Ingezonden persbericht

Extra concert Guus Meeuwis voor 013

Wegens succesvolle kaartverkoop is er een extra concert toegevoegd van Guus Meeuwis in 013. Naast de eerder aangekondigde datum van maandag 26 maart geeft hij op dinsdag 27 maart nog een optreden in het Tilburgse poppodium.

Guus Meeuwis is na zijn grote doorbraak ruim 15 jaar geleden met Het Is Een Nacht inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse artiesten van dit moment. Na 25 concerten de afgelopen jaren in het stadion is dit een unieke kans om Guus Meeuwis met band weer eens in intieme setting te zien. De voorverkoop voor beide concerten op 26 en 27 maart is inmiddels gestart.

De afgelopen periode was voor Guus Meeuwis ongekend succesvol. Voor de 25ste keer stond hij met zijn Groots Met Een Zachte G concerten in het stadion. Daarnaast zette hij zijn eerste stappen in de TV wereld met zijn rol als teamcaptain bij Ik Hou Van Holland. Met 'Armen Open' scoorde Guus de eerste plaats in de album lijst en een nummer 1-hit met de gelijknamige single. Bovendien ontving hij voor het tweede opeenvolgende jaar de 3FM award voor 'beste zanger' en kreeg hij in het bijzijn van prinses Maximà ook nog eens de Edison voor 'beste mannelijke artiest'.

Voordat Guus 'Armen Open' opnam, toerde hij met zijn band onder de naam met The Monkey Sandwich Band langs kroegen in het land. Die optredens stelden hen in staat min of meer anoniem het nieuwe album 'In De Vingers, Het Hoofd En Het Hart' te krijgen. 'We wilden het repetitiehok uit. Ook omdat ik altijd de wens had om weer eens terug te keren naar de kroegen. Zeker in het begin wist niemand wie The Monkey Sandwich Band was. Het publiek was onbevangen, en stond helemaal open. Zo konden wij in alle vrijheid de nieuwe nummers van 'Armen Open' spelen en uitproberen.'

Na de kroeg, het stadion en de festivals keert Guus Meeuwis op voor twee intieme optredens terug Tilburg.

Guus Meeuwis - Armen Open Tour
Maandag 26 en dinsdag 27 maart 2012 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets ¤ 35,00 (excl. seervice- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal |
Voorverkoop is inmiddels via www.013.nl en de bekende voorverkoopadressen

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /