Gemeente Tytsjerksteradiel


bassisscholen

verkeersexamen voor leerlingen bassisscholen

Verkeersexamen voor bijna 400 leerlingen in Tytsjerksteradiel

Op 18, 19 en 20 april doen ongeveer 400 leerlingen praktijkexamen in Burgum en Gytsjerk. De leerlingen zijn afkomstig van alle openbare en bijzondere basisscholen in de gemeente. Veilig Verkeer Nederland (VVN) maakt zich zorgen over de afname van het aantal leerlingen dat meedoet aan het praktisch verkeersexamen.
Het is bijzonder dat de gemeente Tytsjerksteradiel dit al jaren zelf organiseert met behulp van vrijwilligers, 100 ouders en vrijwilligers van VVN.

Geen verkeersexamen zonder vrijwilligers

Het Verkeersexamen is een grootschalig verkeersproject. Zonder de inzet van tientallen ouders is het niet mogelijk een dergelijk examen te laten plaatsvinden. De ouders treden op als controleurs op verschillende posten. Zij letten op de verkeershandelingen van alle voorbij fietsende leerlingen. Ook de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland doen fietscontrole en enkele medewerkers van de gemeente helpen bij het Verkeersexamen.

Uitnodiging

Bij de start van het praktisch verkeersexamen op 18 april, bij basisschool De Reinbôge, is wethouder Houkje Rijpstra aanwezig om de vrijwilligers een warm hart toe te dragen en de leerlingen aan te moedigen.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: 18 april 2011
Tijdstip: 8.45 uur
Locatie: Christelijke Basisschool De Reinbôge Iikmounewei 61
9251 EW Burgum

Onderweg naar voortgezet onderwijs

De gemeente streeft door deelname aan dit landelijke Verkeersexamen naar een hogere mate van verkeersveiligheid. In dit project staan de kinderen van de groepen 7 en 8 centraal. Zij worden hiermee zo goed mogelijk voorbereid op hun `weg' naar het voortgezet onderwijs. De Verkeersexamens worden al sinds 1932 door Veilig Verkeer Nederland gemaakt.

Schriftelijk examen

Op donderdag 14 april deden bijna 400 leerlingen mee aan het schriftelijk Verkeersexamen voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Tytsjerksteradiel. Bij het schriftelijke Verkeersexamen staan de regels in het verkeer centraal. Tijdens het praktijkexamen tonen de leerlingen op hun fiets hun opgedane kennis en ervaring in het verkeer.