Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Nike presenteert het nieuwe Franse uittenue

Mode-icoon Karl Lagerfeld combineert kracht & innovatie

Hilversum/Amsterdam, 7 maart 2011 - Nike onthult vandaag het nieuwe uittenue van het Franse nationale voetbalelftal. Hiermee wordt vooruitgeblikt op een nieuw decennium van de Franse ploeg. Nike's partnership met de French Football Federation is begin dit jaar gestart met de champagne "Vive Le Football Libre" ofwel Leve het Vrije Voetbal. Het imponerende nieuwe design van het uitshirt symboliseert de spirit van het Franse team, superieure kracht, innovatie en brengt ongeëvenaarde elegantie op het voetbalveld.

Vive la France
Het nieuwe shirt is een sterke verwijzing naar de "marinière", in Nederland beter bekend als de Bretonse streep, en maakt onlosmakelijk onderdeel uit van de Franse geschiedenis. Vandaag de dag geldt het als een tijdloos Frans stijlicoon. De marinière verscheen voor het eerst in de 19e eeuw als uniform van de zeelieden van de Franse Marine. Vroeg in de 20e eeuw werd het ook als kledingstuk bij de gewone burgerij gesignaleerd. Anno 2011 is het een sterk icoon van de Franse cultuur en straalt het kracht en vrijheid uit.

Comfortabel, strak en groen
Het tenue is strak gesneden maar geeft tevens bewegingsvrijheid op het veld. Het shirt is gemaakt met lichtgewicht Nike Dri-FIT technologie, geeft optimale ventilatie en zorgt zo voor koelte voor de speler. De mix van ergonomische vormgeving en het gebruik van de juiste stof maakt dit tot een zeer comfortabel voetbalshirt. Geheel in lijn met het eerder gepresenteerde thuistenue is ook het uittenue vrijwel volledig vervaardigd met microfiber polyester uit gerecyclede plastic flessen. Karl Lagerfeld
De volledige set wordt gepresenteerd door middel van een fotoshoot van fashionicoon en topontwerper Karl Lagerfeld. In de fotoserie is een hoofdrol weggelegd voor Alou Diarra, het nieuwe gezicht van het Franse elftal, en straalt niet te missen revolutionaire elegantie uit waar het shirt voor staat.

Het gloednieuwe uittenue van het Franse Nationale Elftal ligt vanaf 26 maart 2011 in de winkel. De online voorverkoop start op 11 maart via www.nikestore.com en www.fff.fr.

-Einde bericht-