Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Trekauto van het Jaar: Peugeot 508 1.6 THP

15 april 2011

Al sinds 1991 kiest het toonaangevende ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen jaarlijks de beste caravantrekker. Na dagenlang testen op de DAF-proefbaan in St. Oedenrode wijst de jury de Peugeot 508 THP als Trekauto van het Jaar 2011 aan. Volgens de Kampeer & Caravan Kampioen is de 1.6 THP een uiterst complete vakantieauto: ruim, krachtig en stabiel!

Aan de 2011-editie van de trekautoverkiezing hebben 25 auto's meegedaan. De 25 deelnemende auto's zijn verdeeld over zes klassen. In de A-klasse zegeviert de Kia Venga 1.4 CRDI. Beste van de B-klasse wordt de Peugeot 508, tevens de overall winnaar. De Citroën C5 Break
1.6 THP automaat toont zich de sterkste in de met louter combi's gevulde C-klasse. In de D-klasse strijden vier suv's tegen elkaar. Hier eindigt de Nissan Qashqai 2.0 als eerste. Bij hun grote broers trekt de Hyundai Santa Fe 2.4 letterlijk aan het langste eind. In de klasse van de mpv's gaat de overwinning naar de Volkswagen Touran 1.4 TSI met DSG-transmissie.

Het oordeel over de auto's wordt gevormd door een rijdende en een zogeheten non-driving jury. Deze bekijkt de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van het zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak van de trekhaak en dergelijke. Hun rijdende collega's testen de mogelijkheden als caravantrekker. De testbaan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading in overeenstemming is met de daarvoor geldende ANWB-normen.

In het meinummer van de KCK staat een zeventien pagina's tellend verslag van de Trekautoverkiezing en op www.kck.eu zijn bewegende beelden van de testritten te zien.