Woningcorporatie Ymere

Filmers actief op de Amsterdamse wallen

13-4-2011

Maandagavond 18 april 2011 uitzending 'Wonen op de Wallen - een buurtkroniek' van Humanistische Omroep op Nederland 2.

Op de Amsterdamse burgwallen zijn de laatste tijd regelmatig cameramensen gesignaleerd. Zij toonden interesse voor dit bijzondere stukje Amsterdam, en voor de mensen die er wonen en werken.

Op maandagavond 18 april 2011 zendt de Humanistische Omroep (HUMAN) het programma 'Wonen op de Wallen - een buurtkroniek' uit. Ymere werkte mee aan deze documentaire, door toestemming te geven om het afgelopen jaar in en rond het voormalige gokpand Mata Hari te filmen. Ook kon er naar believen worden gefilmd toen buurtbewoners een expositie inrichtten met hun kunst en foto's in voormalige peeskamers die nu van Ymere zijn.

'Het grote vooroordeel over de Wallen is dat hier alles kan en alles mag. Alsof de mensen die hier wonen en werken de hele dag een soort Disneyland in gang houden. Terwijl er hier ook gewoon gezinnetjes met kinderen wonen', aldus een van de buurtbewoners in de documentaire.

Wonen op de Wallen is een film over buurtschap en buurtcohesie, en de gedeelde zorg van Ymere en buurtbewoners voor een beter woonklimaat en meer leefbaarheid in het 1012-gebied. Te zien maandagavond 18 april om 22.58 uur op Nederland 2. Daarna herhaald op dezelfde zender op woensdag 20 april om 14.20 uur en regelmatig te zien op themakanaal HollandDoc.

Ymere heeft ook zelf een korte YouTube-video laten maken. Hierin vertelt Anke Huntjens, regiodirecteur van Ymere Amsterdam-Centrum, over de bijdrage van Ymere aan de aanpak van de Amsterdamse wallen.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/k7B3nROMgcg

Aanstaande vrijdag 15 april houdt Ymere Open Huis in het rijksmonument Mata Hari voor buurtbewoners.
Meer informatie »