Gemeente Doetinchem

Dit seizoen ook schapen in De Huet en Dichteren

12 april 2011

Vanaf aankomende week wordt er in Doetinchem weer gegraasd door schapen. Dit is het vierde jaar dat Doetinchem deze vorm van innovatief maaien in haar gemeente toepast.

Dit seizoen grazen voor het eerste twee kuddes schapen door de gemeente. De eerste kudde graast als vanouds in onder andere de wijken Bezelhorst, Overstegen, Schöneveld en Oosseld. Een tweede kudde loopt dit jaar door de wijken De Huet en Dichteren.

Startsein
Op maandag 18 april 2011 geeft wethouder Peter Drenth het startsein voor het vierde seizoen schapenbegrazing in Doetinchem. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 10.00 uur kunt u komen kijken in het park aan de Belderstraat, ter hoogte van winkelcentrum De Bongerd op De Huet.

Wollige maaimachines
Een aantal studenten van Iselinge Hogeschool trapt af met een activiteit gericht op basisschoolkinderen. Omstreeks 10.45 uur verzorgt wethouder Drenth het officiële gedeelte van de opening. Daarna volgt nog een korte demonstratie door de herder. Vervolgens kunnen de 'wollige maaimachines' aan hun taak beginnen.