Gemeente Breda

Rat Verleghstraat, tussen Stadionstraat en P5, tot zomer 2012 afgesloten voor verkeer

Vanaf maandag 18 april wordt de Rat Verleghstraat tussen de Stadionstraat en parkeerterrein P5 afgesloten. Dat is nodig omdat gestart wordt met de nieuwbouw van de winkels, de megasupermarkt en het kantoor op de hoek van de Stadionstraat en de Rat Verleghstraat.

De afsluiting duurt tot de zomer 2012, doorgaand verkeer is tot die tijd niet mogelijk.

Wat gaat er gebeuren

De komende weken wordt het bouwterrein ingericht. Het is de bedoeling dat de eerste fase van de bouw begin juni start. Naast de nieuwbouw van winkels en het kantoor wordt de openbare ruimte ingericht. Verder komt de Rat Verleghstraat, tussen de Stadionstraat en P5, dichterbij het spoor te liggen, zodat de veiligheid in het gebied te allen tijde gegarandeerd kan worden. Op de vrijgekomen locatie worden parkeerplaatsen voor bezoekers van de winkels aangelegd.

Bereikbaarheid en omleidingen

Vanaf de Veldsteen is de Rat Verleghstraat tot aan de Stadionstraat berijdbaar. Via de Stadionstraat kunt u vervolgens de parkeerplaatsen ten westen van het stadion bereiken en kunt u de Lunetstraat op rijden. Vanuit de stad kunt u vanaf de Lunetstraat parkeerterrein P5 bereiken. Bij het stadion is de Rat Verleghstraat afgesloten. Vanaf P5 dient u derhalve weer terug te rijden naar de Lunetstraat.

In de tweede helft van mei houden projectontwikkelaar HEJA en de Gemeente Breda een bijeenkomst waarin u geïnformeerd wordt over de nieuwbouw, de openbare ruimte en de planning.

U ontvangt hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda bericht kunt u contact opnemen met de heer D.P. Oudshoorn van de Gemeente Breda, telefoonnumer (076) 529 39 26 of per e-mail: d.oudshoorn@breda.nl.