Gemeente Leeuwarden

Trainingsvluchten vliegbasis Leeuwarden

Boven vliegbasis Leeuwarden worden van maandag 18 april tot en met woensdag 20 april trainingsvluchten uitgevoerd. Reservedag is donderdag 21 april.

Trainingsvlucht

Afhankelijk van het weer en het vliegprogramma vinden de trainingsvluchten plaats in de voor- en namiddag. Een trainingsvlucht duurt ongeveer 15 minuten.

Voorbereiding

De trainingsvluchten zijn noodzakelijk voor het team om zich goed voor te bereiden op het demonstratieseizoen. Zowel het F-16 Solo Display Team als het Apache demoteam zijn onderdeel van de publieke presentatie van Defensie en worden onder andere ingezet bij wervingsactiviteiten voor vliegers bij de luchtmacht. Daarnaast nemen beide teams internationaal ook deel aan verschillende vliegshows.

Demonstratieseizoen

Het demonstratieseizoen begint in mei. Uiteraard geven de teams acte de présence tijdens de Luchtmachtdagen van de Koninklijke Luchtmacht, die dit jaar plaatsvinden op vrijdag 16 en zaterdag 17 september op vliegbasis Leeuwarden.

Meer informatie

Meer informatie over vliegbewegingen vindt u op de website van defensie (opent in nieuw venster)of NOS Teletekst pagina 766.Voor nadere vragen en eventuele klachten kunt u bellen met sectie Communicatie vliegbasis Leeuwarden via telefoonnummer 058 234 6700. U kunt ook eventuele klachten indienden via de website van defensie (opent in nieuw venster) of via het gratis telefoonnummer 0800- 022 6033.