Ruim 50 duizend woningen te bezichtigen op NVM Open Huizen Dag

Persbericht van NVM

Nieuwegein - Tijdens de NVM Open Huizen Dag zijn aanstaande zaterdag 26 maart ruim 50.000 te koop staande woningen vrijblijvend te bezichtigen. Dit toont aan dat de Open Huizen Dag nog altijd een zeer populaire en laagdrempelige manier is om kopers zich te laten oriënteren op het woningaanbod.

Woningzoekenden kunnen op de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak binnenlopen bij de deelnemende woningen om zich breed te oriënteren op aanbod en prijs. Alle huizen staan op de website www.funda.nl.

Woningzoekenden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet. Mocht een bezoeker interesse hebben in een woning, of gewoon meer willen weten, kan hij of zij altijd contact opnemen met de betreffende NVM-makelaar. Deze geeft graag antwoord op de vragen.

Het aantal te bezichtigen woningen op de NVM Open Huizen Dag vormt circa 35 procent van het totale aantal bij NVM-makelaars te koop staande woningen. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is de huidige woningmarkt voor grote groepen kopers juist nu heel interessant geworden. "Er is volop keuze en ze hoeven minder diep in de buidel te tasten voor een droomhuis. Iedere week wisselen in Nederland nog zo'n 2.500 bestaande woningen van eigenaar. Tegen scherpe prijzen, want verkopers proberen hun huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te zetten."

Ook om andere redenen is het volgens Hukker aantrekkelijk om juist nu te investeren in een eigen woning. "De woonlasten zijn door de lage hypotheekrente in combinatie met de gedaalde verkoopprijzen flink lager dan een paar jaar geleden. De totale lasten zijn met liefst 20 procent afgenomen. Bovendien is het positief dat er duidelijkheid is gekomen over de hypotheekrenteaftrek. Die wordt tijdens de huidige kabinetsperiode ongemoeid gelaten."

Consumenten die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning niet zullen kwijtraken, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen gebruik maken van de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van de nieuwe woning worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang duurt.

Wie interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.

De NVM Open Huizen dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Voor meer informatie kijk op www.funda.nl, of neem contact op met de NVM-makelaar in de buurt (www.nvm.nl).

Links:
http://www.nvm.nl
Organisatie info:

NVM



Razende Robot Reporter