Ingezonden persbericht


Collectief 'Japan Helpen Kan' organiseert stille tocht voor slachtoffers Japanse aardbeving

Tocht onderdeel van breder initiatief om geld in te zamelen voor Japanse Rode Kruis

Amsterdam, 22 maart 2011 ­ Het collectief 'Japan Helpen Kan', opgericht om Japan te helpen na de aardbeving en tsunami, organiseert op 26 maart 2011 een stille tocht in Amsterdam. Met deze tocht wil de stichting steun betuigen aan de slachtoffers van de recente ramp in Japan. De stille tocht is een belangrijk onderdeel van meerdere initiatieven van 'Japan Helpen Kan' om geld in te zamelen voor het Japanse Rode Kruis. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om Japan te helpen bij noodhulp en wederopbouw.

De stille tocht start zaterdag 26 maart 2011 om 20.00 uur op het Spui in Amsterdam. Iedereen is welkom om mee te lopen in de tocht, die zal eindigen op de Dam. Hier spreken enkele genodigden het publiek toe.

'Japan Helpen Kan' nodigt vele belanghebbenden voor de tocht uit. Zo behoren onder meer de burgemeesters van Amsterdam en Amstelveen tot de genodigden. Daarnaast zijn afgevaardigden van de Japanse Kamer van Koophandel, Nederlands-Japanse Vereniging, en de Dutch & Japanese Trade Federation uitgenodigd. Ook CEO's van grote Japanse bedrijven en voorzitters van Japanse (sport)verenigingen zijn gevraagd om mee te lopen.

Het 'Japan Helpen Kan'-collectief heeft als symbolisch herdenkingsmonument gekozen voor een levensgrote kraanvogel van origami. Deze is mede mogelijk gemaakt door FabLab in Amsterdam.

Meer informatie over 'Japan Helpen Kan' en de stille tocht van 26 maart 2011 is te vinden op www.japanhelpenkan.nl of via de Facebook-pagina: http://www.facebook.com/JapanHelpenKan.

##

Over 'Japan Helpen Kan'
'Japan Helpen Kan' is een collectief dat zich ten doel heeft gesteld geld in te zamelen en dit te doneren aan het Japanse Rode Kruis. De Japanse Kamer van Koophandel opende eerder een speciale rekening voor de slachtoffers van de allesverwoestende aardbeving en tsunami. 'Japan Helpen Kan' realiseert verschillende evenementen en initiatieven om het te storten bedrag op deze rekening zo hoog mogelijk te maken.