Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 18-04-2011

Rijden onder invloed

ZEIST Op zondagavond werd het rijbewijs van een man ingevorderd, omdat hij onder invloed reed.

Omstreeks 20.50 uur zagen surveillerende agenten een man in een auto over de Laan van Cattenbroeck rijden. De bestuurder slingerde en de agenten besloten hem te controleren. Het bleek dat de man had gedronken. De agenten hielden de 63-jarige man uit Zeist aan. De ademanalyse op het bureau wees 585 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stampertje de inbreker

MAARTENSDIJK In de nacht van zondag op maandag werd er een inbreker met verdacht grote oren in een tuin aangetroffen.

Rond 03.40 uur kreeg de politie melding van tikgeluiden uit de omgeving van het Maertensplein. De melder vermoedde dat personen aan het inbreken waren. Agenten gingen direct ter plaatse en hoorden op de kruising van het Maertensplein met de Merellaan ook getik en gebonk. Ze gingen op het geluid af en ontdekten in een tuin een nog al onrustig, stampend konijn in een hok. Het konijn ontkende betrokken te zijn geweest bij criminele activiteiten. Na een goed gesprek beloofde het konijn rustig te gaan slapen en gingen de agenten met vervolg.

Ramkraak

ZEIST Op maandagochtend heeft een ramkraak in een winkel in Zeist plaatsgevonden. Een achtervolging richting en door Utrecht was het gevolg. De politie is nog op zoek naar de verdachten en roept getuigen op contact op te nemen.

De politie kreeg rond 06.00 uur een melding van een ramkraak in een winkel aan de Hoog Kanje. De melder had een auto met daarin twee personen zien wegrijden. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen de auto met hoge snelheid rijden op de kruising van de Amersfoortseweg met de Soestdijkseweg Zuid in de richting van Utrecht. Na een achtervolging over de Utrechtseweg verloren de agenten de auto uit het oog. Een getuige wenkte op de Biltstraat de agenten, dat de auto de FC Donderstraat was ingereden. Op de kruising van de Alexander Numankade en de Van Speijkstraat, troffen zij de auto aan. Hierin lag de buit bestaande uit rookwaren. Een getuige vertelde dat de verdachten de Van Speijkstraat in gerend waren. Meerdere eenheden van de politie zochten in de omgeving. Een motoragent zag toen hij bij de Buys Ballotstraat op het fietspad langs het spoor reed, drie personen op twee motorscooters zonder kentekenplaten. De agent zette de achtervolging in, die door Overvecht heen ging. Tijdens de achtervolging is de motoragent gevallen, maar hij raakte hierbij niet gewond. In het parkje aan het einde van de Ramsesdreef richting de Sjanghaidreef verloor de agent de verdachten uit het oog.

Heeft u meer informatie, dan kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.