Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bij viering 100 jaar Nederlandse Vereniging voor Microbiologie

RVD, 18 maart 2011, nr. 63

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont maandagochtend 18 april 2011 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Microbiologie het jaarlijkse voorjaarssymposium in Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem bij. Tevens krijgt de Prins het eerste exemplaar van het Micro-canon aangeboden. Hierin worden onderwerpen uit de microbiologie op toegankelijke wijze gepresenteerd.

Kennis van microbiologie wordt breed toegepast in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, de landbouw, het water- en natuurbeheer en de industrie. Sprekers tijdens het internationale symposium zijn onder anderen de Nobelprijswinnaars prof. dr. H. zur Hausen, viroloog, prof. dr. P. Nurse, celbioloog en prof. dr B.J. Marshall, arts-onderzoeker.

De Nederlandse Vereniging voor Microbiologie organiseert wetenschappelijke congressen, brengt wetenschappers met elkaar in contact, biedt onderwijs en informeert het publiek. Daarnaast geeft de vereniging voorschriften aan bedrijven en instellingen over veilig werken met micro-organismen.

Noot voor redacties (