Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 18-04-2011

Politie pakt Tilburgers op na poging inbraak

TILBURG - De politie heeft gisteravond drie Tilburgers van 16, 18 en 21 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht in een woning aan de Watermanstraat te hebben gepoogd in te breken. Het drietal is op het bureau ingesloten.

Agenten ontvingen rond de klok van 22.00 uur de melding van een mogelijke inbraak in een woning in de Watermanstraat. Een oplettende getuige meldde gezien te hebben dat enkele ongure figuren wegrenden toen de getuige poolshoogte nam. Voorzien van het signalement gingen de agenten op zoek. In de Nederlandweg troffen zij een auto aan met daarin drie inzittenden. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. Tijdens het onderzoek bij de woning troffen de agenten verse braakschade aan. Het was de inbrekers niet gelukt de woning binnen te komen. In de auto waarin het drietal reed vond de politie inbrekerswerktuig.

Politie arresteert autodief na korte achtervolging

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 47-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal c.q. heling van een auto. Hij is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

De politie heeft zondagavond rond 18.30 uur een 47-jarige Tilburger aangehouden. De man reed als een dolle in een Toyota Starlet door de wijk Groenewoud. Agenten die na een melding poolshoogte gingen nemen, troffen hem daar inderdaad aan. Na een korte achtervolging reed de Tilburger zichzelf klem in de Lucas Meijerstraat. Onderweg was de agenten duidelijk geworden dat de auto waarin de Tilburg reed, als gestolen stond gesignaleerd. De eigenaar ervan heeft dat zaterdag gemeld. De Tilburger is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De eigenaar van de auto, een 25-jarige man uit Sprang-Capelle doet aangifte.

Tilburger mishandelt stadsgenoot

TILBURG - De politie heeft gisteren een 45-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 20-jarige plaatsgenoot deed aangifte. De mishandeling gebeurde in het Westerpark. Het slachtoffer meldde dat hij meerdere klappen in zijn gezicht gekregen had nadat hij de zoon van de verdachte had aangesproken over zijn gedrag. De zoon zou volgens het slachtoffer een vervelende opmerking tegen zijn vriendin gemaakt hebben. Hierop kwam zijn vader en een familielid verhaal halen. Tijdens een woordenwisseling sloeg hij de 20-jarige meerdere keren in het gezicht. Uit angst vluchtte het slachtoffer en zocht hulp bij een buschauffeur die de politie in kennis stelde.

Politie zoekt getuigen autobranden

TILBURG: De wijkagent stelt samen met collega's een onderzoek in naar een autobrand die zondagavond rond 21.00 uur gemeld werd op de Nijverstraat. Ter plaatse bleek dat een Mini Cooper in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De auto is getakeld en wordt op sporen onderzocht. Het is dit jaar al de vierde autobrand in deze straat. De politie gaat dan ook uit van opzet.

Op 25 januari, 28 januari en 6 april jl. werden in deze straat ook al auto's in brand gestoken. De meeste brandstichtingen vonden 's avonds plaats zo rond 20.00-21.00 uur. De autobrand op vrijdag 28 januari was echter juist heel vroeg in de ochtend, rond 06.30 uur. Er wordt deze week een buurtonderzoek ingesteld. De politie is op zoek naar getuigen van deze autobranden. Er kan gebeld worden met de politie van het team Wilhelminapark op 0900-8844. Er kan ook anoniem gebeld worden,via Meld Misdaad Anoniem, dat nummer is 0800-7000. (wvh)

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-04-2011 11:57 | © Regio Midden en West Brabant |