ChristenUnie


Lezing Gert-Jan Segers: Democratische omwenteling in het Midden-Oosten?

maandag 11 april 2011 11:37 Op maandag 18 april geeft Gert-Jan Segers, directeur van het WI, een lezing over het Midden-Oosten in de Openbare Bibliotheek van Eindhoven.

Demonstraties en opstanden in het Midden-Oosten. Tunesië, Egypte en Libië beleven een democratische omwenteling. Leiders die decennia het regeringspluche hebben warm gehouden, moeten het veld ruimen. Waar komt die plotselinge democratiseringsgolf vandaan? Is dit de eerste internet-revolutie? En vooral: wat komt er terecht van alle beloften om een vorm van democratie in te voeren? De spreker en het forum zullen op deze en op meer vragen antwoord geven tijdens deze thema-avond gewijd aan het Midden-Oosten en Democratie.

Discussie welkom.

Maandag 18 april 2011. 20.00 tot 22.00

Openbare Bibliotheek Eindhoven, `Witte Dame', Emmasingel

Presentatie: Mohamed el Haddad.
Demonstraties en opstanden in het Midden-Oosten. Tunesië, Egypte en Libië
beleven een democratische omwenteling.
Leiders die decennia het regeringspluche hebben warm gehouden, moeten het veld ruimen. Waar komt die plotselinge democratiseringsgolf vandaan?
Is dit de eerste internet-revolutie? En vooral: wat komt er terecht van alle
beloften om een vorm van democratie in te voeren? De spreker en het forum zullen op deze en op meer vragen antwoord geven tijdens deze thema-avond gewijd aan het Midden-Oosten en Democratie. Discussie welkom.
Presentatie: Mohamed el Haddad.
Gert-Jan Segers studeerde Politieke Wetenschappen en met daarbij International Public Policy met specialisatie Islam en Midden-Oosten. Hij woonde zeven jaar in Egypte.
Deze avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek in samenwerking met Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken, afd. Zuid. Verdere inlicht : Hans Schippers, J.L.Schippers@tue.nl , tel 040-247 5955.
Toegang: EUR 6,50 ; bibliotheekleden en leden NGIZ: EUR 4,50 .

Verdere inlicht : Hans Schippers, J.L.Schippers@tue.nl , tel 040-247 5955. Aanmelden kan op deze website.

Toegang: EUR 6,50 ; bibliotheekleden en leden NGIZ: EUR 4,50 .

Deze avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek in samenwerking met Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken, afd. Zuid.