Gemeente Zwolle

Aanpak kruispunt Ceintuurbaan - Oude Meppelerweg - Meppelerstraatweg begint

De werkzaamheden aan het kruispunt Ceintuurbaan - Oude Meppelerweg - Meppelerstraatweg beginnen deze week. De twee bestaande T-splitsingen worden omgebouwd tot één overzichtelijk kruispunt. Ook wordt er een tunnel gebouwd voor fietsers en voetgangers. Hierdoor wordt de doorstroming van het verkeer beter en is het kruispunt veiliger. Ook wordt het makkelijker om de oversteek te maken tussen de Oude Meppelerweg en de Meppelerstraatweg. De werkzaamheden duren tot juli
2012.

Vanaf 18 april worden de aansluitingen van de Meppelerstraatweg en de Oude Meppelerweg op de Ceintuurbaan afgesloten. Dit is nodig om voldoende werkruimte te kunnen maken voor de werknemers van de aannemer. Bovendien is het veiliger voor verkeersdeelnemers en de werklieden.

Gevolgen voor het verkeer

Tijdens de werkzaamheden zijn voor het verkeer in beide richtingen twee versmalde rijbanen beschikbaar. Voor het verkeer richting Dieze-Oost en Berkum worden omleidingsroutes ter plekke aangegeven. Op het kruispunt Boerendanserdijk - Rechterland komt een tijdelijk verkeerslicht dat de verkeersstroom van en naar Berkum regelt.

Monitoring van sluipverkeer en rijtijd

Om de overlast van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, worden de verkeersstromen gemonitord. Op verschillende punten in Berkum, Dieze en Wipstrik wordt de hoeveelheid verkeer gemeten. Bij een sterke toename van sluipverkeer in de wijken worden er maatregelen getroffen om dit terug te dringen.

Ook wordt er een rijtijdmeting gedaan op de Ceintuurbaan tijdens de ochtend- en avondspits. Voorafgaand aan de werkzaamheden wordt gemeten hoe lang men er over doet om vanaf de A28 bij het kruispunt met de Leo Majorlaan-Dr Spanjaardweg te komen. Wanneer de doorrijtijd tijdens de werkzaamheden sterk toeneemt, worden er maatregelen getroffen om deze terug te dringen.