Winnaars landelijke beroepenwedstrijd ICT bekend

Persbericht van ECABO

Op 24, 25 en 26 maart vonden de beroepenwedstrijden voor ICT en secretarieel plaats in Ahoy Rotterdam tijdens Skills Masters. Vandaag werden de beste Directiesecretaresse /managementassistent en voor ICT de beste Microsoft en Cisco specialist van Nederland bekend. Judith Reinhard ( ROC Midden Nederland) is de beste Directiesecretaresse. Frank Wammes (Koning Willem I College) de beste Microsoft ICT'er en Thomas de Bont (Albeda College) de beste Cisco specialist.

Beroepenwedstrijd
Vier teams, (AANTAL) Directiesecretaresses/Managementassistenten en voor ICT (AANTAL Microsoft-, (AANTAL) Cisco- specialisten, streden de afgelopen drie dagen op de landelijke beroepenwedstrijd Skills Masters in Ahoy Rotterdam om de Nederlandse titel. De deelnemers waren de beste tijdens eerdere selectiedagen.

Jury
Aan de hand van realistische praktijkopdrachten moeten ze laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Ondanks het teamverband werden de kandidaten individueel beoordeeld door de jury.

"Quote jury?"

Nieuwe technieken
De leerlingen moeten laten zien dat ze nieuwe technieken in hun vakgebied onder de knie hebben. Dit jaar moeten ze tijdens de opdrachten Social Media, Cloud Computing, Project Management & ICT combineren.

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl/skills

Sponsoren
De wedstrijden voor beste Directiesecretaresse/Managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsoren: CA-ICT, ECDL, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT, Microsoft en Cisco Netacad. Overige sponsoren zijn: NASC, MBO Raad, Regionaal Praktijkexamencentrum, Aries en CIO Platform.

Links:
http://www.ecabo.nl



Razende Robot Reporter