Ingezonden persbericht

Eerste namen Waterpop 2011

Het heeft even geduurd, maar het is het wachten zeer zeker waard geweest! De eerste acts die op Waterpop 2011 staan druppelen langzaam binnen. Met drie spetterende sfeermakers wordt de line-up van de 34e editie van Waterpop afgetrapt. Op zaterdag 13 augustus zal het Hofpark in Wateringen het decor zijn van muziek, theater, kinderactiviteiten, lekker eten en gezelligheid.

Vanderbuyst (NL/ Hard-Rock vette 80's)
Allereerst een veelbelovende Hollandse Rockact: Vanderbuyst staat garant voor scheurende gitaren en ouderwets goede riffs. Waan je terug in de good old 80's met inspiratie als Van Halen, Iron Maiden en Deep Purple. Vanderbuyst is een band met een internationaal geluid en een geweldige live-reputatie. De in oktober 2010 verschenen debuutplaat van Vanderbuyst ontving lovende recensies in binnen- en buitenland. Dit leverde de rockers uit Breda een Europese tour op. Kortom: het Hofpark zal trillen op haar grondvesten!

Kensington (NL/ Pop-Rock hitpotentie)
Een band die op het randje van nationaal doorbreken balanceert is Kensington. De ideale festivalband: catchy muziek, goede looks, enthousiaste performance, dat kan niet stuk.

3FM Serious Talent band Kensington is opgericht in 2008 en sleepte al snel een platencontract binnen. Dit resulteerde in optredens met onder andere Razorlight, My Chemical Romance en The Wombats. Eind 2010 bracht Kensington haar debuutalbum "Borders" uit. Wij zeggen: hits, hits en nog eens hits!

La Chiva Gantiva (B/COL/ Colombiaanse zomermuziek)
Naast en rock, pop, jazz en metal biedt Waterpop ook plek voor wereldmuziek. Nu valt alles dat enigszins exotisch klinkt tot wereldmuziek te bombarderen, maar de klanken van La Chiva Gantiva behoren met recht onder de noemer Wereldmuziek (met een hoofdletter). Colombiaanse folk, soul en pop gemixt met een flinke portie zon en zomer levert een waar feestje op. Het Waterpop podium zal gevuld worden met een grote groep swingende muzikanten waarbij meedansen voor iedereen verplicht is!

Waterproof

Maar we zitten niet stil... Nog veel meer muziek- en theateracts worden de komende maanden bekend gemaakt. Daarnaast starten binnenkort de voorrondes van bandcompettie Waterproof. De winnaar van de twaalf strijdende bands uit Zuid-Holland opent Waterpop 2011.

Deze zomer vindt de 34e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop plaats. Op zaterdag 13 augustus is er tussen 12.00 en 23.00 uur in het Hofpark in Wateringen voor jong en oud veel te zien en te horen. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Bekijk regelmatig www.waterpop.nl voor meer updates.

---



Ingezonden persbericht