Ingezonden persbericht


Nr. 066

Hilversum, woensdag 23 maart 2011

PRINSES MÁXIMA 10 JAAR IN NEDERLAND
Blauw Bloed, zaterdag 26 maart om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed veel aandacht voor prinses Máxima. Op woensdag 30 maart werd precies tien jaar geleden de verloving tussen prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bekendgemaakt. In het koude paleis Noordeinde weet de Argentijnse Máxima met haar temperamentvolle uitstraling en innemende woorden direct de harten van ons kritische Nederlanders te veroveren. Is prinses Máxima klaar om koningin Máxima te worden? Waarin is zij het meest gegroeid en wat kan er misschien nog beter? In Blauw Bloed de antwoorden. Meer informatie staat op www.eo.nl/blauwbloed.

Verder aandacht voor koningin Beatrix. Zij opent de zeer bijzondere expositie 'Lucas van Leyden en de Renaissance'. Meer dan 250 topstukken uit de Hermitage, het British Museum en het Louvre hangen allemaal bij elkaar in de Lakenhal in Leiden.

En Blauw Bloed neemt een kijkje in het Haags Historisch Museum, waar vanaf 15 april de tentoonstelling 'Kijk daar gaat de koning' te zien is. Al eeuwenlang zijn de Oranjes nauw verbonden met de Hofstad.

Prins Willem-Alexander heeft deze week de eer om de 62ste editie van de Keukenhof te openen. Dat hoeft hij niet alleen te doen, want de Duitse president Wulff reist samen met zijn vrouw naar Lisse. De Keukenhof heeft dit jaar namelijk Duitsland als thema. Een mooie timing, want over drie weken begint het staatsbezoek aan Duitsland door koningin Beatrix vergezeld door prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Tot slot de vrouwenvereniging Tesselschade Arbeid Adelt. Deze verkoopt al 140 jaar het meest exquise handwerk, waaronder ook de zogeheten smokjurkjes. Met de nieuwste generatie prinsesjes, zoals Amalia, Alexia en Ariane, als ware stijliconen.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed, rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht