Airport Weeze


Première op Airport Weeze

Luchthaven viert eerste vlucht van de nieuwe nonstop-verbinding naar Mallorca

Airberlin, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Duitland heeft op zondag een nieuwe nonstop-verbinding vanaf Airport Weeze naar Mallorca opgenomen.
Meer dan 100 genodigde gasten uit toerisme, politiek en economie hebben de officiële openingsceremonie van de eerste vlucht van de eerste Palma de Mallorca-verbinding vanaf Weeze met een Airbus A319 bij zonnig lenteweer bijgewoond. Airberlin verbindt de derde grootste luchthaven van NRW vanaf vandaag iedere dinsdag, donderdag en zondag met de luchthaven Son Sant Joan en vliegt pakketreizigers van de touroperator alltours en van andere gerenommeerde Nederlandse en Duitse reisorganisaties naar Mallorca. Verder zijn nog campingvluchten met snelle verbindingen naar Bilbao, Barcelona en Ibiza verkrijgbaar.

Ter gelegenheid van deze première zei directeur Ludger van Bebber: Wij zijn erg blij met de start van airberlin in Weeze en heten onze nieuwe airline-partner van harte welkom op Airport Weeze. Dat meteen al de eerste vlucht volgeboekt was, is een goed teken, en maakt duidelijk, dat onze Nederlandse en Duitse reizigers het aanbod welkom heten. Wij wensen airberlin veel succes in Weeze en many happy landings!.

Meer over Airport Weeze:
Airport Weeze (NRN) is met 2,9 miljoen passagiers in 2010, de 3e grootste luchthaven in NRW. Gestart op 1 mei 2003 is het één van de nieuwste luchthavens in Europa en tevens één van de eerste private luchthavens in Duitsland. De internationale luchthaven is gelegen in de Kreis Kleve, direct aan de Duits-Nederlandse grens, ca. 35 km vanaf Venlo en ca. 55 km vanaf Nijmegen, goed bereikbaar via de A73/A77/A57. Binnen een afstand van 1 uur rijden per auto wonen meer dan 10 miljoen mensen. Van de passagiers komt 50% uit Nederland en 50% uit de regio Niederrhein, het Roergebied en het Rheinland. Het verreweg grootste bedrijf op de luchthaven is de Low Cost-Airline Ryanair, dat op Airport Weeze haar 3e Duitse basis heeft met op dit moment 7 gestationeerde vliegtuigen. In totaal vliegen 8 Airlines naar meer dan 50 bestemmingen nonstop. Meer dan 1.250 personen (2010) op de luchthaven en bij de hier gevestigde bedrijven en organisaties. Het totale grondgebied van de luchthaven, incl. de terreinen voor andere bedrijvigheid, heeft een oppervlakte van 620 ha.