Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-04-2011

Politie pakt kemphanen op

BREDA: Twee mannen raakten met elkaar slaags Sint Ignatiusstraat in Breda. Gewaarschuwde agenten grepen in en arresteerden de twee kemphanen (29 en 23)

Getuigen meldden de vechtpartij op zondagavond 17 april om 19.00 uur bij de gemeenschappelijke meldkamer. Agenten waren snel ter plaatse en zagen dat beide mannen met elkaar aan het vechten waren. Een van hen lag op dat moment nog op de grond. De partijen werden gescheiden. Allebei de vechtersbazen weden gearresteerd omdat de aanleiding van het geweld niet meteen duidelijk was.
De 23-jarige arrestant moest meteen door naar het ziekenhuis. Bij de schermutseling had hij namelijk een gekneusd borstbeen opgelopen, waardoor hij het erg benauwd kreeg. De man is opgenomen in het ziekenhuis en kon nog niet verhoord worden. De andere verdachte is in het politiebureau ingesloten. De toedracht van de ruzie in nog niet duidelijk. Vermoedelijk gaat het om een conflict in de relationele sfeer.

Vrouw van tas beroofd

BREDA: De politie onderzoekt de beroving van een 72-jarige vrouw. De tasjesroof vond plaats op zondagavond 17 april 2011 op de Grote Houw in Breda

De Bredase stapte om 21.20 uur uit een auto op de Grote Houw in de wijk Heusdenhout Terwijl ze gebukt stond om nog wat spullen uit de auto te pakken, werd haar tas geroofd. Het slachtoffer voelde ineens een ruk aan haar linkerschouder. Het volgende moment zag ze een onbekende jongen er met haar tas vandoor gaan. De dader verdween met de tas direct uit het zicht. In haar zwarte damestas zaten de gebruikelijke zaken zoals o.a. een portemonnee, mobiele telefoon sleutels, een leesbril en cosmetica. Volgens het slachtoffer was de dader een blanke man van 20/30 jaar oud. Hij had blond stekelhaar en reed op een herenfiets.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of mensen die menen de dader te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Winkeldieven ingerekend

BREDA: Zondagmiddag 17 april 2011 werden drie winkeldieven op heterdaad betrapt. Dat gebeurde rond 16.10 uur bij een bouwmarkt aan de
Konijnenberg. Een van de mannen stopte hoekbeugels en een doosje schroeven in zijn zak, terwijl de twee anderen hem afschermden. Een beveiligingsmedewerker had de diefstal echter gevolgd via de aanwezige camera's. Na het passeren van de kassa werd het trio aangesproken. Daarbij reageerde het drietal agressief. Het lukte het personeel om de dief (23-jarige Oosterhouter) in de winkel te houden, in afwachting van de politie. Zijn handlangers zagen kans om er vandoor te gaan. Het kenteken van de auto waarin zij reden was echter genoteerd. Zo konden de twee handlanger korte tijd later ook gearresteerd worden. Het gaat daarbij om een 26-jarige man uit 's-Gravenmoer en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is het trio weer in vrijheid gesteld.

Schennispleger actief

BREDA: De politie is op zoek naar een exhibitionist die zondagavond 17 april actief was op de Allerheiligenweg. Een 22-jarige vrouw uit Breda fietste omstreeks 23.00 uur over de Allerheiligenweg. Ze zag daar een man hardlopen, alsof hij aan het trimmen was.
De man was gekleed in sportkleding. Toen ze hem passeerde trok hij zijn shirt omhoog zijn broek naar beneden. Vervolgens ging hij in zijn blootje met zijn heupen te draaien.
De geschrokken vrouw fietste snel door en belde even later de politie. Ze vertelde dat de potloodventer een korte zwarte sportbroek en een beige t-shirt droeg. Op zijn hoofd droeg hij een lichte kleur pet. De man liep te trimmen in de richting van Ulvenhout.

61 km/u te snel : rijbewijs ingevorderd

BREDA: Een 29-jarige man uit Sint Willebrord moest zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed maandagmorgen 18 april 2011 om 10.00 uur met een snelheid van 111 km/u in zijn BMW over de Graaf Engelbertlaan. Daar geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheidsovertreder moest stoppen en kreeg proces-verbaal. Gezien de forse overtreding (61 km/u sneller dan toegestaan) moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren. Na invordering wordt het rijbewijs
doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de
overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-04-2011 12:47 | © Regio Midden en West Brabant |