Gemeente Zutphen

nationale sportweek in Zutphen

Zutphen doet dit jaar mee aan de Nationale Sportweek. In de week van 18 t/m 22 april organiseren sportverenigingen, scholen, en gemeenten in het hele land sportieve activiteiten. De sportweek krijgt in Zutphen een bijzondere start op maandagochtend 18 april bij het stadhuis.

Een olympisch fakkelloper en drie leeringen van het Baudartius, Stedelijk College en Isendoorn College lopen vanaf het stadhuis in estafette met een brandende fakkel naar het terrein van FC Zutphen. Honderd leerlingen van de drie scholen rennen vervolgens in estafette terug naar hun schoollocaties.

Gratis sportaanbod

Tijdens de Nationale Sportweek bieden Zutphense sportverenigingen, sportscholen en het Graaf Ottobad een sportaanbod aan leerlingen van klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs. Dit gebeurt tijdens de regulier gymlessen.

Woensdagmiddag 20 april is er bij FC Zutphen een voetbaltoernooi met de leerlingen uit de het 1e en 2e leerjaar van het voortgezet onderwijs.

Landelijke acties

Niet alleen Zutphen zet zich tijdens deze Nationale Sport Week actief in om jongeren kennis te laten maken met het plezier dat sport kan geven. Vorig jaar werden er tijdens de Nationale Sport Week landelijk ruim 4.400 sportactiviteiten georganiseerd met maar liefst 550.000 deelnemers. Zie

www.nationalesportweek.nl voor meer informatie.