Gemeente Enschede

Arenadebat in stadhuis over Woonvisie 2025 op 18 april

Woonpartners, raadsleden leveren ingrediënten voor document

Op maandag 18 april vindt in het stadhuis een raadsdebat plaats over de totstandkoming van de Enschedese Woonvisie 2025. Op 30 maart hebben marktpartijen, corporaties, raadsleden en andere belanghebbenden zich gezamenlijk gebogen over een aantal belangrijke thema's die een plek moeten krijgen in het toekomstig huisvestingbeleid. Raadsleden kunnen op 18 april reageren op de bevindingen tot dusver en aangeven wat zij graag in de Woonvisie 2025 terugzien die later dit jaar wordt opgesteld.

De Woonvisie 2025 is nodig om in te spelen op de toekomstige uitdagingen op de woningmarkt om in te kunnen spelen op de toekomstige woonbehoefte in de stad. Op 30 maart zijn aan de hand van pitches en groepsgesprekken onderwerpen benoemd die in de Woonvisie 2025 aan bod kunnen komen. Daarbij gaat het onder meer om de thema's:


1. Duurzaam

2. Woningbehoefte: ambities of realistisch

3. Kwaliteit bestaande voorraad

4. Zorg en wonen

5. Werk & Wonen

6. Overheid of markt

7. Consument voorop

8. Blanco

Marktpartijen hebben op 30 maart laten weten wat zij hierbij belangrijk vinden. 18 april is de raad aan zet om visies onderling uit te wisselen. Belangstellenden zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. De avond start om 19.00 uur op het stadhuis met een aftrap door wethouder Hatenboer. Vanaf 19.30 uur bespreken de raadsleden aan de hand van stellingen de toekomstige woonvisie. Partners die ook op 30 maart aanwezig waren kunnen daarna ingaan op de uitkomsten van het raadsdebat. Zo worden de ingrediënten bepaald die later dit jaar tot Woonvisie worden `afgebakken'.

Op 6 juni besluit de raad over de hoofdlijnen van de nieuwe beleidsuitgangspunten. Na de zomer wordt de Woonvisie 2025 uitgewerkt. Het streven is om voor het einde van dit kalenderjaar een woonvisie gereed te hebben die door partners in de stad in samenwerking met de gemeente is opgesteld.