Nieuwe aanvullende behandeling bij osteoporose

Persbericht van Meda Pharma

Meda Pharma introduceert het geneesmiddel Kalcipos- D op de Nederlandse markt. Kalcipos-D wordt gebruikt om bij ouderen calcium- en vitamine-D-tekort te voorkomen en te behandelen als supplement bij de behandeling van osteoporose, wanneer een calcium en vitamine-D-tekort wordt vermoed.

Kalcipos-D bevat een ideale dosering van 500 mg calcium en 800 I.E. vitamine D3. Kalcipos-D is bedoeld voor patiënten met een behoefte aan vitamine D die een dagelijkse natuurlijke calciuminname van circa 500 - 1000mg per dag weten te bereiken.

De botdichtheid neemt af met de leeftijd, maar ook het vermogen om vitamine D aan te maken gaat achteruit. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium uit de voeding beter in het bloed en in de botten wordt opgenomen. Mensen op leeftijd brengen meer tijd binnenshuis door en komen daardoor minder vaak in de zon. Blootstelling aan zonlicht helpt het lichaam om op een natuurlijke manier vitamine D aan te maken. Om die reden hebben oudere mensen een hogere dosis vitamine D in combinatie met calcium nodig om daadwerkelijk calcium te kunnen opnemen.

Mensen met een donkere huidskleur of mensen die de huid weinig aan de zon blootstellen, kunnen ook een hogere dosis vitamine D nodig hebben.

Kalcipos-D is een kauwtablet en dient eenmaal daags ingenomen te worden, tenzij anders is voorgeschreven.

Links:
http://www.kalcipos.nl
Organisatie info:

Meda Pharma

Noot voor redact ie:
Raadpleeg voor meer informatie de geregistreerde Samenvatting van de kenmerken v an het Product (SmPC) op www.cbg-meb.nl of www.kalcipos.nl .



Razende Robot Reporter