Agentschap NL


staatssecretaris Bleker

Economische missie naar Polen met staatssecretaris Bleker

Van 18 tot en met 22 april 2011 organiseert NL EVD Internationaal een economische missie naar Polen. Deze reis staat onder leiding van Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De staatssecretaris nodigt u graag uit om deel uit te maken van zijn delegatie tijdens zijn bezoek aan Warschau vanaf 20 april. Het programma voor de bedrijven start op 18 april 2011.

De focus van deze reis ligt op de sectoren agribusiness en wastemanagement/milieutechnologie. Deze sectoren bieden kansen voor Nederlandse bedrijven. Onder het huidige Nationale Strategische Plan 2007-2013 en het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013 introduceert Polen verschillende sectorprogramma's op de gebieden voedselveiligheid, duurzame landbouw en concurrentiekracht van de Poolse landbouw. De Poolse en Nederlandse overheid hebben het voornemen te gaan samenwerken op het gebied van afvalverwerking. Deze samenwerking biedt zakelijke mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in de milieusector.

Een missie geeft u een unieke gelegenheid om kennis en ervaringen met Nederlandse en Poolse ondernemers uit te wisselen. Bovendien hoeft u door de georganiseerde individuele matchmaking niet zelf op zoek naar potentiële zakenpartners. Door de aanwezigheid van de staatssecretaris gaan deuren voor u open die anders gesloten zouden blijven. Tijdens de reis vinden ook collectieve activiteiten plaats waarbij de deelnemers geïnformeerd worden over de ontwikkelingen op de Poolse markt.

Meer informatie: www.agentschapnl.nl/missies/polen Bron: NL EVD Internationaal