Gemeente Westland


Koninklijke onderscheiding voor Willem Baljeu

Publicatiedatum: 26-03-2011

Burgemeester J. van der Tak van de gemeente Westland heeft op zaterdag 26 maart 2011 een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer W. Baljeu uit 's-Gravenzande.
De heer Baljeu ontving de versierselen behorend bij benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van Frugi Venta.

Willem Baljeu is tijdens zijn directeurschap van handelsplatform Frugi Venta, maar ook daarbuiten, van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van de groente -en fruitsector. Zo had hij een initiërende rol bij de toepassing van innovatieve ICT-oplossingen en het versterken van de logistieke dienstverlening. Ook is hij van grote betekenis geweest voor de voedselveiligheid en de promotie van groenten en fruit uit Nederland in binnen- en buitenland. Verder was hij nauw betrokken bij de netwerkorganisatie Greenport Holland en het platform Agrologistiek en bekleedde hij onder meer bestuursfuncties in het Productschap Tuinbouw, Platform Keteninformatie AGF, GroentenFruit Bureau, Kwaliteits Controle Bureau, Bedrijfschap Groothandel Groenten en Fruit en badmintonclub De Zeemeeuwen.