Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 5 januari 2011

Le Champion presenteert nieuw wandelevenement: '30 van Zandvoort'

Inschrijving nu geopend

Op zaterdag 26 maart introduceert Le Champion de allereerste editie van de '30 van Zandvoort'. Een aantrekkelijk en afwisselend parcours over 30 kilometer moet garant staan voor een succesvol nieuw wandelevenement. De start is vanaf het Circuit Park Zandvoort, met passage langs het Kopje van Bloemendaal én de finish in de populaire badplaats. Kortom, de 30 van Zandvoort heeft alles in zich om een begrip te worden in Nederland.

De eerste editie van de 30 van Zandvoort wordt georganiseerd in hetzelfde weekend als de in 2008 door Le Champion geïntroduceerde Runner's World Zandvoort Circuit Run. Zo zullen in het weekend van 26 en 27 maart vele wandelaars en hardlopers uit het hele land erop uit trekken naar Zandvoort, voor een combinatie van sportiviteit, beleving en gezelligheid. In hetzelfde weekend zal bovendien het officiële strandseizoen in Zandvoort worden geopend en staat het dorp in het teken van verschillende festiviteiten.

Voor de 30 van Zandvoort is een uiterst afwisselend en uitdagend parcours over 30 kilometer uitgezet in samenwerking met de gemeenten Bloemendaal, Velsen en Zandvoort. Na vertrek vanaf het unieke racecircuit in Zandvoort, volgen de deelnemers in noordelijke richting over 7 kilometer het Noordzeestrand, richting de Zuidpier van de havenstad IJmuiden. De wandeling trekt langs de bosrand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, door onder andere de sfeervolle dorpen Driehuis en Overveen. Het 'Kopje van Bloemendaal' ontbreekt natuurlijk niet. Onderweg passeren deelnemers prachtige bezienswaardigheden, zoals de Ruïne van Brederode en Landgoed Duin en Kruidberg. De finish is in het sfeervolle centrum van Zandvoort. Naar verwachting zullen vele wandelaars dan ook met een voldaan gevoel nagenieten op één van de vele terrassen in de badplaats of bij één van de strandtenten met uitzicht over zee.

Wandelaars die willen deelnemen aan de 30 van Zandvoort kunnen zich inschrijven tot uiterlijk zondag 13 maart. Er is geen na-inschrijving. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.30vanzandvoort.nl.

De 30 van Zandvoort wordt georganiseerd door Stichting Sportevenementen Le Champion. In 2007 introduceerde Le Champion de Plus Wandel4Daagse Alkmaar. Ook organiseert zij de Dam tot Dam Wandeltocht en de PWN Egmond Wandel Marathon. Naast wandelevenementen is Le Champion bekend van de Amsterdam Marathon, de Dam tot Damloop, de Ronde van Noord-Holland en de Dam tot Dam FietsClassic.

Noot aan de redactie (