hij de prijs voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca. En dat allemaal terwijl het werk bij Duijts Sloopwerken in Tiel gewoon doorgaat...

Uitzending: vanaf zondag 28 maart, tussen 20.00 en 21.00 uur.
---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.

Jan Smit in eerste aflevering 'Frans Duijts: Leef Je Droom'

Overdag werkt hij in het sloopbedrijf van zijn familie, s avonds is hij een van de populairste volkszangers van het land en dan heeft hij thuis nog een druk gezin met drie kleine kinderen. Slechts weinig mensen hebben zon kleurrijk bestaan als Frans Duijts. Vanaf zondag 28 maart kan iedereen meekijken in het opmerkelijke leven van Frans, want dan start bij RTL 4 de vijfdelige realitysoap 'Frans Duijts: Leef Je Droom'.

In de eerste aflevering gaat Frans naar zijn eerste fanclubdag. Daar reikt niemand minder dan Jan Smit aan hem een gouden plaat uit. Ook bezoekt Frans zijn oma op haar tachtigste verjaardag en verder houdt het reilen en zeilen thuis en op het sloopbedrijf hem aardig bezig.

Op zijn dertiende startte Frans Duijts een drive-in show en later ging hij als een soort geluidsman met verschillende artiesten het land in. Door zingend, met smartlappen van André Hazes, de microfoon te testen, kwam al snel de vraag of hij ook wilde optreden als imitator van zijn idool. Voor hij het wist, had hij er een baan bij. Na een aantal jaren probeerde hij het ook eens met eigen repertoire. Dat wil zeggen, Frans bracht het door Pierre Kartner geschreven nummer Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij uit. Dat werd zijn definitieve doorbraak. Inmiddels heeft Frans al vijf hits in de Single Top 100 op zijn naam staan. Vorig jaar kreeg hij de prijs voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca. En dat allemaal terwijl het werk bij Duijts Sloopwerken in Tiel gewoon doorgaat...

Uitzending RTL 4, zondag 28 maart, tussen 20.00 en 21.00 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.

Verhuizen, trouwen en zoektocht naar geluk in nieuwe reeks Echte Gooische Meisjes

In een gloednieuwe reeks van Echte Gooische Meisjes introduceert RTL 5 naast bekende gezichten drie nieuwe meisjes, die ook zijn opgegroeid in het weelderige Gooi. De 23-jarige Nathalie heeft een grote liefde voor paarden en in het bijzonder haar eigen paarden. Met grote regelmaat berijdt ze haar lievelingen in de manege bij haar thuis in Het Gooi. Stephanie is 22 jaar, woont sinds kort weer in Het Gooi en gaat binnenkort op het landgoed van haar vader in Spanje trouwen met haar verloofde Maurits. Gooisch meisje Renee (20 jaar) is met haar studie Rechten gestopt en weet niet wat ze nu wil doen. Ook in de liefde is ze zoekende.

De drie niet onbemiddelde dames zijn bekend en berucht in Het Gooi net als Pauline, Bo, Kimberly en Leslie, die de kijker al kent uit de eerste twee reeksen van het reality-programma. De zeven meiden hebben allen zo hun eigen hobbys, dromen en problemen. Maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn dol op luxe! Op sportief gebied leven ze zich uit met paardrijden, golfen en hockey. Shoppen, uiteten en borrelen zijn hun grootste hobbys.

IIn deze reeks zien we de flamboyante Pauline op huizenjacht. Ze verruilt Het Gooi voor Amsterdam. Hartsvriendin Bo woont daar al een aantal jaren en maakt haar wegwijs in de grote stad. Kim en Leslie steunen hun vriendin Nathalie in haar zoektocht naar geluk en succes in Het Gooi. Natuurlijk volgt de kijker de aanloop naar de grote dag van Stephanie en zien we hoe Renee op zoek gaat naar een vriendje.

Hoe het de zeven dames vergaat, is in acht nieuwe afleveringen van deze vermakelijke nieuwe reeks van Echte Gooische Meisjes te zien.

Uitzending RTL 5, wekelijks vanaf donderdag 1 april, tussen 20.30 en
21.00 uur.
Herhaling: wekelijks vanaf zondag 4 april, tussen 20.00 en 20.30 uur.

Website: rtl.nl/echtegooischemeisjes

---

Noot aan de redactie: Fotomateriaal kunt u opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl of via tel. 035-6718923. Voor meer informatie / interviews kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl.


1,6 miljoen kijkers voor mijlpaal 'GTST'

De vierduizendste aflevering van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' is gisteravond zeer goed bekeken. De speciale dubbele aflevering van de RTL 4-serie trok maar liefst 1,6 miljoen kijkers. De langstlopende soap van Nederland bestaat komend najaar twintig jaar maar is nog steeds razend populair, zo bleek ook uit de grote belangstelling voor de premiere van de vierduizendste aflevering in het Amsterdamse Tuschinski Theater afgelopen donderdagavond. De vijfhonderd kaarten hiervoor waren binnen tien minuten uitverkocht.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "'Goede Tijden, Slechte Tijden' is al bijna twintig jaar en vierduizend afleveringen de backbone van RTL 4 op doordeweekse avonden. Het is in Nederland volstrekt uniek dat een serie al zo lang zo populair is en dat is een heel groot compliment voor de makers en de acteurs door de jaren heen."

De hele vrijdagavond van RTL 4 werd goed bekeken. In de top 5 van best bekeken programma's stond naast ' Goede Tijden, Slechte Tijden' ook ' X FACTOR' (1,5 miljoen kijkers) en het RTL Nieuws (1,3 miljoen kijkers). RTL 4 was gisteravond met een zenderaandeel in de doelgroep Boodschappers 20 - 49 jaar van bijna 25 procent met voorsprong marktleider en liet de concurrentie ver achter zich.
---

Noot aan de redactie:Voor meer info kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, tel. 06 - 53463092 of email jaap.paulsen@rtl.nl.

Derde seizoen 'Healt Angels' van start

Op zondag 4 april start op RTL 4 het derde seizoen van Health Angels. Dit seizoen is de presentatie van het gezondheidsmagazine in handen van twee nieuwe Health Angels, namelijk Natasha van den Brand Horninge en Kim Kötter. In het acht afleveringen tellende seizoen behandelen zij elke week een thema dat in het teken staat van gezond en gelukkig leven.

Het komende seizoen laat Natasha zien op welke eenvoudige wijze geluk te vinden is en hoe je kunt ontspannen door spanning juist op te zoeken. Op de markt onderwerpt Kim voorbijgangers aan een gezondheidstest en bezoekt zij bekende en niet-bekende Nederlanders thuis om te zien welke gezonde en ongezonde producten zij in hun koelkast hebben staan.

De kookkunsten van tv-kok Eke Mariën zijn ook dit seizoen weer terug. Hij kookt elke aflevering een simpel, maar smakelijk en gezond gerecht. Ook wordt er wekelijks antwoord gegeven op belangrijke gezondheidsvragen en ondergaan Natasha en Kim een wellness-behandeling.

Health Angels wil op een positieve wijze kijkers informeren over en motiveren tot een bewuste en gezonde levenstijl, waarbij plezier altijd centraal staat.

Uitzending: RTL 4 wekelijks vanaf zondag 4 april om 15.55 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Sarah van Tijn via tel: 035- 6718794

Joran Spreekt op hoogtepunt bekeken door 1,2 miljoen mensen; morgenavond herhaling

De special Joran Spreekt, gisteravond te zien bij RTL 5, behaalde gemiddeld 900.000 kijkers (6+). Vijf jaar na dato houdt de verdwijning van Natalee Holloway nog steeds veel mensen bezig, getuige de 1,2 miljoen kijkers die op het hoogtepunt naar de uitzending keken.

Om iedereen de kans te geven de nieuwe verklaring van Joran met eigen ogen te zien, herhaalt RTL 5 Joran Spreekt op dinsdag 2 maart om 22.25 uur.

Joran vertelt in de anderhalf uur durende special voor het eerst het naar eigen zeggen ware verhaal rond de verdwijning van Natalee Holloway.

Uitzending RTL 5, zondag 7 maart, tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Herhaling RTL 5, Joran Spreekt, dinsdag 2 maart om 22.25 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal kunt u opvragen via fotoaanvraag@rtl.nl of tel. 035-6718923. Voor meer informatie over de uitzending kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, via jasper.teijsse@rtl.nl of 035-6718933.

Humberto Tan telt af in 'Seat Mooiste Goals Ooit' bij RTL 7

De dribbel van Diego Maradona, Marco van Basten in de EK-finale, de penalty van Johan Cruijff samen met Jesper Olson, de volley van Zidane in de Champions League-finale, het afstandsschot van Arie Haan tegen Italië; sommige doelpunten zijn legendarisch. Maar wat is de allermooiste goal ooit? Mannenzender RTL 7 zet vanaf maandag 22 maart in elf afleveringen 500 kanshebbers uit het heden en verleden op een rij. De makers van deze doelpunten komen hierbij aan het woord, zowel buitenlandse sterren zoals Pele, Diego Maradona, David Beckham en Steven Gerrard als de Nederlandse topvoetballers. Maar ook deskundigen zoals Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp laten hun licht schijnen op de getoonde voltreffers. Vervolgens kan de kijker via de programmasite stemmen welke van deze hoogstandjes thuis horen in de definitieve ranglijst die in de twaalfde en laatste aflevering wordt bekendgemaakt. Humberto Tan presenteert dit prestigieuze overzicht getiteld 'Seat Mooist Goals Ooit' en commentator Leo Driessen is te horen als voiceover.

Uitzending: RTL 7, vanaf maandag 22 maart tussen 22.00 en 22.30 uur.

Oer-Hollandse gezelligheid in nieuwe reeks 'Ik Hou Van Holland'

De zaterdagavond van RTL 4 staat vanaf 6 maart, om 20.00 uur weer in het teken van de oer-Hollandse gezelligheid in de bijzonder succesvolle spelshow 'Ik Hou Van Holland'. Als vanouds staat ons kikkerlandje centraal en draait alles om de weetjes op het gebied van Nederlandse film, muziek, sport, spelling en televisie. Teamcaptain Peter Heerschop trekt alles uit de kast om met zijn team, van drie steeds wisselende bekende Nederlanders, de strijd aan te gaan tegen het team van Jeroen van Koningsbrugge.

In de acht nieuwe afleveringen van 'Ik Hou Van Holland' verwelkomt Linda de Mol onder meer voormalig profvoetballer John de Wolf, danser Timor Steffens, sportjournaliste Barbara Barend, presentatrice Marga van Praag, presentatrice en styliste Dyanne Beekman, presentator Humberto Tan, musical-acteur Freek Bartels, acteur Cas Jansen, presentator Eddy Zoëy, zanger Ernst Daniël Smid, coureur Robert Doornbos, actrice Jelka van Houten, presentatrice Viola Holt, musical-acteur Jim Bakkum en RTL Nieuws verslaggever Sandra Schuurhof.

Voor het eerst in de 'Ik Hou Van Holland'-geschiedenis doet er een burgemeester mee en staan twee politici tegenover elkaar als Annemarie Jorritsma, Boris van der Ham en Marianne Thieme meedoen.

En zijn ook nieuwe spelletjes, zo wordt er geroddeld! De teamcaptains nemen elke week een sappige Hollandse roddel mee die doorverteld moet worden. Dat een roddel na vier keer doorvertellen totaal niet meer op het oorspronkelijke verhaal lijkt mag geen verrassing zijn. In het spel De plaat en zijn verhaal is de vraag of de teams van Jeroen en Peter Engelstalige nummers van Nederlandse artiesten herkennen als Linda de vertaling voorleest.

Aan het einde van de uitzending wordt het aloude hoofdrekenen van de kandidaten getest, als ze tijdens de finale een som op de ouderwetse manier uit hun hoofd moeten oplossen.

Uitzending vanaf 6 maart, elke zaterdag tussen 20.00 en 21.30 uur bij RTL 4.
Website: rtl.nl/ikhouvanholland

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.

Ramsey vs. Jensen in eerste aflevering nieuw seizoen 'JENSEN!'

Het nieuwe seizoen van de talkshow JENSEN! begint vanaf donderdag 1 april ouderwets scherp en hilarisch met als gast tv- en sterrenkok Gordon Ramsay. Jensen en Ramsay staan bekend om hun pittige uitspraken en houden zich dan ook niet in. De twee mannen gaan elkaar een uur lang keihard verbaal te lijf en de ene gevatte opmerking volgt de andere. Daarnaast blijft geen enkel onderwerp onbesproken. Ramsay praat eerlijk over zijn problemen op privé en zakelijk gebied maar ook zijn plastische chirurgie is een terugkerend onderwerp in de show.

Met Gordon Ramsay als gast zet Robert Jensen gelijk de toon voor de nieuwe reeks van zijn spraakmakende talkshow. Op geheel eigen wijze legt de presentator het vuur aan de schenen van zijn gast en maakt hij eigenzinnige tv zoals alleen hij dat kan.

Uitzendingen:
RTL 5 vanaf donderdag 1 april tussen 22:00 23:00 Herhaling: zondag 4 april tussen 23:05 00:05

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8598 of karin.bouwknegt@rtl.nl

Juryleden coachen eigen kandidaten naar de X Factor-liveshows in jury visits

Afgelopen vrijdag zagen ruim 1,5 miljoen mensen hoe de vier categorieën X FACTOR- kandidaten werden verdeeld onder de deskundige juryleden, zodat ze tijdens de Jury Visits aan de slag kunnen met hun eigen zangtalenten om ze klaar te stomen voor de liveshows. Angela focust zich op de jongens, Gordon leeft zich uit op de groepen, Stacey is blij met haar meiden en Eric gaat aan de slag met de categorie 26+. De strijd tussen de juryleden barst weer los!

Tijdens de Jury Visits staan de juryleden er niet alleen voor, ze hebben alle vier iemand uitgenodigd om hen bij te staan: Angela krijgt hulp van producer en tekstschrijver John Ewbank, Stacey vindt steun bij
3FM DJ Giel Beelen, Gordon heeft zangeres Edsillia Rombley uitgenodigd als klankbord en Eric van Tijn laat zich bijstaan door de Amerikaanse danser en choreograaf Dan Karaty, bekend van het RTL 5 - programma So You Think You Can Dance.

Ook vinden er weer audities plaats, want de juryleden kiezen welke drie van de vijf acts uit hun categorie over het meeste talent beschikken en doorgaan naar de liveshows. Door het grote aantal talentvolle meiden in de X Campus, bestaat Staceys categorie zelfs uit zes dames en moet zij nóg iemand teleurstellen.

In de eerste aflevering van de Jury Visits, vrijdag 26 maart, is te zien hoe Gordon en Stacey elk vanuit hun eigen achtergrond op geheel eigen wijze aan de slag gaan met hun kandidaten. Gordon onderwerpt zijn groepen aan een heftige stormbaan en ze treden s avonds op in Slot Zeist. Terwijl Stacey haar meiden eens pittig laat interviewen door Giel Beelen en ze s avonds in het Amsterdamse Panama laat optreden voor bekenden uit de muziekwereld.

Vrijdag 2 april laat Angela haar jongens poseren voor de camera van de bekende glamour-fotograaf Nick van Ormondt terwijl Erics categorie 26+ geniet van een heerlijk diner van Herman den Blijker. Ook deze kandidaten sluiten de dag af met een laatste optreden waarin bepaald wordt wie over voldoende talent beschikt voor de liveshows die vrijdag
9 april van start gaan.

Vanaf vrijdag 26 maart zijn kaarten voor de X FACTOR-liveshows verkrijgbaar via www.xfactor.nl

Uitzending RTL 4: wekelijks, vrijdag vanaf 20.30 uur bij RTL 4.

Website: xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.

RTL Nederland ruimschoots marktleider in maart

RTL Nederland stijgt in maart verder door naar een marktaandeel van
33,4 procent in de doelgroep 20-49 jaar. Dat is met name te danken aan de ijzersterke programmering van RTL 4 en de hoge scores van RTL 7. De Publieke Omroep komt op 27,8 procent uit en de SBS Groep op 25,4 procent.

RTL 4 scoorde in maart opnieuw bijzonder goed en bleef de concurrentie ver voor. Het totale zenderaandeel in de doelgroep Boodschappers 20 -
49 jaar kwam uit op maar liefst 18,6 procent. Het weekend werd gedomineerd met 'X FACTOR' op vrijdag (1,5 miljoen kijkers), 'Ik Hou Van Holland' op zaterdag (2,3 miljoen kijkers) en 'Postcode Loterij Miljoenenjacht' op zondag (1,4 miljoen kijkers). Ook 'Wat Vindt Nederland?' en 'Echt Waar?!', twee programma's van Jack Spijkerman, deden het erg goed op de late zaterdagavond. Het nieuwe format 'Echt Waar?!' ging veelbelovend van start met 1,7 miljoen kijkers. Op donderdag trok de eerste aflevering van het eveneens geheel nieuwe 'Bonje Met De Buren' 1,3 miljoen kijkers.

'GTST' beleefde op 5 maart met 1,6 miljoen kijkers een hoogtepunt met de vierduizendste aflevering. De drie crossoverafleveringen van de 'CSI'-series trokken op 1 maart zenderaandelen in de eigen doelgroep (Boodschappers 20 - 49 jaar) tot maar liefst 26,1 procent zenderaandeel. Daarnaast blijft de vooravond van RTL 4 ijzersterk: 'Editie NL', 'RTL Boulevard' en het RTL Nieuws kwamen tot zenderaandelen van 30,6 procent, 29,0 procent en 27,4 procent.

RTL 5 eindigt de maand maart met 8,6 procent zenderaandeel in de eigen doelgroep 20-34 jaar. De fashionavond op maandag blijft met 10,4 procent marktaandeel de best scorende avond. 'America's Next Top Model' haalde op 15 maart zelfs 19,8 procent toen de next top models Amsterdam bezochten. De nieuwe afleveringen van 'Project Catwalk' doen het uitstekend met gemiddeld 14,7 procent, met een uitschieter van 17,9 procent op 22 maart. Ook Bridgets 'Hoe Word Ik Gelukkig?' scoort goed op maandag. De geheel Nederlandse vooravond met achtereenvolgens 'Wie Is De Chef?', 'Over De Kook' en 'Take Me Out' startte de afgelopen maand en klimt weer naar het vertrouwde niveau. Natuurlijk staat het populaire 'Wipeout' in de top van RTL 5 met op 28 maart een zenderaandeel van 16,8 procent. Ook weten de kijkers het bloederige epos 'Spartacus' te waarderen. De serie scoorde gemiddeld 11,2 procent in maart.

RTL 7 heeft een hele mooie maand achter de rug. De mannenzender sloot in de doelgroep Mannen 20 - 49 jaar af met een zenderaandeel van 6,9 procent, een stijging van 16% ten opzichte van maart 2009. Bij de jonge mannen (20 - 34 jaar) steeg de zender met maar liefst 40 procent naar
7,6 procent. Voetbal was een duidelijke succesfactor. De halve finales van de KNVB Beker trokken een miljoenenpubliek (1,5 miljoen voor Feyenoord - FC Twente en 1,4 miljoen voor Go Ahead Eagles - Ajax), maar ook de UEFA Europa League-wedstrijden, 'Voetbal International' en het nieuwe 'Seat Mooiste Goals Ooit' trokken zenderaandelen in de doelgroep van respectievelijk 11,9 (Anderlecht - HSV), 12,2 en 13,6 procent. Het nieuwe Formule 1-seizoen ging op 14 maart van start. Bijna 700.000 kijkers stemden op de eerste race af. Naast sport, deden ook de nieuwe realityserie 'Steven Seagal: Lawman', 'Extreme Fishing' en films als 'Last castle', 'Life' en 'The Last King Of Scotland' het goed bij de mannen.

In de doelgroep Vrouwen 20-49 jaar haalt RTL 8 in maart 3,0 procent zenderaandeel. De geroemde dramaserie 'The Tudors' met dubbelde afleveringen op zondag behaalde een hoog gemiddelde van 4,8 procent in de doelgoep. Verder doen de films op RTL 8 het uitstekend. De kwalitatieve titels 'Georgia Rules', 'Sound Of Music', 'Sleepless In Seatle', 'Half Light' en 'Beatiful Mind' stonden in maart in de top van de vrouwenzender.

---

Noot aan de redactie: bron SKO. De genoemde cijfers zijn op basis van KDU, hierin is uitgesteld kijken op dag 1 t/m 6 dus niet meegenomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, tel:
035-6718598, karin.bouwknegt@rtl.nl.

RTL 7 zendt KNVB Bekerfinale tweemaal uit

Nu de aanvangstijd van de KNVB Bekerfinale vervroegd is van 18 uur naar
14 uur, heeft RTL 7 besloten de wedstrijd op zondag 25 april tweemaal uit te zenden: zoals gepland live (dus vanaf 14 uur) én vertraagd als integrale herhaling, oftewel semilive, vanaf 18 uur inclusief voorbeschouwing.

Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7: "De afspraak was dat we de wedstrijd vanaf 18 uur konden uitzenden maar vanwege veiligheidsaspecten is dit vervroegd. Veiligheid gaat altijd voor maar voor de tv-kijker is dit besluit nadelig, in het weekend heeft men overdag vaak verplichtingen. Voor degenen die hier 's middags niet aan toekomen, en die wellicht ook de nieuwsberichten over de eindstand weten te ontwijken, zenden we dan 's avonds de gehele wedstrijd nog een keer uit. We hopen hiermee de kijker tegemoet te komen."

De KNVB Bekerfinale wordt in de Rotterdamse Kuip gespeeld. De twee finalisten zijn Feyenoord en Ajax. In deze editie van 'De Klassieker' wordt bepaald welke club het seizoen al kan bekronen met een grote prijs en ticket voor Europees voetbal.

Uitzendtijden: RTL 7, zondag 25 april

13.00 uur KNVB Bekerfinale Feyenoord - Ajax LIVE (aftrap 14.00 uur)
18.00 uur KNVB Bekerfinale Feyenoord - Ajax SEMILIVE (aftrap 19.00 uur)
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

Open huis bij eerste aflevering 'Koffietijd'

Op maandag 5 april is 'Koffietijd' na een afwezigheid van negen jaar terug bij RTL 4. Hoewel het nieuwe presentatieduo Loretta Schrijver en Quinty Trustfull straks elke werkdag één gast ontvangen, is dit bij de aftrap op Tweede Paasdag anders. Zo komen er tijdens een soort Open Huis verschillende gasten langs: Gordon komt over zijn nieuwe boek praten maar ook Caroline Tensen en tuinman Lodewijk Hoekstra schuiven even aan. Tevens is er contact met Winston Gerschtanowitz, die in Thailand is voor het RTL 4-programma Kanjers Van Goud. Later in de week komen Jan Smit, Natasja Froger en Albert Verlinde op de koffie.

Tussen 1994 en 2001 schreef Koffietijd tv-geschiedenis in Nederland. In het in een nieuw jasje gestoken ochtendmagazine wordt de kijker straks weer bijgepraat over uiteenlopende zaken. Lifestyle, huis & tuin, gezondheid & welzijn, mode & beauty, kunst & cultuur zijn een aantal terugkerende themas in het programma. Daarnaast is er ook aandacht voor nieuws, noviteiten en agendatips. Koffietijd is straks dus weer het goede begin van de dag, zoals de kijker gewend was.

Uitzending: RTL 4, vanaf maandag 5 april elke werkdag tussen 10.00 en
11.00 uur.

Website: koffietijd.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.

'Koffietijd' terug bij RTL 4

Tussen 1994 en 2001 schreef Koffietijd tv-geschiedenis in Nederland maar oude tijden herleven. Inmiddels is alles helemaal rond en komt het populaire ochtendprogramma na een afwezigheid van negen jaar terug bij RTL 4. Het in een nieuw jasje gestoken Koffietijd wordt gepresenteerd door een geheel nieuw tv-duo: Loretta Schrijver en Quinty Trustfull. De uitzendingen gaan van start op maandag 5 april.

Elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur s ochtends schuiven er Bekende Gezichten aan bij Quinty & Loretta en wordt de kijker bijgepraat over uiteenlopende zaken. Lifestyle, huis & tuin, gezondheid & welzijn, mode & beauty, kunst & cultuur zijn een aantal terugkerende themas in het programma. Ook de aandachtsgebieden van de drie goede doelen loterijen, partners de Nationale Postcode Loterij (mens & natuur), Sponsor Bingo Loterij (gezondheid & welzijn) en BankGiro Loterij (cultuur), worden hierbij op informatieve wijze uitgelicht. Daarnaast is er ook aandacht voor nieuws, noviteiten en agendatips in het gezellige ochtendmagazine. Koffietijd is straks dus weer het goede begin van de dag, zoals de kijker gewend was.

Het programma is behalve op tv ook op internet te volgen, via koffietijd.nl

Uitzending: vanaf maandag 5 april, elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur.

---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.

Kwartfinales Europa League donderdag bij RTL 7

De Europa League is op donderdag 1 april toegekomen aan de kwartfinales. In de race zijn nog clubs uit Spanje (twee), Engeland (twee), Portugal, Duitsland en België: Fulham, Wolfsburg, Benfica, Liverpool, HSV, Standard Luik, Valencia en Atlético Madrid. RTL 7 brengt donderdag alle kwartfinales in beeld.

De wedstrijd tussen Hamburger SV en Standard Luik wordt live uitgezonden, waarbij Leo Driessen het commentaar bij de wedstrijd verzorgt. HSV, met de Nederlanders Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen in de gelederen, wist in de voorgaande ronde het Belgische Anderlecht uit te schakelen. Weten hun landgenoten van Standard, met ex-AZ-speler Sébastien Pocognoli, een beter resultaat neer te zetten?

Na afloop van deze live-wedstrijd volgt een extra ruime samenvatting van het duel tussen Benfica en Liverpool. Marcel Maijer is daar voor RTL 7 om Dirk Kuyt en Ryan Babel, de twee Nederlanders in dienst van Liverpool, te interviewen. De voetbalavond wordt gepresenteerd door Humberto Tan en Pierre van Hooijdonk schuift bij hem aan om de wedstrijden te analyseren.

De returns zijn op donderdag 8 april.

Uitzending: RTL 7, donderdag 1 april

20.30 HSV - Standard Luik LIVE

23.00 Benfica - Liverpool Samenvatting

23.30 League Samenvattingen overige kwartfinales
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

Actieheld wordt agent in 'Steven Segal Lawman'

Criminelen in de Amerikaanse staat Louisiana moeten vandaag de dag niet vreemd opkijken als ze gearresteerd worden door iemand die ze op het witte doek ook al vele aanhoudingen hebben zien verrichten: alltime action hero Steven Seagal heeft de filmset tijdelijk verruild voor een baan als hulpsheriff bij de Jefferson Parish Sheriff's Office in Louisiana. In Steven Seagal Lawman wordt hij hierbij gevolgd door de camera en deze in de VS zeer succesvolle realityserie is vanaf maandag
22 maart te zien bij RTL 7.

Ditmaal geen scripts, geen stunt doubles of meervoudige takes. Seagal gaat mee op nachtelijke patrouilles door Louisiana en helpt (verbaasde) boeven in te sluiten. Als scherpschutter werkt hij mee met het arrestatieteam en hij instrueert zijn nieuwe collegas op het gebied van handwapens. Met zijn Aikido-achtergrond (zevenvoudig zwarte band) helpt hij ze tevens op weg bij man-tot-man-gevechten.

Hoe reageert de in een kogelvrij vest gestoken filmster op echte moorden en echte crime scenes met snel wegscheurende autos? Seagal laat de kijker alles meebeleven. Maar ook wanneer hij off duty is, blijven de cameras draaien.

In de eerste aflevering van Steven Seagal Lawman weten de filmster en zijn team een gewapende autodief te arresteren na een wilde achtervolging die eindigt met het hardhandig tackel.

Steven Seagal deed als kind al aan vechtsporten. Toen hij werkzaam was als bodyguard, werd hij ontdekt voor een filmrol (Nico). Tientallen films volgden, zoals Under Siege, Hard To Kill en Out For Justice. In bijna al zijn films, die wereldwijd ruim 2 miljard dollar opbrachten, speelt Seagal een politieagent of soldaat. Daarnaast is hij tegenwoordig ook actief als blueszanger en gitarist.

Uitzending: RTL 7, vanaf maandag 22 maart, tussen 22.30 en 23.00 uur.

Nieuw Look Of Love brengt vuur terug in uitgedoofde liefdesrelaties

Goed nieuws voor stellen die het niet meer zien zitten en bij wie de liefde die er ooit was ten onder dreigt te gaan aan sleur. In het nieuwe RTL 4-programma Look Of Love bundelen mister love Robert ten Brink en image queen Dyanne Beekman vanaf woensdag 17 maart hun krachten om vastgelopen liefdesrelaties vlot te trekken.

Robert en Dyanne combineren hun specialismen en zetten in Look Of Love alles op alles om liefdes te redden die op de rand van de afgrond balanceren. Hun aanpak is soms confronterend, dan weer ontroerend, maar bovenal emotioneel. Dagenlang delen Robert en Dyanne lief en leed met de koppels. De kandidaten wordt een spiegel voorgehouden en ze laten hun hart spreken als nooit tevoren. Waar ging het mis, hoe zien de partners zichzelf en elkaar en wat willen ze kwijt in een ultieme liefdesbrief? De gesprekken met Robert en Dyanne maken veel emoties los en de kandidaten maken een enorme ontwikkeling door. Ook een stralende look mag niet ontbreken bij de nieuwe start.

In de eerste aflevering staan Wendy (37) en Edgar (39) uit Velp centraal. Op het eerste gezicht lijkt hun relatie ideaal. Ze zijn al 19 jaar samen, hebben het financieel goed en vormen met hun twee kinderen het perfecte gezinnetje. Maar schijn bedriegt en achter de facade van een happy family schuilt een stormachtige relatie. Natuurlijk kent iedere relatie pieken en dalen, maar bij Wendy en Edgar loopt het de spuigaten uit. Vorig jaar woonde Edgar zelfs een paar maanden ergens anders. Wendy schreef een brief waarin ze vertelt dat hun liefde is bedekt met een dikke laag stof. De vonk moet terug en Robert en Dyanne gaan aan de slag. De week die Wendy en Edgar gescheiden van elkaar doorbrengen gaat hen niet in de koude kleren zitten. De confrontatie met zichzelf en de rol die ze spelen in hun steeds slechter wordende relatie valt hen zwaar. Tegelijkertijd gaan ze, ieder voor zich, inzien hoe ze de liefde die er in de verte nog is kunnen benutten. Er moet een eind komen aan verwijten, Wendy moet leren loslaten en Edgar realiseert zich dat hij er op cruciale momenten niet is geweest. Of Dyanne en Robert erin slagen de liefde nieuw leven in te blazen? Dat zal blijken als Wendy en Edgar elkaar na een week weer zien.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf woensdag 17 maart, tussen 21.30 en
22.30 uur

Website: rtl.nl/lookoflove

---

Noot aan de redactie: een foto is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

RTL 5 ontmaskert mentalisten in nieuwe show

Vanaf zondag 18 april brengt RTL 5 een uniek nieuw programma, waarin voor het eerst op de Nederlandse televisie het ondoorgrondelijke werk van mentalisten wordt ontraadseld. In de zesdelige studioshow Mentalisten Ontmaskerd onthult een professionele Nederlandse mentalist tal van trucs voor de kijker, waarmee mentalisten in de afgelopen jaren wereldberoemd zijn geworden.

Naast de unieke onthullingen van de trucs, wordt er in deze zesdelige reeks ook uitvoerig stilgestaan bij de manier waarop het publiek altijd weer op het verkeerde been wordt gezet. Hierbij wordt ook duidelijk hoe knap mentalisten te werk gaan en hoe het komt dat iedereen steeds weer wordt beetgenomen.

Mentalisme is al honderden jaren oud, maar nog nooit is het onverklaarbare werk van mentalisten verklaard in een televisieprogramma. In de negentiende eeuw maakten goochelaars al veelvuldig gebruik van hun bijzondere mentale gaven. Tot op de dag van vandaag beweren sommigen te beschikken over buitenaardse en onverklaarbare krachten, waarmee ze hun publiek versteld doen staan. Deze bijzondere illusionisten weten op een fenomenale manier gebruik te maken van intuïtie, hypnose, psychologisch inzicht, illusies en geheugentechniek. En steeds weer slagen zij er in toeschouwers in opperste verbazing te brengen.

In Mentalisten Ontmaskerd wordt onder andere blootgelegd wat er precies gebeurt wanneer de mentalist suggereert dat hij louter en alleen door optimale concentratie vorken en lepels kan laten verbuigen. Ook wordt onthuld hoe het mogelijk is dat een mentalist bij Russisch Roulette altijd de dans weet te ontspringen, terwijl hij zijn eigen leven op het spel zet.

Mentalisten Ontmaskerd is een unieke show, die veel teweeg zal brengen in Nederland en veel kijkers zal verrassen.

Uitzending: RTL 5, wekelijks vanaf zondag 18 april tussen 20.00 en
20.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8598 of karin.bouwknegt@rtl.nl.

Nieuwe reeks Postcode Loterij Loterij Miljoenenjacht' met Linda De Mol

Vanaf zondag 28 maart presenteert Linda de Mol een nieuwe reeks van het succesvolle RTL 4-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht. In deze spannende spelshow draait alles om de zoektocht naar het koffertje met daarin de felbegeerde vijf miljoen euro. Om te winnen moeten de kandidaten niet alleen over een flinke dosis geluk beschikken, zij moeten ook de juiste strategische beslissingen nemen.

Vijf weken lang dingen maar liefst 500 kandidaten mee naar die ene finaleplaats in de bloedstollende Gouden Koffer Finale. De finalist kiest dan een koffertje uit de zesentwintig koffers met bedragen die variëren van één eurocent tot vijf miljoen euro. Door het één voor één laten openen van de andere koffers, kan worden uitgevonden hoeveel er in de koffer van de finalist zelf zit. Tussen het openen van de koffers door kan de kandidaat ingaan op een bod van de bank. Hoe meer lage bedragen er worden weggespeeld, hoe groter de kans op het winnen van een groot bedrag wordt, hoe hoger het bod van de bank is. Speelt de kandidaat dan door voor het bedrag in zijn koffer of gaat hij of zij voor het bod van de bank?

Iedere aflevering maakt iemand in het land, die ook meespeelt in de Nationale Postcode Loterij én hetzelfde koffernummer toegewezen heeft gekregen als het nummer van de koffer die de finalist heeft gekozen, óók kans op de hoofdprijs. Uiteindelijk wint hij of zij hetzelfde bedrag als de finalist in de studio. Deze prijs wordt door Winston Gerschtanowitz persoonlijk uitgereikt. Tevens is in elke aflevering aandacht voor de goede doelen die worden gesteund door de loterij.

Vanaf vrijdag 26 maart zijn kaarten voor de X FACTOR-liveshows verkrijgbaar via www.xfactor.nl

Uitzending RTL 4: vanaf zondag 28 maart, tussen 21.00 en 22.30 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/miljoenenjacht

---

Noot aan de redactie: Fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.

Tim en Froukje starten nieuw seizoen 'TV Makelaar' in Eindhoven, Heestede en Rotterdam

Vanaf dinsdag 2 maart bezoeken Tim Immers en Froukje de Both in een nieuw seizoen van het populaire RTL 4-programma TV Makelaar weer veel verschillende huizen voor een taxatie of om een koop of verkoop te realiseren. Uiteraard wordt er in de acht nieuwe afleveringen ook stilgestaan bij de veranderende huizenmarkt. De huidige marktsituatie wordt belicht en er wordt ingespeeld op de vragen die leven bij kopers en verkopers.
In de eerste aflevering gaat Tim op huizenjacht met de 33-jarige Claudia. Ze huurt nu een woning, maar is al twee jaar op zoek naar een geschikte koopwoning in Eindhoven. Ze wil het liefst een karakteristieke jaren dertig woning. Daarvan zijn er genoeg, maar toch lukt het Claudia niet haar paleisje te vinden. Tijd voor een aankoopmakelaar dus.

In het programmaonderdeel Te Koop draait alles om de watervilla van Peter en Eelco uit Heemstede. De mannen hebben grote plannen om op korte termijn naar Ibiza te verhuizen en zijn druk op zoek naar een koper voor hun ark. Interieurarchitect Michiel de Zeeuw wordt ingeschakeld en een restyling plus 3D animatie moeten zorgen dat de ark weer goed in beeld komt.

Verder is Froukje in Rotterdam in de bovenwoning van Esther en Arno. Zij kochten dit huis casco in 2007. Ze hebben het huis volledig naar hun eigen smaak ingericht en zijn nu reuze benieuwd of ze de juiste keuzes hebben gemaakt. Froukje laat een taxateur een waardebepaling doen. Spannend natuurlijk of ze winst maken.

Uitzending: vanaf dinsdag 2 maart elke week tussen 20.30 en 21.30 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.

Passie en hoogtepunten oorzaak Bonje Met De Buren

In het goed bekeken RTL 4-programma Bonje Met De Buren stuiten John Williams en Natasja Froger donderdag 25 maart op een opmerkelijk probleem. Het geschreeuw, de harde muziek en de luidruchtige slaapkamertaferelen van een temperamentvol stel uit Delftgauw maken het leven zuur van omwonenden. Vooral buurvrouw Hedwig is de wanhoop nabij. Aan de trouble shooters de taak om de problemen in kaart te brengen en naar ieders tevredenheid op te lossen. Maar lukt dat ook in dit geval?

Hedwig heeft in augustus 2009 samen met haar vriend hun eerste huisje gekocht in Delfgauw, vlakbij Delft. De eerste maand hebben ze daar met veel plezier gewoond en hadden ze leuk contact met de buurman Caligero. In september is Carmen, de temperamentvolle, Siciliaanse vriendin van Caligero, bij hem ingetrokken en sindsdien is de overlast begonnen. Naast geschreeuw en harde muziek wordt Hedwig s nachts ook uit haar slaap gehouden door de slaapkamergeluiden van haar buren: wel drie tot vier keer per nacht. Ze heeft al vaak de politie ingeschakeld, maar de overlast blijft.

Hedwig geeft sinds twee jaar les aan groep 4 van een basisschool. Ze heeft vaak moeite om wakker te blijven op haar werk, omdat ze slecht slaapt en ook over gezinsuitbreiding wordt niet meer gepraat. In deze omgeving wil ze geen kind grootbrengen. Ze heeft ruim vier jaar een relatie en onlangs haar eerste koophuis betrokken. Om de kosten eruit te halen zal ze daar ruim vier jaar moeten blijven wonen. Ze heeft nu enorme spijt, als ze dit had geweten had ze het nooit gekocht.

Uitzending RTL 4, donderdag 25 maart, tussen 20:30 en 21:30 uur

Website: rtl.nl/bonjemetdeburen

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel:
035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

Pip Pellens als Wiet van Houten in 'GTST'

De 16-jarige Pip Pellens kruipt vanaf maandag12 april in de huid van Wiet van Houten, het halfzusje van Sjors (Inge Schrama) en Jack (Mark van Eeuwen). In deze gastrol speelt zij de energieke Wiet, de dochter van de criminele Frits van Houten. Door haar achtergrond en verleden is ze opgegroeid tot een manipulatieve jongedame die alles naar haar hand weet te zetten. Zo weet ze perfect in te spelen op de schuldgevoelens van Sjors en Jack, die zich in de ogen van Wiet nauwelijks om haar bekommerd hebben toen zij in een instelling terechtkwam. Ook zorgt Wiet voor de nodige liefdesperikelen in Meerdijk.

Pip Pellens heeft met haar 16 jaar een keur aan musical, toneel-, film- en televisieproducties op haar naam staan. Zo was zij te zien in gastrollen in onder andere Keyser & De Boer Advocaten, iCarly, Costa!, Flikken Maastricht, Bitches en Shouf Shouf de serie, vervulde zij rollen in de musical The Sound of Music en in het kinderkoor van Hamelen. Ook is Pip als stemactrice te horen in onder meer Madagascar, Poohs Lollifanten Film, Garfield, Micky Mouse Clubhouse en Ice Age 3. Daarnaast zit Pip in het vierde jaar van het VWO.

Uitzending: elke werkdag tussen 20.00 en 21.00 uur bij RTL 4.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, Communicatie RTL Nederland via tel.
035-6718971 of via eva.peters@rtl.nl.

Kleurrijke ontwerpers in nieuwe Nederlandse editie Project Catwalk

Twaalf jonge, markante designers zetten vanaf maandag 15 maart de toon in een nieuwe Nederlandse reeks van het internationaal succesvolle RTL
5-programma Project Catwalk, gepresenteerd door Renate Verbaan. De ontwerpers zijn in dit tweede seizoen niet bepaald grijze muizen en bruisen van de creatieve ideeën. Met allen een eigen stijl, uiteenlopende achtergrond en de één meer uitgesproken dan de ander, is de competitie groot en het niveau hoog. Wekelijks zetten zij hun tanden in een zware modeopdracht en moeten zij onder high pressure presteren. Is hun rode loperjurk wel op tijd klaar? En kan het de jury, de echte couture kenners, wel bekoren? Elke uitzending komt één deelnemer van hen er niet zonder kleerscheuren vanaf wanneer de jury een van hen onverbiddelijk naar huis stuurt.

De laatste drie ontwerpers in de race presenteren vol trots een geheel eigen collectie met als ultieme doel de jury te overtuigen dat zij de terechte winnaar zijn van Project Catwalk. De winnaar krijgt een modespread in de Marie Claire, 15.000 euro en een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week. Ook wordt de winnaar vertegenwoordigd door PR Bureau Spice PR.

De jury bestaat uit ontwerper Daryl van Wouw, chef mode van de Marie Claire Simone Dernee en Renate Verbaan. Ook versterkt wekelijks een bekende naam uit de Nederlandse fashion industry de jury. Grote namen als Claes Iversen, Mada van Gaans en Marlies Dekkers schuiven aan en geven hun ongezouten mening over de creaties van de topdesigners in spé. De deelnemers worden bijgestaan door rots in de branding, coach Michiel Keuper.

Uitzending RTL 5: wekelijks, vanaf maandag 15 maart 2010, tussen 21.25 en 22.25 uur.
Herhaling RTL 5: zondag 20 maart, tussen 17.35 en 18.35 uur

Website: rtl.nl/projectcatwalk

---

Noot aan de redactie: Nieuw fotomateriaal van Renate Verbaan en de ontwerpers is op te vragen in high res via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/ of interviews kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie via tel. 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.

Februari 2010 mooie maand voor RTL Nederland

RTL Nederland heeft een mooie maand achter de rug. De vier RTL-zenders wisten zich uitstekend staande te houden tegenover al het kijkcijfergeweld van de Olympische Winterspelen. In de doelgroep 20 -
49 jaar werd een gezamenlijk zenderaandeel bereikt van 30,2 procent. De Publieke Omroepen eindigden op 33,5 procent en de SBS Groep kwam uit op
22,3 procent.

RTL 4 scoorde in februari in de eigen doelgroep, Boodschappers 20 - 49 jaar, een zenderaandeel van 16,8 procent, ondanks de Olympische Winterspelen nog hoger dan vorig jaar (februari 2009: 16,3 procent). De familiezender komt al 18 maanden op rij boven de scores van het jaar ervoor uit. De finale van het goed bekeken 'My Name Is Michael' trok op
6 februari 1,5 miljoen kijkers en naar 'X FACTOR' keken elke vrijdag gemiddeld 1,6 miljoen mensen. De zeer goed gewaardeerde extra uitzending van het RTL Nieuws over de val van het kabinet behaalde tussen middernacht en kwart over 5 's ochtends een zenderaandeel van
25,7 procent in de doelgroep Boodschappers, recht tegenover de sportuitzendingen vanuit Vancouver. Verder vielen ook 'Van Der Vorst Ziet Sterren', 'Een Dubbeltje Op Z'n Kant', 'Uitstel Van Executie, 'GTST', 'RTL Boulevard', 'Bones', 'Editie NL', 'Bouwval Gezocht', '10 Jaar Jonger In 10 Dagen', 'De Pfaffs', 'Eigen Huis & Tuin' en 'Carlo & Irene: Life 4 You' op met zenderaandelen van meer dan 20 procent in de doelgroep.

In februari kwam het jongere RTL 5 in de doelgroep 20 34 jaar uit op een zenderaandeel van 7,7 procent. Veel aandacht ging uit naar de uitzending met de nieuwe bekentenissen van Joran van der Sloot, die gisteravond 900.000 kijkers trok. Met Joran Spreekt was RTL 5 tussen
20.30 en 22.10 uur marktleider in de zenderdoelgroep (16,7 procent). Op de maandag deed RTL 5 goede zaken met Americas Next Top Model, Fashion Show en het nieuwe programma van Bridget Maasland, Hoe Word Ik Gelukkig?. Ook de series op dinsdag, Mercy en Trauma, wisten in februari het zendergemiddelde te overtreffen. In de vooravond scoorden How I Met Your Mother, Everybody Loves Raymond en Dharma & Greg goed. Vanaf vanavond heeft RTL 5 met Wie Is De Chef?, Over De Kook en Take Me Out weer een vooravond van eigen bodem.

Mannenzender RTL 7, dat in februari opnieuw de rechten voor de Formule
1 binnenhaalde, gooide hoge ogen met de voetbaluitzendingen. De vier UEFA Europa League-wedstrijden die live werden uitgezonden op 18 en 25 februari trokken allemaal ruim 1 miljoen kijkers. Voetbal International doet het op het nieuwe tijdstip op de maandagavond goed, met op 1 februari 590.000 kijkers en een zenderaandeel in de doelgroep Mannen 20
49 jaar van 11,5 procent. Ook de programmas na de talkshow scoren goed, op maandag Deadliest Warrior en The Ultimate Fighter en op vrijdag de Jupiler League-samenvattingen. De films Around The World In 80 Days, Edge, Undisputed en de Steven Seagal-films Renegade Justice en Half Past Dead staan ook in de top 10 van RTL 7. Het zenderaandeel in de doelgroep kwam daarmee ondanks alle sport op Ned1 uit op een mooie 6,4 procent.

Bij RTL 8 sprong de kwalitatief sterke kostuumdramaserie The Tudors er uit met een zenderaandeel in de doelgroep Vrouwen 20 49 jaar van 6,5 procent op 7 februari. Ook de films What Dreams May Come, Jane Eyre, Crooked Hearts en Gracie's Choice hadden mooie scores, evenals de soap As The World Turns. De vrouwenzender kwam in februari uit op een zenderaandeel in de doelgroep van 3,0 procent.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel 035 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.

RTL 4 laat concurrentie flink achter zich op zaterdagavond

Gisteravond ging een nieuwe reeks van start van het populaire RTL
4-programma 'Ik Hou Van Holland'. Deze eerste aflevering trok direct bijna 2 miljoen kijkers, waarmee het op het 20 uur Journaal na het best bekeken programma van de zaterdagavond was. In de doelgroep van RTL 4, Boodschappers 20 - 49 jaar, haalde de door 'Omroepvrouw van het Jaar' Linda de Mol gepresenteerde show een zenderaandeel van maar liefst 27,5 procent. 'Wat Vindt Nederland?', de succesvolle comeback van Jack Spijkerman bij RTL 4, had gisteravond met bijna 1,4 miljoen kijkers een van de best bekeken afleveringen van de eerste twee seizoenen en ook het RTL Nieuws stond met 1,2 miljoen kijkers in de kijkcijfer top 10. Familiezender RTL 4 laat daarmee op de voor het gezin belangrijke zaterdagavond de concurrentie flink achter zich, hoewel de andere grote zenders met nieuwe programma's de strijd aangingen. In de voor adverteerders belangrijke doelgroep Boodschappers 20 - 49 jaar kwam RTL
4 gisteravond uit op een zenderaandeel van 20,3 procent terwijl de grootste commerciele concurrent SBS6 op 13,3 procent bleef steken. Eerder dit weekend was RTL 4 al de grote winnaar van de vrijdagavond.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, tel. 06 - 53463092 of email jaap.paulsen@rtl.nl.

Bedrijfsresultaat RTL Nederland in 2009 gestegen naar 72 miljoen

RTL Nederland1 sluit 2009 naar tevredenheid af. De EBITA van RTL Nederland is in het afgelopen jaar gestegen naar 72 miljoen ( 70 miljoen in 2008). Deze stijging is mede te danken aan de vroegtijdige focus op kostenreductie die het mediabedrijf reeds in 2008 heeft ingezet.

Financieel
De omzet van RTL Nederland daalde naar 371 miljoen (2008: 436 miljoen), met name ten gevolge van een forse krimp van de televisie- en radioadvertentiemarkt in 2009. De toename van de EBITA is mede het gevolg van een reductie van de operationele kosten in 2009 en éénmalige herstructureringskosten van RTL Nederland in 2008.

Bert Habets, CEO van RTL Nederland: De goede operationele performance gecombineerd met het proactief verlagen van de kosten, hebben met name in de laatste zes maanden van 2009 geleid tot een stevig herstel van het bedrijfsresultaat in het televisiesegment. We hebben meer met minder gedaan en niet afgewacht tot het economische tij zou keren. Die slagvaardigheid blijkt ook uit de vele nieuwe initiatieven in 2009, zoals nieuwe online platforms, de lancering van het eerste themakanaal RTL Lounge, de stap naar HD televisie en de verdere uitbouw van onze RTL Gemist-activiteiten. Uit de groei van ons marktaandeel op zowel de kijkers- als online markt blijkt dat we vanuit eigen kracht en met onze sterke merken onze marktposities verder hebben uitgebouwd in het snel veranderende medialandschap. De strategie van enerzijds kostenbeheersing en anderzijds investeren in nieuwe producten in combinatie met nieuwe markten betreden, is ook het uitgangspunt voor
2010. De aankoop van Radio 10 Gold en de start van het online voordeelplatform VanVoordeel.nl zjin daar de eerste bewijzen van.

Operationeel
Door een verdere aanscherping van de positionering bleven de vier televisiezenders van RTL Nederland de concurrentie in 2009 ruim voor. In de doelgroep boodschappers 20 - 49 jaar werd met RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 een gezamenlijk zenderaandeel gerealiseerd van 32,3% (2008:
30,5%), een procentuele stijging van bijna 6%. Met name vlaggenschip RTL 4 droeg in grote mate bij aan dit succes. In de doelgroep van RTL 4 (boodschappers 20 - 49 jaar) werd in 2009 een zenderaandeel bereikt van
17% (2008: 14,9%), het hoogste jaarcijfer voor de zender sinds 2005. Ook voor RTL 5 was 2009 een bijzonder goed jaar. De zender groeide ten opzichte van 2008 met 5,5% naar 9,6% zenderaandeel in de eigen doelgroep 20 - 34 jaar.2 Op 2 oktober 2009 lanceerde RTL Nederland zijn eerste digitale televisiekanaal, RTL Lounge. De eerste maanden wist RTL Lounge een gemiddeld maandbereik te realiseren van 1.170.000 unieke kijkers in de doelgroep 6+. Het totale bereik in diezelfde periode was
2.080.000 unieke kijkers in de doelgroep 6+.

Radio 538 handhaaft zijn positie als marktleider in de luisterdoelgroep 20-49 jaar met 16,2%. De banden tussen het radiostation en de televisieactiviteiten van RTL Nederland, met name bij RTL 5, zijn afgelopen jaar verder geïntensiveerd. Dit heeft onder andere geleid tot samenwerking rond Koninginnedag, Hotel 538, X FACTOR en Ibiza 24/7. Eind oktober keerde het RTL-merk terug op de radiomarkt met de lancering van het digitale radiostation RTL Lounge Radio. De technische en programmatische ondersteuning wordt verzorgd door Radio 538.

Ook RTL Digital Media versterkte haar positie in 2009. Het aantal unieke bezoekers steeg met 32,4% naar 5,12 miljoen gemiddeld per maand. Gezamenlijk hebben zij ruim 868,3 miljoen paginas bekeken, waarvan meer dan 185,5 miljoen video's. Een forse groei van respectievelijk 33,6% en 103,2% ten opzichte van 2008.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, Manager Corporate Communicatie RTL Nederland via tel. 035-671 85 97 of 06-53 17 20 99.

Ambitie, jaloezie en ego's strijden om voorrang in Running In Heels

Hoge hakken, een crush voor mode en total commitment zijn onmisbaar voor de medewerkers van vrouwenglossy Marie Claire. Hoe zij zich staande houden in de hectische wereld van mode, egos en feestjes, is te volgen in de nieuwe realityserie Running In Heels, vanaf maandag 22 maart bij RTL 5.

De Amerikaanse versie van het maandblad Marie Claire wordt gemaakt in New York. Redacteuren, marketeers en assistenten werken zich elke dag een slag in de rondte om een perfect tijdschrift af te leveren. Voor jou tien anderen, is een slogan die zij zich maar al te goed in de oren knopen. Dat geldt vooral voor Ashley, Samantha en Talita, de drie stagiaires die centraal staan in Running In Heels. Te zien is hoe zij als groentjes voor de wereldberoemde glossy gaan werken, een stage die voor heel wat jaloerse blikken zorgt.
De drie jonge vrouwen zijn allemaal nieuw in New York. De ambitieuze Ashley komt uit Washington D.C., Talita is typisch L.A. en de roots van de mooie Samantha liggen in Wisconsin. Nog voor ze elkaar live hadden gezien, besloten de drie samen een appartement te huren. Met drie meiden die weten wat ze willen, staat dit samenwonen garant voor de nodige clashes.

In aflevering één, die in twee delen wordt uitgezonden, is de eerste ontmoeting van de drie stagiaires te zien. Ashley en Talita hebben aan één blik op elkaar genoeg om te weten dat zij geen match made in heaven zijn. Dat Talita haar hondje Chanel heeft meegenomen, terwijl Ashley een hekel aan honden heeft, helpt ook niet echt. Het drama is compleet wanneer Chanel over Ashleys trench coat van topontwerper Michael Kors plast. De spanningen tussen de meiden gaan door tijdens hun stage, waar vooral Ashley de anderen het licht in de ogen niet gunt. Ook maakt de beroemde moderedacteur Nina Garcia haar opwachting bij Marie Claire. Hoofdredacteur Joanna Coles wil haar komst niet ongemerkt voorbij laten gaan en besluit een groot feest voor Nina te organiseren.

Uitzending RTL 5, maandag 22 en 29 maart tussen 22.55 en 23.25 uur. Vanaf maandag 5 april wekelijks tussen 22.25 en 23.25 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

F1-seizoen bij RTL 7 met comeback Michael Schumacher in Bahrein

Nieuwe teams, meer races en de rentree van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher; daar draait het om bij de opening van het Formule
1-seizoen van 2010. Op zondag 14 maart is de race op het Bahrein International Circuit, een spektakel dat live te volgen is bij RTL 7 en dat op zaterdag 13 maart voorafgegaan wordt door een spannende kwalificatie. Na het spectaculaire seizoen van 2009, met de Brit Jenson Button als verrassende kampioen, belooft het aankomend seizoen nog spraakmakender te worden.

De terugkeer van Michael Schumacher domineerde afgelopen maanden het autosportnieuws in kranten, tijdschriften, nieuwsuitzendingen en internetsites. Saillant detail is dat de Duitser niet uitkomt voor Ferrari zoals voorheen, maar voor het nieuwe team van Mercedes dat eind vorig jaar Brawn GP kocht. De lat ligt dus hoog voor Schumacher en Mercedes, want iedereen verwacht overwinningen. In de autosport is echter niets zeker. Concurrentie voor Schumacher komt onder meer vanuit renstal Ferrari. De Italianen hebben zich verzekerd van de diensten van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Zijn teamgenoot, Felipe Massa, is na zijn verschrikkelijke crash van vorig jaar weer volledig hersteld en zint op eerherstel. Ook het team van McLaren verschijnt op volle oorlogssterkte in Bahrein. Achter het stuur van de prachtig vormgegeven nieuwe auto de wereldkampioen van 2008, Lewis Hamilton, en de kampioen van 2009, Jenson Button. De laatste belangrijke kandidaten voor de titel in 2010 komen uit de stal van Red Bull Racing. Sebastian Vettel en Mark Webber beschikken over een evolutie van de zeer succesvolle auto van sterontwerper Adrian Newey.

Het startveld is dit jaar, ondanks het vertrek van Toyota, uitgebreid naar 24 bolides. Nieuw zijn Virgin Racing, Lotus, USF1 en Campos. De meest serieuze teams van deze vier zijn Virgin Racing en het legendarische Lotus. De Formule 1 heeft dit jaar ook een klein Nederlands tintje. De Nederlander Ho-Pin Tung is de officiële reservecoureur van het team van Renault. De Velpenaar is bij alle Grands Prix aanwezig en neemt plaats achter het stuur tijdens diverse testsessies van het team.

Uitzendingen RTL GP: Formule 1 - Bahrein bij RTL 7:
- zaterdag 13 maart, tussen 11.55 en 13:10 uur (kwalificatie)
- zondag 14 maart, tussen 12:20 en 15:00 uur (race) en tussen 18:00 en
19:00 uur (samenvatting)

Website: rtlgp.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel:
035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

Nieuwsmagazine SNAFU TV en nieuwe afleveringen JENSEN!

Na het overweldigende succes van Snafu.nl, komt er vanaf vrijdag 9 april een TV-versie van de entertainmentsite bij RTL 5. In dit satirische studiomagazine behandelen Robert Jensen en zijn sidekick Jan Paparazzi vanachter de desk wekelijks het actuele entertainmentnieuws. Elke aflevering schuift een correspondent aan, die de afgelopen week reportages in showbizzland heeft gemaakt en geeft een wekelijks wisselende deskundige zijn of haar kijk op het nieuws.

Maar de uitgesproken presentator keert al eerder terug bij RTL 5. Vanaf donderdag 1 april staat hij weer te popelen om nieuwe afleveringen van zijn spraakmakende show JENSEN! te presenteren. De kijker kan dat ook doen, want Jensen staat garant voor hilariteit, scoops en gezelligheid. Hij neemt het late night tijdstip weer voor zijn rekening met uiteenlopende gasten uit de showbizz, de politiek en de sport. Ook gewone mensen die op de een of andere manier zijn opgevallen in het nieuws, kunnen op de rode bank terechtkomen.
Al het ongezouten entertainmentnieuws en spraakmakende gasten komen voorbij in deze verrassend onvoorspelbare shows, die de RTL 5-kijker niet mag missen.

JENSEN!: RTL 5, vanaf donderdag 1 april, tussen 22.00 23.00 uur. Snafu TV: RTL 5, vanaf vrijdag 9 april, tussen 22.20 22.50 uur.

Website: rtl.nl/jensen
snafu.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

Beautycoach Thijs Willekes staat kijker bij met raad en daad in So Thijs

Modetrends wisselen elkaar in rap tempo af en het aanbod in kleding en schoonheidsproducten is enorm. Reclameboodschappen vliegen je om de oren en maken de verwarring er niet minder op. Wat past nu het beste bij de vorm van jouw gezicht, lichaam en huidskleur? In deze warboel blijft één man overeind staan die alle antwoorden op zak heeft. Beautyspecialist Thijs Willekes selecteert vanaf zondag 7 maart alleen de beste producten, tips en trucs voor de kijker in het nieuwe RTL
5-programma So Thijs. In acht afleveringen laat Thijs zien hoe je met beauty en styling je beste ik naar boven kunt halen. Dat dit niet altijd hoeft met méér make-up wordt duidelijk in de wekelijkse rubriek de Make-Under. Hier opent Thijs de ogen van dames die zich volledig overstylen met over-the-top haar en make-up. Thijs laat hen kennismaken met een geheel nieuw motto: less is more.

Elke week gooit Thijs ook zichzelf in de strijd om alle beproefde middelen die tot schoonheid zouden leiden, te testen. Zo laat hij tientallen naalden in zijn lichaam zetten in een acupunctuursessie, zijn lippen opspuiten en wordt zijn gebit rigoureus onder handen genomen bij de cosmetische tandarts. Verder plukt Thijs mensen van de straat en geeft hij hen ter plekke advies over hoe ze hun looks qua kleding of uiterlijk kunnen verbeteren.

In de BNers Favorites onthullen bekende landgenoten hun beauty geheimen en uit welk potje hun schoonheid komt. Ook de kijker thuis kan bij Thijs terecht. Via de webcam krijgen zij antwoord op hun brandende vraag over visagie en styling.

Thijs Willekes was eerder te zien in onder andere LookingGood en Hollands Next Top Model. De afgelopen jaren werkte hij met actrices en presentatrices als Lieke van Lexmond, Fiona Hering en Renate Verbaan. Thijs is tevens verantwoordelijk voor de make-up en het haar in de mode en beauty series van diverse modebladen.

Uitzending RTL 5, zondag 7 maart, tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Herhaling RTL 5, zaterdag 13 maart tussen 15.40 en 16.10 uur

Website: rtl.nl/sothijs

---

Noot aan de redactie: Beeld is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl

Beautycoach Thijs Willekes oog in oog met haartransplantatie in So Thijs

Beautycoach Thijs Willekes staat bekend om zijn vernieuwende tips op het gebied van kleding en make-up, maar dat hij ondanks zijn opvallend dikke haarbos plaatsneemt op de stoel voor een haartransplantatie is nieuw. Dat er geschoren wordt en bloed zal vloeien, staat als een paal boven water in de aflevering van zondag 28 maart van So Thijs, hét beauty- en lifestyleprogramma van RTL 5. Ook Gerard Joling komt langs en vertelt over zijn hairdrama. Wanneer Thijs net bekomen is, gaat hij aan de slag met een ander haarprobleem: dikke wenkbrauwen. Hoe krijg je de borstels weer in model? Thijs weet raad en deelt het met de kijker.

Thijs Willekes was eerder te zien in onder andere LookingGood, Hollands Next Top Model en Miss & Mrs Perfect. De afgelopen jaren werkte hij met actrices en presentatrices als Lieke van Lexmond, Victoria Koblenko en Nikkie Plessen. Thijs is tevens verantwoordelijk voor de make-up en het haar in de mode en beauty series in diverse modebladen.

Uitzending RTL 5, zondag 28 maart, tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Herhaling RTL 5, zaterdag 3 april tussen 16.05 en 16.35 uur

Website: rtl.nl/sothijs

---

Noot aan de redactie: Verschillende beelden van Thijs Willekes zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 -
6718624 of roos.franssen@rtl.nl

Inschrijving So You Think You Can Dance gestart

Van salsa en freestyle tot klassiek ballet en streetdance. Iedereen vanaf 18 jaar die raad weet met bekende of een nog onbekende dansstijl, kan zich vanaf nu inschrijven voor het succesvolle RTL 5-programma So You Think You Can Dance. Na het trotseren van de eerste audities in mei, staan de maanden juli en augustus geheel in het teken van de beruchte bootcamps waarna de liveshows langzaamaan steeds meer binnen handbereik komen. Wie publiek en jury kan overtuigen dat hij of zij in het bezit is van de beste en snelste moves van de Lage Landen is de absolute winnaar en krijgt behalve een mooie geldprijs, ook een dansopleiding naar keuze in het buitenland. Vanaf dit najaar is een nieuwe reeks van So You Think You Can Dance te zien bij RTL 5.

Uitzending: RTL 5, najaar 2010, zondagavond.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.

Sensationele serie 'Spartacus': Blood and Sand' spat van het scherm bij RTL 5

Geweld, seks, actie en spectaculaire special effects zijn de ingrediënten van de nieuwe, sensationele serie Spartacus: Blood And Sand, die zondag 14 maart van start gaat bij RTL 5. De duistere kant van de Romeinse cultuur en politiek wordt meedogenloos uitgelicht in dit bloederige epos over de strijd van één man tegen een heel rijk.

In de eerste twee afleveringen is te zien hoe de Romeinse slaaf Spartacus wordt veroordeeld te sterven als gladiator. Zijn vrouw wordt hem afgenomen en gedwongen als slavin verder te leven. De enige manier om zijn geliefde ooit nog terug te zien, is door te overleven in de arena en iedereen op zijn pad te doden voor de goedkeuring van het publiek. Hoe langer hij overleeft, des te populairder hij wordt en hoe gevaarlijker hij is. Niemand kan hem stoppen totdat hij zijn vrouw weer terugziet.

De serie is gemaakt in de stijl van de film 300, die werd geroemd om de special effects. Ook in Spartacus: Blood And Sand zijn grafische hoogstandjes te zien. In combinatie met de wrede gevechten, de adembenemende actiebeelden en de heftige seksscènes maakt dit Spartacus: Blood And Sand tot een grensverleggende serie die niemand mag missen.

Verantwoordelijk voor deze historische serie is onder andere Sam Raimi, de succesvolle regisseur van de Spider-Man-trilogie en producent van de populaire tv-serie Xena: Warrior Princess. De hoofdrolspeelster uit deze reeks, Lucy Lawless, speelt in Spartacus: Blood And Sand de rol van Lucretia. Zij is de manipulatieve vrouw van de rijke Romein Batiatus, gespeeld door de Britse acteur John Hannah, bekend van de films The Mummy en Four Weddings And A Funeral.

Spartacus: Blood And Sand is door de talentvolle cast, succesvolle producent en de visionaire techniek meer dan alleen topentertainment. RTL 5 zendt elke zondagavond een dubbele aflevering uit van deze serie die de grenzen niet alleen doorbreekt, maar kapot slaat.

Website: rtl.nl/spartacus

Uitzending: RTL 5, vanaf zondag 14 maart wekelijks tussen 22:00 en
22.55 uur en tussen 22.55 en 23.50 uur.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

Het Stadsziekenhuis biedt de kijker unieke beelden vanuit ziekenhuis Rivierenland

In ziekenhuis Rivierenland in Tiel werken 1.500 medewerkers 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Jaarlijks worden er zo'n 100.000 patiënten behandeld, wat unieke verhalen oplevert. In het nieuwe seizoen van het RTL 4-programma 'Het Stadsziekenhuis' staat dit 373 bedden tellende ziekenhuis in de regio Midden Betuwe centraal. De camera's draaien mee op de Spoedeisende Hulp, de operatiekamers en de poliklinieken. Alles wat er zich in een ziekenhuis afspeelt, passeert de revue. Er wordt geschakeld tussen de verschillende afdelingen, patiënten en verhalen. De acht nieuwe afleveringen van 'Het Stadsziekenhuis' zijn vanaf zondag
14 maart bij RTL 4 te zien.

Uitzending RTL 4 vanaf zondag 14 maart tussen 11.20 en 11.50 uur.

Website: hetstadsziekenhuis.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara de Kruijff, via tel: 035- 6718938 of tamara.de.kruijff@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

Fajah Lourens, Vivian Ewbank en Peggy Jane De Schepper wekelijks met 'Style bij RTL 5

Acht weken lang bundelen presentatrices Vivian Ewbank, Fajah Lourens en Peggy Jane de Schepper hun krachten in het nieuwe programma Style, waarbij ze wekelijks het laatste nieuws op lifestyle gebied brengen bij RTL 5. Ieder van de dames neemt een eigen taak voor haar rekening. Zo gaat Vivian Ewbank langs tout bekend Nederland, van Inge de Bruin tot Don Diablo, om te ondervinden wat zij met lifestyle hebben. Fajah Lourens gaat elke aflevering op zoek naar het ultieme paar schoenen en Peggy Jane de Schepper gaat stad en land af voor de nieuws trends en musthaves.

In de eerste aflevering ontmoet Vivian Ewbank Inge de Bruin. De topzwemster vertelt over een nieuwe stap in haar carrière; als fotomodel showt zij tegenwoordig sexy swimwear. Style doet verslag van de fotoshoot, waarbij Inge ook samen met haar broer poseert. Daarna gaat de reis door naar Ibiza voor een tweede shoot op de boot, in het water en vanuit een helikopter. Peggy Jane test de scooters van toen die weer helemaal in zijn, want retro is hip. Ook aandacht voor de hairtrends van dit voorjaar en de nieuwste collectie van Jan Taminiau. Verder onderzoekt Fajah vrouwelijke schoenenverslaving, waar ze zelf ook behoorlijk aan lijdt.

Uitzending RTL 5, zaterdag 20 maart, tussen 17.10 uur en 17.40 uur. Herhaling RTL 8, zondag 21 maart tussen 17.15 en 17.40 uur
---

Noot aan de redactie: Beeld van de dames is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl

Smaakmaker Ymke terug in vurige arena Take Me Out

Vanavond keert de 20-jarige Ymke terug in de populaire flirtshow Take Me Out. Op 21 september jongstleden maakte de kunstzinnige kandidate haar opwachting in het RTL 5-programma en sindsdien heeft zij een hele schare fans aan zich weten te binden. Niet alleen haar opvallende uiterlijk springt in het oog, ook haar diepzinnige, grappige en eerlijke uitspraken over mannen weet de kijker zeer te waarderen. Zo weten de trouwe Take Me Out-kijker dat zij houdt van mannen die vogelhuisjes maken en dat zij haar sleutelbeenderen het mooiste aan zichzelf vindt. Na twintig afleveringen hield Ymke haar lampje aan en ging zij er vandoor met Max. Hoe dat is afgelopen, vertelt zij vanavond tijdens haar comeback. Dat dit weer de nodige hilarische uitspraken oplevert, moge duidelijk zijn.

Uitzending RTL 5, woensdag 10 maart tussen 20.00 uur en 20.30 uur.

Website: rtl.nl/takemeout

---

Noot aan de redactie:Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

Ton Rozestraten nieuwe commercieel directeur RTL Nederland

RTL Nederland benoemt per 1 juni Ton Rozestraten tot Commercieel Directeur van RTL Nederland. Rozestraten heeft ruime ervaring in het adviseren van adverteerders, media- en reclamebureaus op het gebied van crossmediale en onderscheidende communicatie. Hij is medeoprichter en
-eigenaar van media exploitatiebedrijf Triade Media. Daarvoor was hij respectievelijk Commercieel Directeur van Talpa TV, RTL Nederland en Algemeen Directeur van IP, destijds de zelfstandige verkoopmaatschappij van RTL Nederland.

Bert Habets, CEO van RTL Nederland over de komst van Ton Rozestraten als Commercieel Directeur: Met Ton halen we een zeer bekwame commercieel bestuurder in huis. Zijn brede kennis en ervaring op het gebied van consumentenmarketing en crossmediale exploitatie is groot. Hij is een echte ondernemer die nieuwe wegen durft in te slaan en de wensen van onze klanten als geen ander kent. Zijn kwaliteiten sluiten naadloos aan bij ons bedrijf.

Ton Rozestraten over zijn benoeming: RTL en ik hebben ons de afgelopen jaren ontwikkeld. RTL is overtuigend marktleider en biedt het meest krachtige crossmultimediale aanbod van Nederland. Het permanente streven van RTL Nederland naar optimale klantgerichtheid, kwaliteit en innovatie spreken mij enorm aan. Ik zie er naar uit om daar een grote bijdrage aan te leveren.

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, manager corporate communicatie RTL Nederland, via
035-6718597 of 06-53172099.

Seizoen twee succesvolle dramaserie The Tudors bij RTL 8

Over het onstuimige leven van de beruchte Engelse koning Henry VIII valt veel te vertellen. Daarom start RTL 8 zondag 14 maart met het tweede seizoen van de historische dramaserie The Tudors. Dit sluit naadloos aan op seizoen één, dat momenteel wordt uitgezonden.

The Tudors is een internationaal succes en ook de Nederlandse kijker weet de bekroonde serie te waarderen. Wekelijks stemmen bijna een half miljoen mensen af op de RTL 8-reeks, die is doorspekt van lust, macht, passie en verraad. Henry VIII, die regeerde van 1509 tot 1547, wordt gespeeld door de Ierse acteur Jonathan Rhys Meyers.

In het eerste seizoen is te zien hoe de koning zijn echtgenote Katherine keer op keer bedriegt met de mooie jonge vrouwen aan het hof. Hij valt uiteindelijk finaal voor de verleidelijke Anne Boleyn, niet wetende dat haar vader de hand in de totstandkoming van hun relatie heeft gehad. Maar kan Anne hem ook de zoon schenken die hij zo hevig wenst? En krijgt Henry wel toestemming om van Katherine te scheiden? Seizoen twee geeft antwoord op deze vragen en laat ook zien hoe steeds vaker aan de poten van Henrys troon wordt gezaagd.

RTL 8 zendt de komende weken elke zondagavond een dubbele aflevering van The Tudors uit.

Website: rtl.nl/thetudors

Uitzending: Seizoen twee RTL 8: vanaf 14 maart elke zondagavond tussen
20.00 en 21.05 uur en tussen 21.05 en 22.10 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

Derde huwelijk voor koning Henry in seizoen drie The Tudors

Krijgt Henry VIII eindelijk de zoon die hij zo vurig wenst? Dat is vanaf zondag 18 april te zien in het derde seizoen van de goed bekeken RTL 8-reeks The Tudors, dat direct aansluit op het tweede. Een half miljoen kijkers volgden de afgelopen weken de heet geblakerde Engelse koning, die er alles voor over heeft om een mannelijke troonopvolger te krijgen. Omdat zijn vorige twee echtgenotes die wens niet konden vervullen, gaat Henry door met zijn zoektocht naar de vrouw die hem wel een zoon kan schenken.

In de laatste afleveringen van de tweede reeks kwam een einde aan de vurige romance tussen Henry en Anne Boleyn, die dit moest bekopen met de dood. Voor Henry was haar executie geen reden om lang bij stil te staan; hij had zijn oog al weer laten vallen op Jane Seymour. Dat Jane inderdaad wel eens de ware voor hem kan zijn, blijkt al snel. Kort na hun bruiloft is Jane zwanger, wat Henry zeer gelukkig stemt. Helaas kan hij niet volop van zijn aanstaande vaderschap genieten. De Britse burgers komen steeds meer in opstand tegen hun koning en de Paus is vastbesloten de opkomst van het protestantisme een halt toe te roepen.

Vanaf zondag 18 april kan de kijker zich opmaken voor het vervolg van deze hitserie, waarin lust, macht, passie en verraad de boventoon voeren.

Uitzending RTL 8, elke zondagavond tussen 20.00 en 21.05 uur en tussen
21.05 en 22.05 uur.

Website: rtl.nl/thetudors

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

Tape zorgt voor opschudding in de tweede aflevering van 'De TV Kantine'

De tweede aflevering van de nieuwe reeks van De TV Kantine, op vrijdag
16 april te zien bij RTL 4, belooft een hele onthullende te worden. Evert Santegoeds heeft namelijk een tape gekregen waarop een Bekende Nederlander te zien is in zijn privé-omgeving. Deze ster laat zich van een hele andere kant zien dan men gewend is van tv. In De TV Kantine vreest menig prominent dat hij of zij op deze tape staat en wordt er lustig op los gespeculeerd om wie het gaat.

In deze aflevering, getiteld Strikt Privé ziet de kijker persiflages van onder meer Rene en Natasja Froger, Tatjana Simic, Marc-Marie Huijbregts en Eric van Tijn. Er zijn gastrollen weggelegd voor de echte Matthijs van Nieuwkerk, Peter van der Vorst en Patricia Paay.

Uitzending: RTL 4, vrijdag 16 april, tussen 22.00 en 22.30 uur
---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.

Achtste finales UEFA Europa League donderdag bij RTL 7

De UEFA Europa League is op donderdag 11 maart alweer toe aan de achtste finales. Helaas geen Nederlandse clubs meer bij 'de laatste zestien' maar nog wel genoeg Nederlandse spelers. Zo treedt HSV, dat in de voorgaande speelronde PSV uit het toernooi knikkerde, met Nederlanders Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen in de gelederen aan tegen de koploper van de Belgische competitie, Anderlecht.

Ook Juventus, dat Ajax op overtuigende wijze wist uit te schakelen, komt weer in actie. Ditmaal neemt het team van Fabio Cannavaro, ex-Ajacied Zdenek Grygera, Alessandro Del Piero en David Trezeguet het op tegen Fulham, de Londense ploeg uit de prestigieuze Premier League.

Beide wedstrijden worden live uitgezonden door RTL 7. Humberto Tan presenteert de voetbalavond en voor de analyse wordt hij bijgestaan door Gertjan Verbeek. Leo Driessen verzorgt het commentaar bij de wedstrijd HSV - Anderlecht en zijn collega bij Juventus - Fulham is Vincent Schildkamp.

Na afloop zijn er uitgebreide samenvattingen van de wedstrijden Lille - Liverpool en Valencia - Werder Bremen. Marcel Maijer gaat naar Lille voor interviews met Dirk Kuyt en Ryan Babel.

Uitzending RTL 7, donderdag 11 maart

18.00 uur HSV - Anderlecht

21.00 uur Juventus - Fulham

23.30 uur Samenvattingen

Website: rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

'De Klassieker' als finale KNVB Beker op 25 april

De halve finales van het toernooi om de KNVB Beker bij RTL 7 zijn afgelopen week zeer goed bekeken. Ze hebben ook een hele aansprekende finale opgeleverd: 'De Klassieker', oftewel Feyenoord - Ajax. Dit spektakelstuk vindt op zondag 25 april plaats in de Rotterdamse Kuip. Welke ploeg bekroont hiermee het seizoen met een prijs en een ticket voor Europees voetbal? RTL 7 zendt deze wedstrijd live uit.

De halve finale tussen Go Ahead Eagles en Ajax, die door de Amsterdammers werd gewonnen (0 6), trok gisteravond 1,4 miljoen kijkers. Op woensdagavond zagen al 1,5 miljoen kijkers hoe Feyenoord de koploper uit de Eredivisie, FC Twente, uitschakelde (2 1).

In de doelgroep van mannenzender RTL 7 (mannen van 20 tot en met 49 jaar) werden zenderaandelen bereikt van 27,4 procent (Feyenoord - FC Twente) en 27,3 procent (Go Ahead Eagles - Ajax). De voorgaande livewedstrijden uit het toernooi werden ook al goed bekeken bij RTL 7, zo trokken PSV Feyenoord en Ajax N.E.C. op 27 april respectievelijk 1,6 miljoen en 1,1 miljoen kijkers.

Al sinds 1921 treffen de clubs uit Amsterdam en Rotterdam elkaar in wat is uitgegroeid tot 'De Klassieker', een rivaliteit die vergelijkbaar is met Internazionale - AC Milan in Italië en Barcelona - Real Madrid in Spanje.

Uitzending: RTL 7, zondag 25 april, aanvangstijdtijd ntb

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

Verlenging RTL 7 en 'Voetbal International'

RTL 7 en 'Voetbal International' hebben de contracten vernieuwd. De spraakmakende voetbaltalkshow met Wilfred Genee en Johan Derksen is hierdoor nog zeker twee jaar te zien bij de enige echte mannenzender van Nederland.

Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7: "'Voetbal International' heeft primeurs, ongezouten meningen en humor. De heren hebben aan tafel een sfeer gecreëerd waarin anderhalf uur praten over voetbal constant interessante en soms zelfs spannende televisie oplevert. Het programma is authentiek en voor onze zender gezichtsbepalend. Ik ben er daarom zeer blij mee dat we samen zeker twee jaar vooruit kunnen."

'Voetbal International' is tweemaal per week, op maandag vanaf 20.30 uur en op vrijdag vanaf 21.30 uur, bij RTL 7 te zien. Gemiddeld stemmen er een half miljoen kijkers af op het praatprogramma, goed voor zo'n 12 procent van alle mannelijke kijkers van 20 tot en met 49 jaar (de doelgroep van RTL 7).

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035
- 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.

New & improved: Wipeout met extra obstakels

Dare-devils maken vanaf zondag 14 maart hun borst weer nat op de extreme hindernisbaan van Wipeout. Na een succesvolle aftrap vorig jaar keert het programma terug bij RTL 5, met elke week achttien popelende landgenoten in de startblokken. In dit gloednieuwe seizoen beleeft de zogenaamde motivator zijn primeur: angsthazen die te lang wachten bij de big red balls krijgen van dit gevaarte een flinke duw in de goede richting. Vanaf de zijlijn kijkt reporter Wytske Kenemans toe en voorziet zij de durfals voor wie het nét even te veel wordt, van de broodnodige peptalk.

Wipeout wordt gepresenteerd door Dennis Weening en cabaretier Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten.

Elke uitzending van Wipeout bestaat uit vier rondes. Na een eerste selectie gaan de twaalf kandidaten met de snelste tijd door naar ronde twee. Hier vinden zij, in tegenstelling tot vorig jaar, geen sweeper, maar de razendsnelle King of the Mountain. Balancerend op een paal proberen de kandidaten over een draaiende loopplank in het midden te komen. Niet heel makkelijk, aangezien in tegengestelde richting een grote schuifarm de deelnemers in het water probeert te vegen. De eerste zes die het midden weten te bereiken, hebben een plek verdiend in de derde ronde waar het duizelingwekkende Dizzy Dummies parcours al voor hen klaarligt. Voor slechts drie van de zes kandidaten is de finale weggelegd in de ultieme Wipeout Zone.

Uitzending RTL 5 vanaf zondag 14 maart tussen 20.30 en 22.00 uur.

Website: rtl.nl/wipeout

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

ONM-Soapies op de zeepbaan van Wipeout

Bekende gezichten krijgen zondag 28 maart voor het eerst rake klappen in Wipeout; het daredevil programma van RTL 5. Onderweg Naar Morgen-acteurs Dirk Taat, Levi van Kempen en Gürkan Kucuksenturk hebben niks te verliezen als soapie en storten zich op de Argentijnse zeepbaan. Een van de soapies, Gürkan, ondervindt dit heel letterlijk als zijn oude blessure weer opspeelt: zijn arm schiet bij de eerste hindernis al uit de kom. In deze derde uitzending is te zien hoe de acteur koelbloedig en eigenhandig zijn rechterarm pakt en terug in de kom zet. Helaas stopt hiermee het Wipeout-avontuur voor Gürkan; gelukkig geldt dit niet voor zijn ONM-collegas.

Wipeout wordt gepresenteerd door Dennis Weening en cabaretier Klaas van der Eerden. Elke uitzending geven zij met een scherpe tong hun uitgesproken en komische commentaar op de prestaties en wanprestaties van de kandidaten. Vanaf de zijlijn kijkt reporter Wytske Kenemans toe en voorziet zij de durfals voor wie het nét even te veel wordt, van de broodnodige peptalk.

Elke uitzending van Wipeout bestaat uit vier rondes. Na een eerste selectie gaan de twaalf kandidaten met de snelste tijd door naar ronde twee. Hier vinden zij, in tegenstelling tot vorig jaar, geen sweeper, maar de razendsnelle King of the Mountain. Balancerend op een paal proberen de kandidaten over een draaiende loopplank in het midden te komen. Niet heel makkelijk, aangezien in tegengestelde richting een grote schuifarm de deelnemers in het water probeert te vegen. De eerste zes die het midden weten te bereiken, hebben een plek verdiend in de derde ronde waar het duizelingwekkende Dizzy Dummies parcours al voor hen klaarligt. Voor slechts drie van de zes kandidaten is de finale weggelegd in de ultieme Wipeout Zone.

Uitzending RTL 5 zondag 28 maart tussen 20.30 en 22.00 uur. Herhaling zaterdag 3 april tussen 18.30 en 20.00 uur.

Website: rtl.nl/wipeout

---

Noot aan de redactie: Bijgesloten foto van links naar rechts Levi van Kempen, Gürkan Kucuksenturk en Dirk Taat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roos Franssen, RTL Nederland Communicatie, via tel:
035 - 6718624 of roos.franssen@rtl.nl Fotos zijn op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl.

'Het Zesde Zintuig' terug naar de basis met nieuw paranormaal talent

Na de ongelooflijke resultaten van het vaste paragnostenteam in het afgelopen seizoen van Het Zesde Zintuig, keert het goed bekeken RTL
4-programma terug naar de basis. Vanaf donderdag 18 maart test Het Zesde Zintuig aan de hand van een aantal opmerkelijke cases, acht kandidaten die denken over paranormale gaven te beschikken. Robert ten Brink begeleidt de kandidaten die met elkaar gaan strijden om de titel beste paranormaal begaafde Nederlander van 2010. In de eerste aflevering van de nieuwe reeks worden de paragnosten geconfronteerd met de in 2004 overleden koning van het Nederlandse levenslied, André Hazes. Wat weten ze te vertellen als zij in een ruimte zitten met zijn dochter Roxeanne en kunnen de paragnosten de speciale band tussen dochter en vader aanvoelen, zonder dat zij weten met wie ze zich in de ruimte bevinden?

Ruim honderd mensen met een vermeend paranormale talent zijn gescreend. Na een zware beproeving zijn de beste acht geselecteerd. Zij gaan het in de komende zes weken tegen elkaar opnemen in een spannende strijd. Elke week worden de paragnosten ingezet op misdrijven, waaronder moordzaken, om vragen van nabestaanden te beantwoorden. Daarnaast worden ze onderworpen aan diverse proeven en zullen ze hun gaven moeten aanwenden om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Elke week bepaalt een tienkoppige, onafhankelijke jury welke kandidaat het beste presteert en welke kandidaat het minst. Degene met de minste prestaties op dat moment, valt af. De vaste kern van het programma, Petra, Tessa, Ingomar en Peter, zijn ook betrokken bij deze serie. Omdat zij een enorme hoeveelheid aan kennis en ervaring in huis hebben, zullen zij de kandidaten ook beoordelen op hun kunnen. Per aflevering worden twee van de vaste paragnosten ingezet als vakjury. Het oordeel van ervaren paragnosten is interessant, want wat voelen ze bijvoorbeeld aan over de kandidaten?

Uitzending RTL 4: donderdag 18 maart, tussen 21:30 en 22:30 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van de nieuwe kandidaten is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.