12.000 m2 aan vissen, reptielen en amphibiën in Nieuwegein


Vivarium 2011 beleeft de 4e editie grootser dan ooit.

Nieuwegein, 20110319 -- In het weekend van 26 & 27 Maart barst in de Homeboxx te Nieuwegein de 4e editie van Vivarium los. Met nog meer standhouders, bijzondere tentoonstellingen, activiteiten en hopelijk ook meer bezoekers belooft deze editie de meest succesvolle tot nog toe gaan worden. Alles wat de aquarium-, paludarium-, terrarium- en vijverhobby zo mooi maakt, zal door de meer dan 140 verschillende standhouders aan het publiek getoond en verkocht worden.

Maar buiten dit enorme beursgedeelte biedt Vivarium nog veel meer zaken, allemaal bijdragend aan de reden dat dit niet alleen een beurs genoemd kan worden maar eerder een groots evenement. Zo zal een groot gedeelte van de benedenverdieping gereserveerd zijn voor de spectaculaire tentoonstelling "De wereld van Roggen en Kogelvissen", waarin de bezoekers langs vele ingerichte aquariums meegenomen worden in de fascinerende wereld van deze roofvissen en de dieren die hun natuurlijke biotoop delen.

Verder is op de benedenverdieping de alle aspecten van Vivarium bevattende showopstelling te vinden "The Big Four" waarin Terrarium, Aquarium, Vijver en Paludarium naadloos in elkaar overgaan. Maar ook een Aquarium met een inhoud van 17.000 liter water, een showvijver en een tot aquarium omgebouwde Ford Ka zullen er te vinden zijn, samen met workshops terrarium en paludarium inrichten.

Op de bovenverdieping is de Vivariumtentoonstelling te vinden waar in meerdere aquaria en terraria de bezoeker getoond zal worden wat er allemaal in deze fraaie hobby’s te vinden is. Van vissen tot schildpadden en van slangen tot garnalen. Ook nemen de wedstrijd Live aquarium inrichten (binnen 1 uur!) en het uitgebreide lezingenprogramma, verzorgd door diverse experts, hier een prominente plaats in. Een heuse aquariumbioscoop met films over deze hobby zorgt dat er in totaal ook op de bovenverdieping genoeg te zien en te beleven valt.

Voor kinderen is er in de speciaal voor hun ingerichte kinderhoek een activiteitenprogramma opgezet waar ze kennis kunnen maken met reptielen, slangen, spinnen en knaagdieren. En de echte durfal mag ze nog aanraken ook! Kinderen die deze dieren allemaal al gewoon vinden kunnen lekker gaan knutselen of zichzelf laten schminken.

Al deze activiteiten maken samen met de enorme beursvloer van Vivarium een evenement waar het gehele gezin zich minimaal één dag zich volledig kan onderdompelen in de hobby. Meer informatie is te vinden op de website www.vivariumbeurs.nl. Vivarium vindt plaats op 26 & 27 Maart in de Homeboxx te Nieuwegein, Symfonielaan1. Toegang volwassenen EUR 8,-, kinderen tot 5 jaar gratis.

Vivarium