Ingezonden persbericht


Persbericht

Zandvoort, 10 maart 2011

Animo groot voor nieuw wandelevenement 30 van Zandvoort

Inschrijving sluit zondag 13 maart

De interesse voor de 30 van Zandvoort is zeer groot. Voor de eerste editie hebben al meer dan 2.500 wandelaars zich ingeschreven. Voor een nieuw wandelevenement dat in bekendheid nog moet groeien, is deze populariteit boven verwachting. Het succes wordt grotendeels bepaald door het afwisselende parcours met start van het Circuit Park Zandvoort. De lente zal voor de vele wandelaars, die op zaterdag 26 maart naar de Noord-Hollandse Badplaats komen, in ieder geval goed van start gaan. De inschrijvingstermijn voor de 30 van Zandvoort sluit aanstaande zondag.

Organisator Le Champion is blij met de grote toeloop van het aantal inschrijvingen. De deelnemers komen daarbij niet alleen uit de regio, maar uit alle hoeken van het land. En ook in België hebben ze de 30 van Zandvoort al ontdekt. De nieuwsgierigheid naar het nieuwe wandelevenement is dus groot. Uniek zijn natuurlijk ook de vele bezienswaardigheden langs de route, zoals het Kopje van Bloemendaal, de Ruïne van Brederode en Landgoed Duin & Kruidberg.

Samen met alle partners is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het evenement. Meerdere opties werden voor het parcours bekeken en getest met als gevolg dat de route nu definitief is vastgesteld. Gekozen is voor een route over 30,5 km, waarin de omgeving van Zandvoort en alle bezienswaardigheden het beste tot hun recht komen. Ook zijn de locaties van de stempelposten bepaald, waarbij samengewerkt wordt met diverse horecagelegenheden, die allen zeer enthousiast zijn over de 30 van Zandvoort.

Inschrijven voor de 30 van Zandvoort is nog mogelijk t/m zondag 13 maart via www.30vanzandvoort.nl. Er is geen na-inschrijving.

De 30 van Zandvoort wordt georganiseerd door Le Champion, bekend van andere wandeltochten zoals de Plus Wandel4Daagse Alkmaar en de Dam tot Dam Wandeltocht.

Noot aan de redactie (