Cendris

Persbericht

18.04.11 13:00

Cendris krijgt eeuwigdurende licentie Acxiom

s-Gravenhage, 18 april 2011 - Cendris beschikt voortaan exclusief over alle consumentengegevens die Acxiom de afgelopen 19 jaar heeft verzameld. Met ruim 3 miljoen records is Cendris in Nederland hiermee de nummer 1 op het gebied van data, zowel op kwalitatief als kwantitatief gebied. Met deze kennis bouwt Cendris haar marktpositie als directe communicatiespecialist verder uit.

De verrijkte en vergrote informatiebron vormt voor Cendris de basis voor nieuwe analyses en sterkere modellen waarmee er een effectiever bereik is binnen specifieke doelgroepen. Samen met de gegevens van Acxiom heeft Cendris meer dan duizend kenmerken per huishouden. Hierdoor kan er dieper inzicht in de doelgroep worden geboden, wat leidt tot betere voorspellingen en adviezen aan adverteerders bij hun inzet van direct mailings e.d..

Serge Ferraro, marketing directeur Cendris: "Voor klanten van Cendris betekent dit dat met onze data over 3 miljoen huishoudens er uitspraken gedaan kunnen worden over de doelgroep en betere en diepere analyses mogelijk zijn. Direct mail, transactiemail en e-mail zijn dus vele malen effectiever. De nieuwe informatie zal binnenkort ook leiden tot nieuwe producten."

Peter Severens, algemeen directeur van Acxiom Nederland: "Vanwege een veranderde focus hebben we besloten zelf geen consumentengegevens meer te collecteren, maar om de rechten op onze informatie in handen te geven van één partij. Cendris is een betrouwbare speler die we graag de exclusieve licentie geven omdat ze net als Acxiom kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Met onze bestanden, waaronder 200.000 recent verkregen huishoudens, hebben ze een bijna compleet beeld van Nederland." Acxiom blijft overigens eigenaar van de bestanden en levert zelf nog informatie om klantgegevens te verrijken met relevante huishoudkenmerken. Het uitleveren van listrental data wordt tevens overgeheveld naar Cendris.

Meer informatie
Neemt u voor meer informatie contact op met Serge Ferraro, 088 23 63 775.

Perscontact

De mediavoorlichting rondom Cendris wordt verzorgd door de afdeling Communicatie. Journalisten van alle media worden zo snel, adequaat en accuraat mogelijk geïnformeerd over Cendris. Voor vragen en verzoeken met betrekking tot Cendris kunt u terecht bij: