Universiteit Twente

Cultuur: Stichting Brokken - Brieven aan Doornroosje

18 april 2011 Tijd: 12:35 - 13:35

Brieven van de prins over het leven, over onderweg zijn, over verlangen en over de liefde. Als Doornroosje precies negenennegentig jaar slaapt besluit de prins die haar wakker zal kussen, op weg te gaan. Hij weet niet waar haar kasteel is en hij weet eigenlijk ook niet waarom hij haar wakker wil kussen en wat hem te wachten staat als zij ontwaakt. Onderweg schrijft hij haar elke dag een brief over wat hij beleeft en wat hij denkt.

Als Doornroosje precies negenennegentig jaar slaapt besluit de prins die haar wakker zal kussen, op weg te gaan. Hij weet niet waar haar kasteel is en hij weet eigenlijk ook niet waarom hij haar wakker wil kussen en wat hem te wachten staat als zij ontwaakt. Onderweg schrijft hij haar elke dag een brief over wat hij beleeft en wat hij denkt. De ene keer is hij vol verwachting, de andere keer mismoedig en weer een andere keer vraagt hij zich af of hij wel echt op weg is. Zo levert elke dag een prachtige brief op over het leven, over het onderweg zijn, over verlangen en over de liefde.

Lyrische bevlogenheid, absurdisme en filosofische bespiegelingen zijn typerend voor Toon Tellegen. En deze brieven zijn Hans Dagelet in zijn rol als prins in dit spannend en hilarisch hoorspel op het lijf geschreven! Trompetgeschal en ijl getokkel. Prachtige glasschilderingen van Frédérique Spigt, geprojecteerd door een toverlantaarn geven het toneelbeeld een extra dimensie.

Acteur/trompettist Hans Dagelet en gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in een unieke muziektheatervoorstelling samen met twee bijzondere musici: de virtuoze jonge Duitse harpiste Miriam Overlach, die al vele prijzen won en die moeiteloos hedendaags gecomponeerde muziek met improvisaties afwisselt en de Schotse kleurrijke muzikant Alan Purves, die het publiek met zijn rijk arsenaal aan eigengemaakt instrumentarium van de ene verbazing in de andere laat vallen.

Overgebleven brieven
Brieven aan Doornroosje ging in première op het Toon Tellegen weekend op 5 maart 2011 in Enschede. Maar niet alle brieven werden voorgelezen... een deel is bewaard voor aan het eind van de tour, bij Broodje Cultuur. Een aangepaste versie van de voorstelling dus; ingekort én met een aantal verrassingen voor het publiek dat de première bijgewoond heeft.

Hans Dagelet - verteller en trompet
Corrie van Binsbergen - gitaar
Miriam Overlach - harp
Alan 'Gunga' Purves - percussie en meer
Toon Tellegen - tekst

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.