Romantische Meesterwerken voor piano en viool


Romantische werken gespeeld op historische instrumenten

De Glind (gemeente Barneveld), 20110308 -- Na een zeer succesvol concert met het Barokorkest van het Koninklijk Conservatorium, brengt de Stichting Oude Muziek Barneveld brengt weer twee topmusici naar Barneveld. Op zaterdag 26 maart spelen de wereldberoemde pianist Bart van Oort en de Russische meesterviolist Igor Ruhadze enkele grote werken van Beethoven, Mendelssohn, Schubert en Schumann. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk in De Glind.

Bart van Oort is wereldwijd een van de grote namen op het gebied van pianospel op authentieke instrumenten. Hij behaalde vele prijzen met zijn pianospel en verkreeg in 1993 in de VS de doctorsgraad in muziek. Wereldwijd geeft hij talle concerten en masterclasses. Bart heeft veel CD’s opgenomen, ondermeer alle pianowerken van Mozart. Hij is momenteel hoofddocent fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor het concert in De Glind gebruikt hij een originele Weense vleugel uit 1825.

Igor Ruhadze werd al op vierjarige leeftijd toegelaten tot de beroemde Moscow Central Music School en studeerde met onderscheiding af aan het Conservatorium van Moskou. In hetzelfde jaar nog werd hij benoemd tot vioolleraar aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou en in 2002 tot docent barokviool. In deze periode studeerde hij ook bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde in 2002. Zijn vele CD opnames omvatten ondermeer de Vier Jaargetijden van Vivaldi en de vioolconcerten van Bach. Hij won veel prijzen en is in heel Europa een veelgevraagd solist en kamermusicus. Igor is een van de oprichters en artistiek leider van het Oude Muziek Festival in Moskou en het barokorkest “Concerto Moscow”. Hij bespeelt een Italiaanse viool uit 1706.

Romantische meesterwerken op authentieke instrumenten



Er zijn niet veel musici die zich op historische instrumenten aan het grote romantische repertoire wagen. Zowel fortepianist Bart van Oort als violist Igor Ruhadze hebben bijzondere affiniteit met het vroeg romantische repertoire. Als geen ander weten zij de meerwaarde van hun historische instrumenten aan te spreken: uiterste verfijning, romantische gloed en sprankelende virtuositeit.
Op het programma de bekende Frühlingssonate van Beethoven, een vioolsonate van Mendelssohn, drie Romanzen van Schumann en het Grand Duo van Schubert.

Het concert begint om 20.00 uur.
U kunt telefonisch of op onderstaande website kaarten reserveren. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 (€ 10,00 voor jongeren en studenten). Meer informatie via www.oudemuziekbarneveld.nl of 0342-400878.





Stichting Oude Muziek Barneveld