Gemeente Enschede

Nieuw in de verkoop: drie woonkavels Lonnekerspoorlaan

26 maart kavelinfodag, 9 april start verkoop

Op 9 april 2011 komen de laatste drie ruime kavels aan de Lonnekerspoorlaan in de wijk Roombeek in de verkoop. In Roombeek geldt het principe wie het eerst komt het eerst maalt. Voorafgaand organiseert de gemeente op 26 maart een kavelinfodag in de Kavelwinkel Enschede waar ook de allerlaatste 25 kavels in Roombeek worden gepresenteerd. Deze kavels zijn per direct beschikbaar.

In het stedenbouwkundig plan stonden op de noordelijkste punt van de Lonnekerspoorlaan twee appartementencomplexen gepland. Gelet op de huidige woningmarkt is één complex komen te vervallen. Omdat het zelf ontwerpen en bouwen van een eigen huis in Roombeek nog steeds erg in trek is, besloot de gemeente Enschede de grond uit te geven voor particulier opdrachtgeverschap.

Kavelinfodag op 26 maart
Datum Zaterdag 26 maart 2011, van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie Kavelwinkel Enschede (gebouw De Noordmolen), Molenstraat 50, Enschede
Geïnteresseerden krijgen tijdens de kavelinfodag antwoord op alle vragen over o.a. stedenbouwkundige voorwaarden, parkeren en de verkoopprocedure. Bouwadviesbureau USHI/Snelder Zijlstra is aanwezig om de bouwexpertise te leveren die zelfbouwers straks nodig hebben. Wanneer zij kiezen voor deze bouwbegeleiding, subsidieert Gemeente
Enschede, exclusief voor kavels in Roombeek, 2/3 deel van hun advieskosten tot maximaal EUR 4.500,-.

Start kavelverkoop
Datum Zaterdag 9 april 2011, van 10.00 tot 12.00 uur Locatie USHI Kenniscentrum Bouwen (naast Prismare), Roomweg 165, Enschede.
Twee weken later start de verkoop van de drie kavels. Het is niet mogelijk om van tevoren een kavel te reserveren. In Roombeek geldt het principe wie het eerst komt het eerst maalt. Het zijn de allerlaatste kavels in Roombeek, dus op=op. Uit het verleden is gebleken dat de belangstelling groot is. En mensen al dagen van te voren bij de verkooplocatie in de rij liggen.

Statige Lonnekerspoorlaan
De Lonnekerspoorlaan is de stedenbouwkundige ruggengraat van Roombeek. Deze noord-zuid as bestaat uit negen blokken waarbinnen aaneengesloten in particulier opdrachtgeverschap gebouwd wordt. Het resultaat is een gevarieerde wand van statige herenhuizen. Geïnspireerd op de Amsterdamse grachtenpanden.

Lonnekerspoorlaan in het kort:
o Drie kavels van circa 7,5 breed en 28 meter diep
o Kavelprijs per m² is EUR 440,-
o Vanuit huis werken tot maximaal 50 m²
o Rustig en autovrij wonen aan Lonnekerbleek
o Winkelcentrum, scholen en kinderdagverblijf op loopafstand o Wonen in een eigentijdse wijk

Nog 25 kavels in Roombeek
Diegenen die een andere woonplek in Roombeek prefereren, moeten ook snel zijn.
Er zijn nog maar 25 kavels in Roombeek te koop om een zelf ontworpen droomhuis te bouwen. In uiteenlopende prijsklassen, al vanaf EUR 315,- per m², en per direct beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen het aanbod tijdens de kavelinfodag bekijken of op een ander moment een bezoek brengen aan de Kavelwinkel Enschede, Molenstraat 50. Elke dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 - 17.00 uur. Telefoon: 053 - 481 55 06, e-mail: kaveluitgifte@enschede.nl

Particulier opdrachtgeverschap
Op een kavel een huis bouwen naar eigen ontwerp, dat is particulier opdrachtgeverschap. Het voordeel is dat men zelf bepaalt hoe groot het huis wordt en hoe de binnen- en buitenkant er uit ziet. Rekeninghoudend met de gestelde kaders. Meer dan 300 zelfbouwers zijn in Roombeek, samen met een architect en aannemer, aan de slag gegaan om hun woonwensen te realiseren. Ruim 300 zelfbouwers betekent ook 300 voorkeuren en smaken. Het resultaat is een zeer gevarieerd straatbeeld met huizen in diverse stijlen en architectuur.